Nationaldagskvällen och fredagen den 7 juni 2019: Hurra för vårt potatisland och för dagens klädinköp


 Kära dagbok…

Blommor i ett krus

Blommor på bordet.

Gårdagskvällen fortsatte i SlottsträdgårdenMen jag glömde hälften så innan grillen var påtänd etc etc. Jaa, det är bara att konstatera att närminnet är kort. Först glömde jag nycklarna till Slottet och åkte hem efter dem. Därefter hade jag glömt ett tillbehör till maten så jag blev tvungen att åka och handla också. Under tiden förlorade jag vår braiga parkeringsplats utanför Slottsträdgården. Clark Kent* fick stå på gatan bland brännässlor och krafs.

Men senSen blev det en riktigt trevlig och skön kväll. Vi åt gott grillat som sambon fixade. Fast mina brännare såg inte ut som kalkonkorv utan som bajskorv. Tre olika sorters tomatplantor fick sin plats vid Slottsväggen. Jag ska plantera dem i bättre krukor i helgen om ryggen tillåter. Roligast av allt var vår potatis vars blast har skjutit enormt i höjden. Jag hör min mammas röst när hon sjunger snapsvisan – på okänd melodi…

”Hurra för Götaland, hurra för Svealand, hurra för vårt potatisland som ger oss bränneviiin…

Nu ska ingen tro att min mamma skrålade och var full. Mamma drack ingen alkohol eftersom hon var tvungen att äta starka mediciner. Men på fester hon deltog i drack alla andra. Det hände att det sjöngs snapsvisor och mamma snappade, inte snapsade, upp. Igår hade jag så gärna ringt min mamma och berättat om vår potatis. Fast det går ju inte att ringa mamma nånsin igen. När jag tog GT**:n hemma lite senare på kvällen tänkte jag extra mycket på min mamma och henns skönsång. Kvällen i övrigt avslutades med andra delen av Wisting på TV3. Nu återstår åtta avsnitt och jag tror lika många presumtiva seriemördare…

∼ ♦ ∼

Boken Sidonie o Nathalie o kaffe på sängen

Start på min andra lediga dag den här veckan.

Idag bytte vår tvåveckorssambo boende och vi hade bestämt att göra en utflykt till Klädaffären på Landet. Men först hade vi bespetsat oss på en riktigt skön sovmorgon. Ha. Anna vaknade skittidigt och jag vaknade klockan åtta. Nåja, det blev ändå en bra start på dagen med läsning och kaffe på sängen före dusch och frukost – trots att även den här boken jag läser nu är ”tung”.

Jag böjde mig ner för att torka bort lite intorkad kattmat på köksgolvet och HEPP!högg ryggen till igen. Den som jag inte ens kände av igår är nu ännu ondare än den har varit den här vändan. Att gå är OK, men bilkörning är döden. Jag kan knappt komma ur sätet. När jag kom hem nu i kväll låg jag på golvet med benen upp på en köksstol. Det gav en kvarts lindring efteråt. Massor av Linnex tycks inte hjälpa heller, så jag vet inte hur det här ska sluta.

På Thuns var vi inte ensamma. Köerna till provhytterna var långa. Jag var inne tre gånger… Det fanns mycket snyggt, men jag har svårt med storlekar. Antingen är kläderna jag väljer att ta med mig att prova för små eller helt enorma. Allt vi såg var förresten inte snyggt…


Efter avslutad shopping är det tradition
att åka till Olandsbaren i Alunda och äta. Menyn har varit densamma genom alla år. Idag åt vi kyckling båda två, jag med pommes. Det var alldeles för mycket mat, men väldigt gott. Grönsakerna till maten var rikliga och fräscha. Notan slutade på 370 kronor och det betalade jag med nöje.

∼ ♦ ∼

När vi kom hem var det nästan som förr i tiden – vi skulle inte tillbringa kvällen tillsammans. Sambon träffar sina jobbarkompisar och jag är hemma med katterna och en värkande rygg. Jag ska strax inta 1000 milliliter alkohol för det tycks vara det enda som hjälper mot ryggontet.

Ja just det… jag shoppade lite… Den notan var lite högre än restaurangnotan. Faktum är att jag la mer pengar än Anna på kläder idag. I slutet på mitt kvitto står 3 121 kronor… Men… jag köpte skor, jeans, en skjorta, massor av underkläder, två par strumpor, lite hygienprylar, servetter, bajspåsar till katterna och godis. Jag är så glad, för nu har jag två par nya skor som jag tror ska funka med mina onda fötter över sommaren. Ett par nya jeans var också synnerligen behövligt eftersom tre par på kort tid har gått sönder. Skjortan ska jag nog ha på midsommar, en högtid som ska firas i Slottet och Slottsträdgården.


Och nu ska jag försöka sjunka ner i bästefåtöljen och sprätta en bira. 
Diskmaskinen diskar och dammråttorna har fest i vårt hem, men jag tänker inte dammsuga. I morgon är det dags för nästa utflykt på landet. Bäst att ladda.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman
**GT = Gin och tonic


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nationaldagskvällen och fredagen den 7 juni 2019: Hurra för vårt potatisland och för dagens klädinköp

  1. Mösstanten skriver:

    Mina fötter är inte heller lika lätta att stoppa in i diverse skor som när jag var yngre. Varje sommardag när jag kan ha sandaler blir jag glad. Hoppas din rygg blir bättre. Det måste vara illa svårt med en rygg som gör så ont. Kan det hjälpa att gå till doktorn eller till sjukgymnast?

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.