Midsommardagens kväll och söndagen den 23 juni 2019: En liten värld


 Kära dagbok…

Det blev rester till middag igår kväll, men inte fan klagar jag! Jag älskar sill och färskpotatis med tillbehör som knäckebröd, ädelost, öl och snaps. Allra godast är det förstås när det är varmt ute och det är det ju just nu. Efter middagsröjning och en stunds vila var det en glad trio som gav sig ut på kvällspromenad. Vi ville visa vår tvåveckorssambo Höganäsparken och Den Hemliga Trädgårdsföreningen, bland annat. Och det var lika fint igår. Lördagskvällen avslutade sen familjen Katts mamma och mammis med kaffe och lördagskarra samt var sin GT när värmen blev för mycket. Katterna är loja i värmen och Lucifer har kräkts idag igen, en hårboll, visserligen, men ändå. Jag tror att de påverkas av värmen precis som vi människor. Tänk att gå omkring med päls mitt i sommaren… Själv går jag med jeansshorts och visar mina blåvita ben och traktordäcket runt linningen. När jag är privat. I morgon ska jag jobba och då blir det långa jeans.

∼ ♦ ∼

Idag sov vi länge. Ärligt talat fattar jag inte hur jag ska palla att stå upp 6.15 i morgon bitti, men det måste jag. Det återstår 15 såna uppstigningar innan fem veckors ledighet väntar. Jag fördelade min uppmärksamhet på söndagsmorgonen mellan Anna och Harriet. Fast den senare är förstås fiktiv. Ändå är hon väldigt mänsklig. Harriet är min typ av människa helt enkelt. Och hon finns i böckerna Ögonvittnet och Skuggspelet. (Det är den senare jag läser ett recensionsexemplar av just nu, så jag ska inte avslöja för mycket ännu.) Anna är min sambo. Min mänskliga sambo och fästmö.


Att ligga i sängen en hel solig junidag går förstås inte. 
Efter frukost och dusch var jag ner med sopor och så tog vi en promenad upp till stan för några ärenden. Ett var att äta glass. (Vår tvåveckorssambo valde att äta glass hemma.) Det blev en skön promenad längs floden. Ärendena uträttades och ytterligare ett skedde liksom helt spontant. Då fick jag möjlighet att via C framföra en hälsning till en av mina före detta frilansare. Ibland är världen liten. Och det får den gärna vara understundom.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Midsommardagens kväll och söndagen den 23 juni 2019: En liten värld

 1. Mösstanten skriver:

  En fördel med helger som midsommar är att det kan bli så läckra rester. De finns bara där, färdiga att äta utan ansträngning. Det verkar som om midsomnarvädret har varit lyckat på de flesta håll också. Och jo hag minns när jag jobbade (det är jointen så länge sedan). De sista dagarna före semestern brukade kännas som nej inte en dag extra, det skulle jag inte orka.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nu var vi ju inte ensamma om resterna, men vi snodde några öppnade sillburkar och lite annat gott.

   Jag är full av energi och arbetslusta idag, tro det eller ej. Men det hade förstås varit skönt att få sova lite längre än till klockan sex…

   Det verkar som om autocorrect har blandat sig i din kommentar, men jag tror att jag fattar det mesta…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.