Lördagen den 25 maj 2019: Läslust och klädnöjd


 Kära dagbok…

Fredagskvällen tänker jag inte orda så mycket om. Plötsligt var det som om nån drog ner en rullgardin och jag tror att jag somnade före klockan 23. Men jag hann i vart fall med ett bokbyte, från besynnerliga barn till en försvunnen dotter. I morse fortsatte jag att läsa Mons Kallentofts senaste bok, som är fristående från övriga serier. Den är riktigt bra. Anna läser också Mons Kallentoft, men har tre böcker i Malin Fors-serien att beta av.


Jag fick faktiskt en rätt lång läsförmiddag. 
Faktum är att jag redan har läst mer än en tredjedel av boken. För vad passar bättre att göra medan en väntar än att läsa? Vi var tre som skulle göra oss iordning och knata upp på stan och sånt tar sin lilla tid. Men till sist kom vi iväg. Målet var Dressman i S:t Per. Det är svårt när vi är två tanter som ska ordna finkläder åt en kille. Vi fick superbra hjälp av engagerad personal att ekipera vår tonåring som snart slutar nian och dessutom ska på bal. Klippning blir det i morgon. Och bilden på tonåringen har jag inhämtat tillåtelse både att ta och att lägga ut.


Efter skoinköpet släppte vi tonåringen loss 
så att han fick gå sina ärenden och vi våra. Men först tog vi en kaffe och färgglada brownies på Espresso House uteservering. Det blev nämligen sol en liten stund.


Hemma packade vi upp, hängde upp, stoppade in. 
Solen höll sig framme och vi kunde ta en drink före maten på vår balkong. Drink = GT, förstås. Medan Anna lagade chicken tikka masala dammsög jag.


Lördagen har gått över i kväll 
och vi har sett nåt vi har förundrats över. Nu väntar en kopp kaffe på maten, medan ostar och nåt gott vin serveras senare. Avslutningsvis ett par bilder på lilla Citrus a k a Så Jävla Gullig.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 25 maj 2019: Läslust och klädnöjd

 1. Mösstanten skriver:

  Då blir det snart högtidlig skolavslutning. Det är bra med butiker där man kan få hjälp. Har köpt fåjeans på JC i många år och alltid fått hjälp av en trevlig pojke eller flicka och så jeansen upplagda gratis. Nu går de i konkurs. Hur ska det då gå?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det blir både bal och skolavslutning, men jag får inte vara med på nåt av dem, tyvärr. Jag gläds åt att han blev så fin i kostym och får i alla fall se honom uppklädd till balen eftersom han är här då. 😛

   Jo, jag tog också ofta hjälp på JC. Trist, JC har liksom ”alltid” funnits… 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.