Mitt bokår 2019: Festlig februari för fiktionslysten


Ett inlägg om böcker.


 

Tänk att två månader av 2019 redan har passerat. Jag är fortfarande inne i ett riktigt läsflöde. Februari är nog den månad jag tycker minst om, men tack vare böckerna och mitt läsande blev den riktigt festlig. Att fly den gråbruna verkligheten, in i fiktionen… Nåja, alla böcker jag läser är inte fiktion och inte heller av den trevligare sorten rent innehållsmässigt. Goda intentioner till trots kan jag förstås inte låta bli att läsa deckare och kriminalromaner. Det är vägen till gåtans lösning och motivet som triggar mig. I verkligheten är jag allt annat än våldsam och mordlysten.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Februariböcker 2019:

Stefan Ahnhems bok Den nionde gravenGunilla Lindbergs bok Profiler i dag i mitt Uppsala

Stefan Ahnhems bok Arton grader minusStefan Ahnhems bok Motiv X

Hjorth och Rosenfeldts bok En högre rättvisaKrysten Ritters bok Rökridå

Carolina Setterwalls bok Låt oss hoppas på det bästa

Påbörjad i februari:

Carl-Johan Vallgrens bok Kunzelmann & Kunzelmann


Även i årets andra månad blev den första boken en spänningsroman 
(Den nionde graven). Totalt läste jag fem böcker i genren spänningsroman/deckare (Den nionde graven, Arton grader minus, Motiv X, En högre rättvisa, Rökridå). En av månadens böcker är biografiska (Profiler i dag i mitt Uppsala). En av böckerna är självbiografiska (Låt oss hoppas på det bästa). En av böckerna köpte jag nya för en julklappspeng (En högre rättvisa) – tack Annas snälla mamma och hennes L! Två av böckerna köpte jag nya i pocket (Rökridå, Låt oss hoppas på det bästa). Fyra av böckerna lånade jag (Den nionde graven, Profiler i dag i mitt Uppsala, Arton grader minus, Motiv X).

Nya författarbekantskaper blev det även i februari (Krysten Ritter, Carolina Setterwall) och precis som i januari läste jag många bra böcker. Fyra böcker fick högsta omdöme (Den nionde graven, Profiler i dag i mitt Uppsala, En högre rättvisa, Låt oss hoppas på det bästa). Två böcker fick högt omdöme (Arton grader minus, Motiv X). En bok fick lågt omdöme (Rökridå).

Totalt läste jag sju böcker i februari. Det flesta mycket bra eller bra och bara en mindre bra.

Månadens bästa bok är givetvis Låt oss hoppas på det bästa

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.