Ett rött vin: Zensa Primitivo 2017


Ett inlägg om ett vin.


 

Zensa Primitivo 2017

Prisvärt och gott, men hög sockerhalt.

Zensavinerna har jag druckit ofta och flera årgångar och sorter av de senaste åren. Många rynkar säkert på näsan åt vinernas rätt höga sockerhalt och smak av vanilj. Jag och sambon har kommit fram till att det är viner som passar alldeles utmärkt till ost.

Igår var vi iväg för att handla lite gott till kvällen. Anna köpte bland annat en flaska Zensa Primitivo 2017. Den luftade vi och intog till… ostar, förstås. Det passar utmärkt, tycker även Systembolaget, som också rekommenderar vinet till grillade rätter av lamm eller nöt. Men enligt Systembolagets webbplats säljs endast årgång 2018, men vi fick faktiskt en 2017. Priset för vinet var endast 89 kronor.


Så här kan en läsa vad Systembolaget skriver om vinets smak och doft:

”Generöst fruktig smak med fatkaraktär och liten sötma, inslag av mörka körsbär, chokladpraliner, vanilj, russin och blåbär. […] Generöst fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, russin, vanilj och sötlakrits.

Vinet var väldigt ljust i färgen och såg lite tunt ut. Smaken var desto fylligare. Mörka bär kändes tydligt liksom choklad och vanilj i såväl smak som doft. Jag noterade även lakrits i doften. Sockerhalten låg på hela 14 gram per liter. Detta gjorde att vinet passade utmärkt till våra smakrika ostar.

Jag tycker att det här är ett lätt, men gott och prisvärt vin. Det passar alldeles utmärkt till ostar eller bara att ta ett glas sisådär.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.