Onsdag kväll den 5 juni och Nationaldagen 2019: Äventyr… nej ärenden


 Kära dagbok…

Hemkommen igår efter jobbet igår fanns det egentligen inget hellre jag ville ha än en kall öl. Men jag hade lovat att köra bil lite senare på kvällen, så ölen fick vänta. I stället busade jag med Citrus som tyckte att det var väldigt stökigt i hallen. Hon ville gärna riva på ”allt” och helst hoppa ner i påsar och lådor som min sambo hade lämnat där. Det som till sist tog bort hennes uppmärksamhet från detta var, icke helt oväntat, kvällsmat. Min egen kvällsmat bestod av choklad och lite senare, GT och salta chips. Den kalla ölen blev dessert.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan läser

Tro inte att jag tillbringar min lediga dag så här.

Nationaldag och ledig dag för mig. Sambon jobbar. Enligt sociala medier har hon snott ihop en jordgubbstårta. Här blir det annan fest i afton. En skulle kunna tro att jag tillbringar all min lediga tid enbart med böcker. Fel. OK, jag började dan med att läsa och dricka kaffe på sängen. Jag hade 60 sidor kvar på en tung bok som jag förstås läste ut. Nu har jag bytt läsning från Sara till Sidonie och Nathalie. Den nya boken kan också vara lite tung, misstänker jag. Hur som helst, tungt eller inte… Idag hade jag saker att göra. Och termometern visade 27 grader utomhus vid åttatiden. I skuggan… Lucifer låg på köksbordet och var busig, men söt. Jag slängde i mig lite yoghurt innan jag for ut på äventyr ärenden. Idag sket jag totalt i att dammsuga och ta reda på tvätt, men kattpottorna tömde jag utan att ryggen protesterade.


Dagens äventyr ärenden 
var att åka och köpa plantor och jord, leta efter en golvfläkt innan de tar slut samt köpa mat och tillbehör. Jag satte inte sprätt på hela presentkortet jag fick i födelsedagspresent av Annas snälla mamma och hennes L, men nästan. Det blev tre olika sorters tomatplantor till Slottsträdgården, en lila hänglobelia till ballen* hemma och blomjord. Med lite god vilja och genom att följa pilarna kan en se att växten har lila blommor. Nu återstår 38 kronor. Vad ska jag göra för alla dem?

En golvfläkt fick jag tag i på tredje stället jag var på. De var slut på de två första, så jag vågade inte chansa utan slog till på en pelarfläkt. Den har inte fjärrka** såsom sambon önskade, men timer och får duga tills vi hittar nåt eventuellt bättre. Sen lärde jag mig att pelarfläkt heter viftetårn på norska. Det lät betydligt roligare än det svenska ordet.

∼ ♦ ∼

Nu är det snart dags för avfärd. Jag tar med mig mr Förkyld och plockar upp hans mamma på vägen till kvällens äventyr som omfattar utomhusvistelse och mat. Och nej. Det är inte bara vi människor som ska äta gott. Även katterna får nåt smarrigare att mumsa på idag på nationaldagen.

Sheba kalv

Familjen Katt får var sin burk Sheba kalv dagen till ära.

 

To be continued… 

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**fjärrka = fjärrkontroll


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, Sociala medier, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 5 juni och Nationaldagen 2019: Äventyr… nej ärenden

  1. Mösstanten skriver:

    Viftetårn, det var roligt! Vi har en bordsfläkt och hoppas att sommaren blir sådan att vi klarar oss med den.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.