Lördagen den 16 och söndagen den 17 februari 2019: Önskemat, kaffekalas och vår, bara så där


 Kära dagbok…

Selfie i stekarkeps

Kocken i sin stekarkeps stlog till två gånger under helgen.

När fredagen har passerat och en vaknar till lördag… och tror att det är söndag och sista lediga dan… Då har i alla fall en sån som jag lyckats koppla av och varva ner från jobbet. Kikar jag i backspegeln nu söndag kväll ser jag en riktigt bra helg, full av nytta, socialt umgänge, samvaro – och gott samarbete! – med min kära, god mat och dryck och… vår. Det är just precis en sån här helg en behöver för att fylla på energi.

Som en liten extra… twist har jag lagat mat. Två gånger – av tre möjliga. Igår blev det kalkon och i kväll blev det sås på kycklingfärs och vin i såsen och i glasen. Att jag lagar mat är varken Anna eller jag vana vid. Jag äter ju mina huvudmål på dagtid på jobbet, medan Anna lagar mat till sig själv och ibland andra på kvällarna. För övrigt tycker jag att matlagning är bland det tråkigaste jag vet. På helgerna brukar vi äta middag ihop om Anna inte jobbar. Nu slapp hon laga mat hela helgen, räkorna i fredags behövde ju inte tillagas. Men Anna har förstås stått för frukostarna den här helgen. Den frukosten igår, på lördagen, var en riktig önskefrukost.

∼ ♦ ∼

Jag har inte läst så mycket den här helgen. Det handlar om att jag har gjort andra saker, men också att boken jag läser är lite… för seg för min smak, tyvärr. Kanske tar den sig i slutet. Både lördagen och söndagen startade med läsning och kaffe på sängen, på söndagen i rena lakan. För japp, det blev renbäddning på lördagen med bådas favoritlakan.


Igår på lördagen skulle vi till Biografmaskinisten mitt på dan 
för födelsedagsfirande och rejält go-fika. Först tvättade vi här hemma. Jag dammsög medan Anna var iväg och köpte fikabröd. Paketen slog Anna in. Lucifer ville väldigt gärna följa med och satte sig på tvären, längst in i smatten till linneskåpet. Vi tog bilen eftersom ett av paketen var ganska stora plus att vi skulle handla efteråt. Och så fick vi med oss Annas snälla mamma i bilen också eftersom hennes bil var lite bångstyrig. Det blev nästan två trevliga timmar i Biografmaskinistens välstädade hem. Vi hjälptes åt att sätta upp en tavla och jag hamnade på bild på ett ställe på Fejan som jag inte har tillgång till på egen hand eftersom jag har valt att inte ha nåt konto där. Det tycker jag faktiskt inte om av flera skäl. Ett är att jag inte ingår – även här på flera sätt än ett.


Efter allt gott fika, hemkörning av kära svärmor och handling 
fixade Anna oss var sin riktigt god GT. Jag lagade sen mat och vi hade en sugen pojke med oss vid bordet. Kvällen avslutades med en deltävling i en enligt min mening rätt värdelös sång- och musiktävling på TV samt en mer spännande brittisk deckare. Somliga sov gott tillsammans i en fåtölj, medan andra gick och la sig alldeles för tidigt en lördagskväll, men i sängen.

∼ ♦ ∼

Idag på söndagen hade vi bestämt att göra nåt roligt. Eller i vart fall inte göra tråkiga saker. Men vi inledde dan med att köra två snabba tvättmaskiner. Lite sol var det och vi gav oss ut på vårpromenad längs Fyrisån. Det var härligt att tanka ljus!

Eftermiddagskaffet intog vi hemma och därefter gick jag loss på den irriterande tejpen på vitrinskåpet i hallen. Anna hängde på och snart stod vi båda två och gnussade med bensin och svamp – med förstörda naglar till följd. Tejpen gick bort – HURRA! – men det återstår två bitar högst upp och dem orkade vi inte ta. Jag lagade mat, somliga slöade och nu ska vi dricka kvällskaffe. Klockan 21 är det seriestart för Bröllop, begravning och dop och det vill vi inte missa. Rena kläder är framplockade liksom jobbväskan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördagen den 16 och söndagen den 17 februari 2019: Önskemat, kaffekalas och vår, bara så där

 1. Mösstanten skriver:

  Att komma ut i sånt fint vårväder ger en verkligen energi. Vilken fin helg ni hade. Det där att vakna och tro att det är söndag fast det är lördag är underbart när man jobbar. Värre om det är tvärtom.

  Gilla

 2. Kockmössa, jo jag tackar jag 🙂 Ni ser ut att ha haft finare väder än vi i helgen, nu håller jag tummarna att nästa helg bjuder på lite solsken även i Dalarna !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Stekarkepsen måste vara på när en steker, annars stinker håret apa efteråt. 😛
   Lite halvdant väder idag, men tack och lov plusgrader. Ska be solen ta en sväng till Dalarna.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.