Mitt bokår 2019: Litterära januariäventyr


Ett inlägg om böcker.Det nya årets första månad har just passerat.
Precis som förra året skriver jag några rader om alla böcker jag läser. Dels skriver jag här på bloggen, dels skriver jag för hand i en skrivbok. Jag har haft en skitful och trasig skrivbok, men från och med nu skriver jag i den vackra boken jag fick av Anna i julklapp. OCH bemödar mig om att skriva läsligt för hand, nåt jag behöver bli mycket bättre på.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Januariböcker 2019:

Sharon Boltons bok HantverkarenAlex Schulmans bok Bränn alla mina brev

Stina Wollters bok Kring denna kroppJan-Philipp Sendkers bok Viskande skuggor

Mons Kallentofts o Anna Karolinas bok FalcoAnna Janssons bok Döden är alltid sann

Alex Schulmans bok Glöm migAgatha Christies bok Konstiga huset

Carin Gerhardsens bok Det som göms i snöStefan Ahnhems bok Offer utan ansikte

Den här boken läser jag just nu:

Stefan Ahnhems bok Den nionde graven


Det nya årets första bok blev en spänningsroman 
(Hantverkaren). Totalt läste jag sex böcker i genren spänningsroman/deckare (Hantverkaren, Falco, Döden är alltid sann, Konstiga huset, Det som göms i snö, Offer utan ansikte). En av böckerna var både en thriller och en kärleksroman (Viskande skuggor). Fyra av böckerna fick jag i julklapp förra året (Hantverkaren, Bränn alla mina brev, Kring denna kropp, Viskande skuggor). Tack till vännen Jerry, Annas snälla mamma och hennes L, Anna och vännen FEM! En av böckerna är biografiska (Bränn alla mina brev). Två av böckerna är självbiografiska (Kring denna kropp, Glöm mig). Fem av böckerna köpte jag nya (Falco, Döden är alltid sann, Glöm mig, Konstiga huset, Det som göms i snö). En av böckerna lånade jag (Offer utan ansikte).

Det nya året innebar många nya författarkontakter (Sharon Bolton, Stina Wollter, Anna Karolina, Stefan Ahnhem), men också många bra böcker. Sex böcker fick högsta omdöme (Bränn alla mina brev, Kring denna kropp, Falco, Glöm mig, Det som göms i snö, Offer utan ansikte). Fyra böcker fick högt omdöme (Hantverkaren, Viskande skuggor, Döden är alltid sann, Konstiga huset).

Totalt läste jag tio böcker i januari. 

Månadens bästa bok tycker jag är…
Glöm mig av Alex Schulman.
Hårdhudade jag läste och grinade.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.