Lördag eftermiddag och kväll den 30 mars 2019: Föreningsliv och hemmaliv


 Kära dagbok…

Årsstämma i Tunakolonin handlingar

På årsstämma i Tunakolonin. Som synes var min sambo passande klädd i blommigt.

Inte kan en säga att jag är nån föreningsmänniska. Jag uppfattar att Anna inte är det heller. Men med slotts- och slottsträdgårdsförvaltning kommer även en del plikter såsom årsstämma. Nu bar det sig inte bättre än att L hamnade på sjukhus igår, så Anna och jag fick gå på stämma på egen hand. Min sambo var passande nog för dagen klädd i blommigt.

Anna blev nog lite… fundersam över föreningslivet… Själv är jag van från årsstämmorna i min förra bostadsrättsförening. Fast dessa var nog värre än dagens där folk ändå var ganska hövliga mot varandra och civiliserade. Vi fick inte rösta, vilket jag hade räknat ut innan, men Anna sa att vi var där för att inhämta information för en närstående sjuklings räkning.

Toscabulle och kolacookie

Lördagsgofika med toscabulle och kolacookie.

Jag träffade M som visade sig vara mötesekreterare. Denna M är inte samma M jag fick lift av till jobbet härom morgonen utan en före detta kollega från ett annat universitet här i stan än det jag nu jobbar vid, vilket var lite roligt.

Vi stannade till mötets slut, men skippade att köa till kaffe och bulle och for iväg för att handla det för egna pengar. Vi köpte också ingredienser till middagen, som enligt önskemål blev tacos. Inte min favoritmiddag, men med goda tillbehör och definitivt utan tacokrydda på min mat blir det riktigt gott. Vi hade en fikasugen tonåring hemma, så lördagsgofika med toscabulle och kolacookie blev det på Main Street. Efter fikat traskade två tredjedelar av oss iväg för att handla lördagsgodis, medan en tredjedel stannade hemma för att tvätta och dammsuga. Det var förstås jag som stannade hemma. Eftersom jag inte står ut med att det är hur skitigt som helst – jag har en lägre toleransnivå än min sambo –  blev det jag som får promenera med Helvetesmonstret*.


Den yngste i rummet kom på att Earth Hour inträffade i kväll. 
Vi beslutade att släcka ner och stänga av det elektriska, tända levande ljus och spela spel. Det skiljer 40 år mellan oss, men jag har köpt båda spelen. Den yngste valde spelet till vänster, jag spelet till höger. Anna valde en legosats, lämpligt nog Lego City Police. Nåt legobyggande blev det inte, men de två skitspelen fick oss att vråla av skratt. I alla fall jag som ju vann.

I morgon behöver vi handla igen.  Vi tänkte emellertid inte bara köpa mat utan även kolla på gympadojor åt oss alla tre. Ja alltså var sitt par, inte ett par att dela på. Nu rundar vi myndiga av med lite ripasso före sänggång

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.