Torsdag kväll den 28 februari och den första dagen i mars 2019: Ibland är livet bara som det är


 Kära dagbok…

Leende krokodil

Ett leende och ett ”god morgon” kostar så lite. Den här leende krokodilen kostar bara 15 spänn på nån loppis nånstans.

Inte vet jag varifrån jag hittade energin igår kväll, men det är onekligen så att även om jag understundom har ett rätt krävande jobb får jag uppskattning där också. Och jag kommer alltid dit på morgonen och hälsar alla jag möter i huset med ett leende och ett ”god morgon”. Det kostar så lite. Även om jag är genomledsen eller urförbannad är det för övrigt ärligt. För jag gillar mitt jobb. Men jobbet är trots kontorstider inte bara enkelt. Jag tänker på mycket, bearbetar mycket även utanför arbetstid. Jobbet tar energi. Men det ger också energi. Visst finns det personer på jobbet jag sannerligen skulle undvika utanför husets väggar. Men det finns också personer jag önskar att jag hade möjligheten att lära känna mer. Med det jag har i mitt bagage har jag emellertid valt att inte hålla nån för nära vän. Det gjorde så ont den gången för tio år sen och under De Sju Svåra Åren. Möjligen är Lisbeth* undantagen, hon som blev min kollega för åtta år sen på en annan arbetsplats.

∼ ♦ ∼

Antikkunnig i Borgholm 28 feb 2019

Antikkunnig är väl att ta i, men det var vad jag fick diplom som i Borgholm den 28 februari.

Det blev lite fram och tillbaka med vissa saker igår kväll, men efter att jag hade tvättat, dammsugit, gett katterna mat, kört en maskin disk, hängt tvätt, bäddat rent hos vår tvåveckorssambo och ätit ett par knäckemackor och en halv rulle Ballerinakex slog jag mig ner för att amatörvärdera vid Antikrundans andra besök i Borgholm den här säsongen. Denna gång var det svårare och jag fick bara två fullpoängare och inte ens hälften rätt poängmässigt sätt. Ändå fick jag diplom som Antikkunnig. Hmmm…

Så mycket läst blev det inte igår kväll, alltså. Jag tömde diskmaskinen på ren disk och åkte ner med sopor i soprummet i pauserna medan jag såg ytterligare ett TV-program, Svenska fall på TV3. Sen stupade jag i säng och somnade nästan innan jag hade lagt ner huvudet på kudden. En sammanställning av februari månads lästa böcker hann jag också lägga handen vid och tidsinställde publicering för här på bloggen i morse.

Varför jag for fram som ett jehu igår kväll? Dels därför att det behövdes, dels för att vår tvåveckorssambo kom i kväll. Och så skulle vi bli fyra vid middagsbordet i afton. Inte ville jag att det ska se ut som ett bombnedslag hemma då. Det var inte dammsuget sen i helgen.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag av en smäll. Katterna hade haft ner nåt och jag gick upp för att titta vad. Ingen större skada skedd, det var bara en av mina mindre ömtåliga prylar. Passade på att ge dem mat eftersom jag ändå var uppe och gick sen och la mig igen. Givetvis kunde jag inte somna om, så när jag blivit ensam i sovrummet en dryg halvtimme senare läste jag en stund. Därefter klev jag upp och tömde kattpottorna och sopade och upptäckte att en liten kisse hade kissat utanför på mattan. Jag rullade ihop mattan och la den i badrummet. Som tur var luktade den inte, för jag hann inte tvätta den förrän i kväll. Efter en dusch skurade jag golvet i kattoan och la på en ren matta. Sen fick jag bråttom med dusch och frukosten innan jag rusade till jobbet. Jag anlände med fem minuters marginal. Visserligen har jag flextid, men mycket stod på dagordningen idag.

Nån av de skyldiga till mattkisset. Men vem?

∼ ♦ ∼

Ett glas öl

Dricka för många öl hade inte varit dumt i kväll.

Förmiddagen tillbringade jag i ett möte och med mitt nyhetsbrev. När det var publicerat fick jag ställa om för att förbereda en dragning om 20 minuter som jag skulle hålla efter lunch om nånting helt annat. Detta blev jag inbjuden till igår, så förberedelsetiden var inte särskilt stor. Men mötet gick över förväntan – och enligt min plan. Så trillade det in jobb och frågor där jag ska ha åsikter och gärna expertkunskaper om typ ”allt” – och jag har inte riktigt det. Ibland känner jag mig dum, i vart fall när jag tassar utanför mitt eget specialistområde.

Ärligt talat var jag mer som ett utskitet päron än en Toffla när jag gick hem för att ta helg. Helst av allt hade jag lagt mig ett badkar och medtagit en rejäl whisky. Eller gått på after work med eller utan sällskap (jag bryr mig inte) och druckit för många öl. Men jag är ju så jävla so-so att det fanns inte på kartan. I stället gick jag och hämtade en ny sorts kontaktlinser som jag ska prova och sen kunde jag i princip sätta mig vid dukat laxbord för fyra. Ett härligt chardonnay i glaset var inte alls fel.

∼ ♦ ∼

Som två mejl i inboxen fick jag några vänliga rader från Tom i England och ett erbjudande om en bostad med uteplats. Ibland är livet bara… som det är. Typat.

∼ ♦ ∼

*Lisbeth = före detta och nuvarande kollega som egentligen heter nånting heeelt annat


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.