Måndagen den 18 februari 2019: Farfar, katten och arbetsdagen


 Kära dagbok…

farmor-och-farfar-69

Farmor och farfar som jag minns dem i sitt hem i Norrköping.

Idag är det min farfars födelsedag. 119 år skulle han ha fyllt om han hade levt – vilket ju knappast hade varit möjligt. Men farfar – och även farmor – bodde ett tag här i Uppsala. Farfar studerade till pastor här som ung. I början av 1960-talet, tror jag, fick han tjänst i S:t Johannis kyrka på Kungsgatan och då flyttade förstås farmor med. Idag är inte kyrkan kyrka längre utan inhyser en reklambyrå, tror jag. Det känns ganska skumt, för jag har ju varit där inne som barn. Nånting som jag funderar just nu över är var farmor och farfar bodde. Tyvärr har jag inte hittat nåt bra sätt att ta reda på det. Jag trodde i min enfald att gamla telefonkataloger fanns att tillgå gratis på nätet…

Bilden här intill visar farmor och farfar som jag minns dem. Det är från deras sista gemensamma hem i Norrköping. Efter farfars bortgång 1973 flyttade farmor till ett mindre boende i Norrköping där hon bodde ensam fram till sin död hösten 1982.

∼ ♦ ∼

Lucifer i favoritfåtöljen

Social kisse som ser ledsen och ynklig ut.

Måndag (inte bara farfars födelsedag, alltså) är det också idag och en ny arbetsvecka har inletts. De flesta suckar och stönar, men jag känner mig utvilad och energisk efter helgen. Däremot börjar jag bli väldigt trött på vår kattkille som har konsert med start klockan fyra eller däromkring varje morgon. Ja, inte bara konsert, han krafsar och  bankar på sovrumsdörren också. Detta innebär att vi aldrig känner oss helt utsövda. Han vill förstås ha mat, men vi tror också att han vill ha mänskligt sällskap. Det är en oerhört social lite kisse det här. Det var riktigt svårt att gå ifrån honom i morse – han såg så ledsen och ynklig ut. Nu är han ju inte ensam, för han har ju sällskap av sin mamma Mini och sin syster Citrus. Dessutom sover katter typ 22 timmar om dygnet. Anna och jag har också rätt olika arbetstider, vilket innebär att katterna inte är ensamma hemma särskilt länge. Idag slutade Anna ganska tidigt och i morgon börjar hon sent, till exempel. Jag jobbar kontorstid, det vill säga kl 8 – 16.30 och är nästan alltid hemma kvällar och helger. Men ändå. Det känns lite jobbigt just nu.

∼ ♦ ∼

Precis som arbetsdagarna i förra veckan blev den här veckans första dag varierad och rolig. Jag jobbade bland annat med diverse på intranätet – både fotade och skrev – samt deltog i möten, skrev en dagordning och påbörjade veckans nyhetsbrev. Mitt på dan bröt jag för en vegetarisk lunch (ovanligt smaklösa vårrullar och ris). Under dan hann jag också med ett par samtal med kollegor som har det svårt på olika sätt. Om vissa människor kunde tänka på nån annan än sig själva skulle den här världen kanske vara lite bättre. Det här livet är baske mig inte enkelt!

Vegetariska vårrullar och ris

Vegetariska vårrullar och ris, en ovanligt smaklös lunch.

∼ ♦ ∼

Planerna för kvällen är inte särskilt stora. När jag kom hem tömde jag diskmaskinen och vek ren tvätt och nu tänker jag ta en fika och äta en kvällsmacka. Jag ska försöka sätta fart och läsa ut min bok på gång så att jag snart får byta till nåt annat. Kan det vara så att jag är lite mätt på kriminalromaner..? (Det måste vara ytterst tillfälligt i såna fall.)

∼ ♦ ∼

Jag har fått ont i höger häl igen och misstänker att hälsporren har kommit tillbaka. Det gör mig ilsk, förstås, men jag tänker köra 2017 års metod mot den: gå, Gå, GÅ!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 18 februari 2019: Farfar, katten och arbetsdagen

 1. uppsalaewa skriver:

  Du vet att jag släktforskar. Nu har jag kollat din farfars adress i Uppsala mm.
  Skicka e-post till mig med din adress så skickar jag några uppgifter till dig.

  Gilla

 2. Jag är så dåligt på att komma ihåg födelsedagar, förutom närmaste släkt förstås, famor o farfar var enkelt, dom fyllde på juldagen och annandagen 🙂

  Hoppas du vinner matchen mot hälsporren, go go go !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag kommer alltid ihåg hur gammal farfar var/borde vara eftersom han föddes 1900. Så lustigt att dina farföräldrar fyllde inte bara under julen utan också dagarna efter varandra.

   Hälhelvetet är inte ensamt – har ont i hela benet, tyvärr. 😦 Men jag trampar på.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.