Torsdag kväll den 20 juni, midsommarafton och midsommardagen 2019: Härlig midsommar!


 Kära dagbok…

Torsdag kväll

Torsdagen svischade förbi och jag gick ju hem lite tidigare från jobbet. Det blev en städkväll, men SEN… åkte jag och hämtade hem sambon från jobbet. Min rygg har nu blivit bättre, så då var det tur för Annas rygg att bråka. Jag körde mitt vanliga knep, det vill säga GT. Sen mötte vi ett mattspöke, det vill säga Lucifer som gömde sig för mammas sax (han har tovor som vi tvingas klippa och det gillar han inte) och så var det god natt. Pelargonbilderna slänger jag också med i bildgalleriet. Det är min lilla pelargon på jobbet som nu blommar finfint. Jag hoppas att den överlever helgens hetta.

∼ ♦ ∼

Midsommarafton

Vi vaknade tidigt, förstås, på midsommarafton. Det gör vi alltid när vi är lediga. Katterna utfodrades, kaffe bryggdes och distribuerades och jag läste ut en deckare om trafficking. Sen bytte jag till den hett efterlängtade senaste boken om Harriet, den som jag har fått för recension. Hade jag haft tid skulle jag ha läst och läst och läst, men midsommarafton var det mycket annat trevligt som skulle ske. Efter frukost packade vi ihop mat och dryck i våra ryggsäckar och marscherade till Slottet. Det blåste tack och lov, annars hade promenaden på drygt 45 minuter varit outhärdig. Drycken kylde min rygg och proseccon var faktiskt kall när vi kom fram och den serverades på en av uteplatserna i Slottsträdgården. Ljuvligt!


Tre små gummor
Tre snygga tjejer traskade iväg till midsommarfirandet. Slottsherrn
blev hemma för att vakta spriten vila, den yngre generationen anslöt till firandet. Stången restes av endast fyra herrar och det gick bra ändå. Vi sjöng nationalsången och jag brände bakbenen och pannan, konstigt nog. Folkdansarna dansade ännu längre än förra året. H och sambo kom förbi och vi pratade en stund.

Återkomna till Slottet gjorde vi ett toalettbesök. Jag försökte ta en vettig selfie och en dito wefie, men som vanligt såg vi inte kloka ut. I själva verket var vi faktiskt extra snygga igår med ny skjorta med blommor, inte svart (= min) och ny vit blus med musslor i rött och blått (= Annas).


Slottsfrun bjöd på jordgubbspaj och kaffe. 
Stärkta av detta deltog vi i fyrkamp, arrangerad av en mormor och hennes barnbarn. Jag tänker inte säga så mycket om tävlingen, eftersom jag inte vann på grund av att somliga fuskade jag var för dålig, fast jag fick ett pris ändå.


Medan Slottsfrun och min sambo fixade till den finfina midsommarmiddagen 
förde Slottsherrn och jag viktiga samtal, bland annat på finska. Sen blev det äntligen dags att äta härlig sill, laxpaj, matjestårta, sallad med mina rädisor med mera. Slottsherrn och jag hade tränat på snapsvisor och ett antal såna sjöngs. Men… det var rejält med Östgöta sädes kvar i flaskorna – bilden tog jag i förmiddags hemma. Midsommarkvällen avslutades och även hemfärden gick i marschtakt, om än inte så rak sån som tidigare på dan.


Det var, precis som förra året och året före det, en fin midsommarafton. Jag är så glad att jag får vara med och att vi har trevligt och roligt tillsammans.

∼ ♦ ∼

Midsommardagen

Idag sov vi lite längre och jag vaknade med huvudvärk. Men det var faktiskt inte så farligt och gick snabbt över. Jag kastade mig över min sambo Harriet och över de världsberömda, übergoda rädisorna på frukostmackan. Sen åkte vi till Slottet och hämtade resterna från igår, blev bjudna på kaffe med jordgubbar och glass och åkte och handlade. Och nu ska vi strax koka potatis och avnjuta sill (Anna och jag) samt lax och kycklingklubbor (tonåringen).

Livet må vara kort, men ibland är det extra gott. Tack alla som förgyller mitt liv och som får mig att känna mig välkommen och delaktig både till vardags och till fest!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torsdag kväll den 20 juni, midsommarafton och midsommardagen 2019: Härlig midsommar!

 1. Haha! Vilket härligt inlägg från en härlig dag, och vad generös du är med bilder. Det låter så lyxigt med det där Slottet hela tiden…Och f ö älskar jag också pelargoner;)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det var en härlig midsommarafton. Vi är så glada att vi får vara vid Slottet och påta i trädgården. Slottsherrskapet har upplåtit ett stort land till oss att odla på.

   Gilla

 2. FEM skriver:

  Det låter som en härlig midsommar hos er i Uppsala!
  Vår midsommarafton blev trevligare än på länge och det berodde till rätt stor del på vädret, tror jag. Vi kunde ju sitta ute hela långa dagen och kvällen med solsken och värme. Sällskapet var barnen med respektive och vi hade så kul. Åt och pratade och skrattade och blev solbrända. I går var vi hemma själva och latade oss för det mesta. En liten sväng tog vi till Borenshults slussar där det var veteranbilsträff. Johan var där med sin Mustang och visade upp den. Vi åt varsin mjukglass och pratade lite med sonen och Viola och sen åkte vi hemåt igen.
  Idag är vi bjudna till Sofia och Samuel på mat och vi ska träffa Samuels föräldrar för första gången och prata lite bröllop med dem. Det blir säkert trevligt.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det låter som om ni hade det fint i midsommar också. Jag förstår att det är mycket att tänka på nu, har ni verkligen tid att resa på semester? 😉 Skämt åsido, hoppas du har tid att ses nån gång under dagarna i juli när vi är i stan. Vi äter nog pizza eller Kinamat den kvällen vi kommer, förresten och sparar mysiga stället till en senare kväll när det inte blir så stressigt. 😛

   Gilla

 3. Mösstanten skriver:

  En liten snaps Östgöta sädes blev det för mig också på midsommarafton. Och sedan har man en massa goda rester kvar som man kan kalasa på de fortsatta dagarna. Inte dumt alls.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.