Onsdag kväll den 27 februari och torsdagen den 28 februari 2019: Tröttnötta trädgårdstomtar och sidokickande katter


 Kära dagbok…

Svart fågel

Hård och kall och oåtkomlig – och av sten. Så vill jag bli för att orka leva.

Vårtrötthet, existerar sån? Det verkar som om både jag och min sambo är drabbade i såna fall. Igår kväll var vi så trötta att vi började antyda om sänggång redan vid 20-tiden. Vi höll oss uppe till strax efter 21, tror jag. Jag har sovit rätt dåligt den här veckan, men igår somnade jag före klockan 22 och vaknade till bara en gång mitt i natten innan Lucifers jamande väckte mig vid femtiden.

Det är nog emellertid inte bara vårtrötthet utan andra ting som spelar in. För egen del – jag talar inte för andra längre – handlar det bland annat om att vissa dar på jobbet är extra stressiga. Och värken i benet gör inte saken bättre. Är det nåt som kan göra en trött är det värk! Utöver det blir jag trött på en del människor som bara slukar energi genom att vara oförskämda, till exempel. Jag orkar inte längre bemöta sånt, det kan inte rimligtvis bara vara fel på mig. Under många år har jag fått så många synpunkter på min person att om jag tog dem till mig och trodde på dem skulle jag inte göra annat än att gråta dagarna i ända. Jag håller på att lära mig bli hårdhudad. Låta de pikar som träffa mig rinna av min fjäderdräkt. Bli till… sten. Hård och kall och oåtkomlig. För att orka fortsätta leva, helt enkelt.

∼ ♦ ∼

Böckerna och läsningen ger mig input och njutning som jag annars inte skulle få. Så otroligt fattig den är som inte läser böcker! Vilket torftigt liv! Igår kväll tog Anna och jag var sin nyinköpt trädgårdsbok och började läsa. Jag började på Trädgårdsmästarens anteckningar och läste om mars och april. Vi måste ju snart börja tänka på ”vår” trädgård… Det är både lärorik och trevlig läsning. Boken innehåller såväl informativa texter som mer kåserande och bilderna är underbara. Det här blev ett riktigt fynd jag fick med mig hem från bokrean!

∼ ♦ ∼

Arbetsdagen passerade snabbt även idag. Jag grejade med intranätet och diskuterade ansvar till att börja med (och däremellan var jag på möte). Det slutade med att jag blev inbjuden till ett möte i morgon eftermiddag för att ha en dragning på 15 – 20 minuter om ansvar. Gulp, där fick jag så jag teg… Men det blir nog bra med detta. Jag har ju ett par timmar i morgon förmiddag att tänka ut vad jag ska säga. Efter att jag har publicerat mitt veckonyhetsbrev. Idag påbörjade jag lay outen på förmiddagen, men först skickade jag iväg texterna till enhetscheferna som ska informera sina teamledare. På eftermiddagen slutförde jag det hela så långt jag kunde. Det allra sista greppet får jag ta i morgon bitti. Jag mötte Lisbeth* i lunchrummet, men vi bestämde att luncha på lokal nån dag i nästa vecka.

I kväll jobbar Anna och jag hade aviserat att hon fick ta sig hem för egen maskin – jag vill så gärna se Antikrundan och amatörvärdera via appen. Men nu ska hon jobba över, så då hinner jag åka och hämta henne. Eftersom det inte blev så långt övertidsarbete gick Anna hem och jag kunde se färdigt på Antikrundan. Som sidekickar till Antikis har jag Tisslingarna i soffan, det vill säga Lucifer och Citrus. Notera dock att Prinsessan inte låter Prinsen ligga på fällen… Jag tänkte emellertid inte enbart slappa utan jag har startat såväl tvättmaskin som diskmaskin och snart även Helvetesmaskinen/-monstret**.

Lucifer och Citrus har myskväll i soffan

Mina sidekickar i kväll är Tisslingarna.

∼ ♦ ∼

Men du… kära dagbok… Du trodde väl inte att jag levde ett kakfritt liv igår..?

Gårdagens kaka blev…

Ballerinakex

Ballerinakex original – min absoluta favoritkaka genom tiderna!


Jag kom ju på att jag hade en oöppnad rulle Ballerinakex original
i en av kakburkarna i köket. Och så kan en ju inte ha det. Självklart åt jag fler än de två på bilden ovan, jag är ju Ballerinamonstret nr. 2 efter vännen FEM som leder med hästlängder.

∼ ♦ ∼

*Lisbeth = nygammal kollega till mig som heter nånting heeelt annat i verkligheten
**Helvetesmaskinen/-monstret = katternas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 27 februari och torsdagen den 28 februari 2019: Tröttnötta trädgårdstomtar och sidokickande katter

 1. FEM skriver:

  Det går absolut inte att ha en oöppnad Ballerinapaket liggande. Fy på sig!
  Jag tänkte köpa med mig lite gott kaffebröd hem häromdagen och gick förstås till kexhyllan på ICA Supermarket, där vi handlar mest. Kände för att prova Ballerina Chokladboll för första gången. FACKET DÄR BALLERINA CHOKLADBOLL SKULLE LIGGA VAR TOMT!!!!! Fick nästan panik och kikade runt på alla andra Ballerinasorter med sylt, lakrits och sån skit. Men icke!! Så det fick bli originalet även denna gång. Sååå gott förstås, men det blev lite surt ändå när jag hade ställt in smaklökarna på Ballerina Chokladboll och det inte fanns. 😦

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nej jag åt upp resten igår kväll. Ballerina chokladboll lär jag emellertid inte äta på länge, dem mådde jag rätt illa av. Men jag förstår din besvikelse. När en har bespetsat sig på nått visst gott att tugga på – och så är det slut… Den känslan… 😥
   Sylt och lakrits i Ballerina? Nej tack. Möjligen går Singoalla an, den med sylt och nån vit kräm. 🙂

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.