Fredag förmiddag den 10 maj 2019: Från moloken katt via bitsk bokhandlare till seriemördarjakt och vänträff


 Kära dagbok…

Nu blir det bara ett kort inlägg, skrivet på den kvarts rast jag har på förmiddagen. Nån mer rast ska jag nämligen inte ha idag eftersom jag är flexledig på eftermiddagen – FÖR ATT UMGÅS MED VÄNNEN FEM SOM KOMMER OCH HÄLSAR PÅ! Det ska bli så roligt och jag är så glad, så glad, så glad att hon kommer så att även jag får göra nåt kul.

Min sambo reste till England i morse. Hennes dag började riktigt tidigt. När jag kom upp vid sextiden låg en moloken Lucifer på hallmattan vid Annas tofflor. Till frukosten hade han hoppat upp på köksbordet och låg där och såg ledsen ut, lilla gubben. Jag tog bilden nedan och skickade till Anna för att hon skulle se hur saknad hon redan är.

Lucifer på köksbordet ledsen

Min mammaaaaa Annaaaaa har övergett miiiiiiiig….


Men sen fick Lucifer – och de andra katterna också, förstås – lite mat. 
Då blev han på bättre humör och vräkte ut sig över hela bordet innan han skuttade ut på ballen* för att spana på fåglar. Det var den saknaden, det…

Lucifer sträcker ut sig på köksbordet

Livet är rätt gott även med mammisen Tofflan. Fast hon läser för många böcker.


I morse läste jag ut de sista sidorna i den bitska bokhandlarboken
(jag hade förberett ett inlägg eftersom jag visste att jag skulle läsa ut boken) och bytte till en bok om en mördarjakt. Den boken var en av de fyra i det senaste bokpaketet – som jag betalade för egna pengar, inga gratis recensionsexemplar där inte! Mördarjaktsboken handlar om en seriemördare och skildrar författarens besatthet och jakt på The Golden State Killer. Det var Michelle McNamara själv som gav mördaren hans öknamn och hon fick kontrakt på och började skriva den här boken om fallet. Tyvärr avled hon 2016 av en överdos i kombination med sjukdom. Boken uppdaterades med senaste nytt kring mördaren och gavs ut posthumt 2018. Den kom ut på svenska i mars i år. Boken ska också bli TV-serie.

Böckerna En bokhandlares dagbok och Jag försvinner i mörkret

Bokbyte från en bitsk bokhandlare till en besatt kvinnas jakt på en seriemördare.

∼ ♦ ∼

Konstigt med en halv arbetsdag idag, men väldigt skönt. Min tvåveckorssambo var trött i morse precis som jag. Vi traskade i alla fall iväg samtidigt hemifrån vid halv åtta. Då var det soligt och tio grader varmt i Uppsala. Vi får se om vädret vänder under dagen. Idag hade jag bara ett möte på jobbet och den primära orsaken till att jag gick dit överhuvudtaget var för att publicera mitt nyhetsbrev. Det kunde jag i och för sig ha gjort hemifrån, men det var även några andra saker jag ville utföra på plats. I förra veckan jobbade jag hemifrån sex timmar en dag och jag känner att jag inte vill överutnyttja den möjligheten – som egentligen är en nödlösning att ta till. Jag tycker nämligen att en ska vara på jobbet när en jobbar.

Men nu ska jag flexa ut och traska hem för att möta FEMFörhoppningsvis slipper både hon och jag närkontakt med nån lycrademon**.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**lycrademon = tävlingscyklist iförd sin kroppsnära mundering


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag förmiddag den 10 maj 2019: Från moloken katt via bitsk bokhandlare till seriemördarjakt och vänträff

 1. åsa skriver:

  Hoppas ni får en toppenhelg tillsammans Fem och du 🙂
  Ha dé!/Kram

  Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Den där mördarjakten låter spännande. Såna psykopater är ju väldigt otäcka men det är något som gör att jag blir väldigt nyfiken. Jag tror att det handlar om skräcken och sedan det obegripliga att en människa kan vara sådan.
  Men nog om det. Ha så trevligt i helgen med din vän!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Mördarboken är fascinerande – författaren var ju så besatt av the Golden State Killer. Och jag gillar att läsa om brott, kanske ett sätt att hålla skräcken ifrån mig. Men jag tror också det handlar om att jag vill förstå varför vissa människor inte har de spärrar jag har.
   Ha en fin helg, det har jag, tack! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.