Fredagen den 14 juni 2019: Sanna fredagsnöjen med noll fel och förslag att överväga


 Kära dagbok…

Under bilen

En rostskyddsbehandling rekommenderas här.

Ja jäsingen! Varje år ska Clark Kent*, precis som alla bilar, besiktigas. Staten gjorde om lite vad gäller besiktningsperioder och lille gubben fick ursprungligen en tid den 18 juli. Näää… mitt i sommaren… Inte bra om det skulle vara nåt fel. Jag bokade om tiden till en dryg månad innan, så att jag skulle ha en chans att få verkstadshjälp om så behövdes. Verkstäder har ju indrustrisemester, som bekant. Idag var det dags.

Som vanligt var jag skitnervös. Jag hade putsat på hans inre och yttre yta igår, men se motor, elektronik och sånt rår jag ju inte på. En halvtimme före bokad tid (ålderstecken?) checkade jag in på Bilprovningen i Fyrislund att jag var på plats.

En trevlig och pedagogisk besiktningsman tog snart hand om oss. Jag blev erbjuden att göra en extra undersökning förutom den vanliga, en e-diagnos. Då kollas liksom ”allt” det elektroniska. Det skulle inte ta nån extra tid, eftersom väsentligheterna ändå kollades och det kostade bara 100 spänn. Jag nappade.

Jag hade tur. Clark Kent fick beröm (”en bra liten bil”). En mindre väsentlig glödlampa fungerade inte – först. När sen besiktningsmannen provkörde bilen och det skumpade till lyste lampan. Han tog bort anmärkningen. Noll fel i besiktningsprotokollet, bra värden på utsläpp och bromsar, inga felkoder vare sig i självdiagnosen och e-diagnosen. Jag blev emellertid rekommenderad att göra en rostskyddsbehandling på underredet. Clark blev godkänd, en sten föll från hjärtat. Nu behöver vi inte komma tillbaka förrän senast den 31 augusti 2020.

∼ ♦ ∼

Citrus under farfarsfåtöljen

En liten busa, Citrus, kom till ro under farfarsfåtöljen, på pappas ryamatta.

Efter besiktningen åkte jag hem för att jobba på distans. Jag la sista handen vid mitt nyhetsbrev och publicerade det klockan tio. Vidare jobbade jag med fyra nya och ännu opublicerade sidor på intranätet. Redigerade dem språkligt samt skrev en rapport till beställaren med en del punkter att fundera över. Det var liiite svårt att jobba hemifrån idag, för en katt var mycket busig. Vid ett flertal tillfällen såg jag ett vitt streck svischa förbi och från Djungelrummet, som ligger intill Bokrummet där jag satt och jobbade, hördes krafs och brak tills den lilla busan kom till ro – under filt och farfarsfåtölj, på pappas ryamatta.

∼ ♦ ∼

Citrus vid skafferiet

Får jag vara med?

Klockan 13 var det dags för dagens andra fredagsnöje prövning. Jag och mina kollegor var kallade till ett extrainsatt enhetsmöte som skulle handla om den nya organisationen av min avdelning och vars och ens placering. Jag var nervös och orolig – igen. Inte vet jag om jag blev lugnare, men den bild jag fick av den nya organisationen ser i alla fall bra ut teoretiskt sett. Det jag jobbar med idag skulle inrymmas i en nybildad Stab, enligt förslaget. Förslaget ska antas – eller förkastas – före semestrarna. Sen är det ännu inte klart om det är jag som ska jobba med detta eller någon/några andra. Det får vi inte veta förrän i september, ungefär, när alla chefer är tillsatta. Resten av eftermiddagen, som ju bestod av cirka två och en halv timme, ägnade jag åt att läsa organisationsförslaget och fundera. Kände mig lite som katten på bilden – Citrus igen, förstås. Den springande punkten för min del är förstås om jag får vara med. Min åsikt efter presentationen är att jag är positiv till att det inrättas en stab och att fler (än jag idag) jobbar mer övergripande.

∼ ♦ ∼

Det är snart helg. Hur den blir vet jag inte, men den blir annorlunda än jag hade trott. Och det tror jag också är bra. Vi behöver alla lyssna mer på oss själva – och dem vi bryr oss om eller älskar. Jag har lyssnat på min sambo som har sagt åt mig hundra miljoner gånger att inte böja mig och plocka upp saker från golvet, att låta bli att tömma kattpottor och skita i dammsugning. Det har gett till resultat att ryggen är så mycket bättre. Idag har jag faktiskt mest ont i en lillfingerled, dumt nog.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis ytterligare en bild på CitrusHon är sötast och mest uppmärksamhetssökande och stal showen fullkomligt idag. Det var mycket svårt att arbeta seriöst hemma.

Citrus under Annas köksbord

Vem är sötast och vem vill ha mest uppmärksamhet? Citrus stal showen helt idag.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.