Måndag kväll den 1 april och tisdagen den 2 april 2019: En konstig, jävla dag


 Kära dagbok…

Igår kväll hade jag en del att fixa med som jag inte kan skriva om här. Men en sak kan jag berätta och det är att jag var och hämtade ett härligt bokpaket. Tyvärr är de inte lika härliga på utlämningsstället Kvarnens spel & tobak. Igår fick jag visserligen köpa en TV-tidning i samma kassa som jag hämtade mitt paket – förra gången fick jag ställa mig i en ny kö – men jag fick betala nio kronor för mycket. Snål som jag är gick jag tillbaka till kassan bredvid paketutlämningen. Killen där sa att hans kollega trodde att jag hade köpt nån annan tidning – jag hade då viftat med TV-tidningen framför tjejen i postkassan – beklagade och gav mig några mynt tillbaka. Utan glasögon såg jag inte att det var för lite pengar, det upptäckte jag först hemma. Skit samma. Det är inte första gången Kvarnens spel & tobak ”krånglar” och ofta är de allmänt otrevliga mot kunder. Jag ska nog kontakta Bokus kundservice och framföra mina synpunkter. Servicen och bemötandet på utlämningsstället är jag inte nöjd med, men innehållet i bokpaketet gillar jag desto mer. Nu har jag fyra ganska nyutkomna böcker att läsa!

∼ ♦ ∼

Ledsen

Orolig. Katastrofberedd. 

Idag blev det en konstig, jävla dag. På förmiddagen på jobbet pratade vi rutiner och ny organisation. Jag har fått veta att det pågår MBL-förhandlingar just nu och den här månaden och nästa får de medarbetare som ska övergå till den nya avdelningen information om detta. Självklart är jag orolig eftersom jag ju inte är en ren IT-anställd utan kommunikatör. Att en gång till i livet förlora jobbet klarar jag inte av. Det finns gränser för min styrka. Skulle det värsta inträffa har vi ju heller ingen möjlighet att bo kvar där vi bor. En katastrof kommer som bekant sällan ensam. Inte heller den här gången har jag gjort nåt fel, men fel eller inte tycks inte spela nån roll. Det är märkligt hur vissa arbetsgivare håller arbetstagare som felar gång på gång – och som inte ens är nyckelpersoner – under armarna. Allt blev plötsligt så påtagligt och svårt för mig på grund av mitt bagage. Ska mattan ryckas undan ännu en gång?

Jag sög på min oro en ganska kort stund innan jag agerade och bollade med en av cheferna. Samtalet gjorde mig mycket lugnare och jag kunde slappna av till 90 procent efter det. Tack, Duktiga Annika!

Mini sover hos mig i fåtöljen

Mini vill i alla fall umgås med mig och sover gärna hos mig i bästefåtöljen om kvällarna.

I övrigt har min arbetsdag bland annat handlat om texter som ska slipas innan de skickas ut samt texter till fredagens nyhetsbrev. På morgonen fick jag veta att jag behövdes till en brandkårsutryckning på förmiddagen. Underlaget fick jag först efter lunch. Samtidigt var folk på mig från två andra håll om kommunikationsplanering. Jag är inte helt nöjd med hur jag hanterade stressen och jag kände att vissa inte förstod att viktiga saker informerar en berörda om före beslut – för att undvika ryktesspridning. Men jag tror att slutet blev gott ändå och ytterligare information i frågan kommer på fredag.

Annas jobb är det också lite turbulent, men av andra skäl än på mitt. Idag innebar det att hon fick gå in och jobba fyra timmar för tidigt. Jag kan tänka mig att sånt ställer rätt hårda krav på flexibilitet. Att kunna ställa om kring det en haft i åtanke att göra när en är ledig, i privatlivet. Vissa saker kan jag gå in och hjälpa till med. Andra saker, som att vila och umgås med barn och föräldrar, kan jag ju av förklarliga skäl inte hjälpa till med – jag är ju varken Anna, mamma eller barn. (Om somliga läser det här stycket utgår jag från att det tolkas fel. Det jag menar är att jag tror/vet att Anna vill umgås med barn och föräldrar, men jobbet tar tiden till detta från henne. Jag vill också umgås med Annas barn och föräldrar och gör det där jag är välkommen. Men jag är inte Anna, jag är jag.) Jag ringde Annas snälla mamma och pratade bort tio minuter på eftermiddagen, för dem jag bryr mig om och som bryr sig tillbaka försöker jag alltid göra tid och rum för.

∼ ♦ ∼

I morse tog Anna utfodringen av familjen KattKvar till mig blev att tömma pottorna – och att torka kattkräk. Nån gång mellan dusch och frukost hade en av katterna spytt i hallen och på mattan i Bokrummet. Det var inga stora högar och jag hade inte hört några skrik. Då var det troligen Citrus. Hon skriker aldrig när hon kräks, medan Lucifer och Mini skriker hjärtskärande och i högan sky.

Citrus vid skorna

Citrus, den lilla kräklingen?


Spytt har jag inte gjort under dan, 
men jag har varit så stressad att jag mådde illa. Inte skulle jag direkt hem efter jobbet heller – jag skulle mellanlanda hos tandläkaren. Jag trodde att jag hade blivit kallad för min årliga koll, men det var bara en uppföljning av tanden som rotfylldes i höstas. Det gick snabbt och blev billigt – men bäst av allt: tanden såg bra ut! Snart ska jag sätta mig ner och ta en macka och kolla hur familjen Katt har fördrivit dagen. Självklart hämtar jag Anna – i bil, förstås – från jobbet klockan 21. Och om jag orkar ska jag ta en promenad med Helvetesmonstret* innan dess.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 1 april och tisdagen den 2 april 2019: En konstig, jävla dag

 1. Där har du mycket läsning att se fram emot förstår jag 🙂

  Tråkigt när det är dåligt bemötande på utlämningsställena, jag föredrar när vi får paket till vårat ICA, får vi det till Hemköp måste man köa i en vanlig kassa .. nåja.

  Skönt att det verkar (på procenten..) att det inte kommer bli nått som drabbar dig, men, oron kommer man ju inte ifrån, så har det varit här några gånger under åren också.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nja, bara fyra böcker – och dem läser jag nog ut snabbt för jag tror att de är skitbra alla fyra. 😛

   Jättetrist! Och jag är inte ensam om att tycka det, har hört andra klaga över bemötandet också.

   Skulle inte klara att bli av med jobbet utan att ha gjort nåt fel en gång till. (Vår gemensamma ”bekant” spred för övrigt förtal om detta i sociala medier, vilket gjorde att jag mådde ännu sämre.) I ett tidigare arbetsliv var det omorganisationer hela tiden och man blev liksom avtrubbad. Men med det jag nu har i bagaget skulle jag som sagt inte klara det en gång till.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.