Tisdag kväll den 29 januari och onsdagen den 30 januari 2019: Inredningstofflerier och toffelskriverier


 Kära dagbok…

Köksfönstret med nya gardiner

Köksfönstret på Main Street med nya gardiner.

Visst är jag lite intresserad av inredning och fina saker, men jag tror att detta är viktigare för Anna. Fast nåt fult hem vill jag förstås inte ha. Vi har inte haft gardiner i köket sen julgardinerna togs ner. Detta har inneburit att det ekar, men också att det drar från det otäta fönstret (som eventuellt inom en oviss framtid ska bytas). Anna fick väl i uppdrag att leta upp nya gardiner, vilket inte var det lättaste. Dels tycks det inte finnas nåt i dag som kallas för ”typiska köksgardiner”, dels kan vi inte ha vilka gardiner som helst eftersom vi har rutigt golv och rött retromöblemang. Men så hittade Anna några tunna längder i grått och vitt och vi var överens om de skulle funka. På vägen hem igår efter jobbet tittade jag in till Hemtex och köpte två stycken av sagda gardinlängder. Senare på kvällen strök jag dem, några tischor och ett par kökshanddukar och sen satte Anna upp dem. Jag tyckte att det blev jättefint, Anna också. Men mest var hon förundrad över att vi var överens… Jag var inte så förundrad över det, jag vet att inredning är viktigare för Anna än för mig. Bara jag får ha mina böcker och min konst, så… (Om det senare är vi inte överens. En kan inte vinna alla kamper.)

Lucifer gillade i alla fall också om gardinerna. Han låg på köksgolvet i morse och pillade lite med dem. Han verkar förresten även gilla kattkudden jag (!) valde ut att köpa i söndags. Den är väl kanske mer en kul inredningsdetalj än en fin. Fällarna vi köpte verkar katterna gilla mycket. Och fällarna är både mysiga och snygga, tycker jag. Citrus tycker också om fällarna, men är väl mer som jag, inte så bekymrad över inredning. (För större bilder, klicka på dem!)

∼ ♦ ∼

Risk för snöras och istappar

Gårdagens snö blev till is på många ställen. Det gäller att både se upp neråt så en inte halkar och se upp uppåt så en inte får en istapp i huvet…

Igår var det nästan mildgrader här – eller i vart fall bara en två, tre minusgrader. Idag är det -10 grader igen. Och snorhalt. Jag hörde i natt hur det plogades, för det snöade ganska mycket igår. Fint, men efter plogning blir snön hårt packad och som rena isbanan. Jag fick strutta delar av vägen till och från jobbet idag för det var så halt. Sen har jag hört att det har tutat från ambulanser flera gånger också. Snälla människor, tänk på att det är vinterväglag!

Fokus idag på jobbet har för min del legat på att få ihop material till mitt nyhetsbrev. Dan startade med lite halvpanik – bara hälften var klart – för att sen sluta med för mycket material… Jag har skrivit och skrivit och skrivit och fixat en bild. Utöver detta har jag jobbat med att försöka göra en väldigt teknisk text så begriplig att till och med jag fattar den. Skrivkramp, är det sånt en får när en skriver för mycket..?

∼ ♦ ∼

Och tänk… Inte trodde jag att jag skulle bli så omtyckt! Jag la ut en selfie på Instagram efter klippningen i måndags. Nu har jag fått över 50 60 likes av vänner och bekanta på Instagram.  Kära vänner och bekanta… TACK! Men det är min frisör Igor som ska ha credit. (Här på bloggen blev jag inte lika mycket omtyckt, så jag lägger ut bilden igen. Hurra för Igor!)

Nyklippt selfie

Nyklippt i måndags.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Arbetsförmedlingen varslar var tredje anställd. Hur det slår mot arbetssökande har jag inte reflekterat så mycket över och hur det slår mot kontoren i mitt län är ovisst. Här har Arbetsförmedlingen cirka 300 av sina totalt 13 000 anställda. Att bli av med jobbet kan vara en tragedi för många, medan det kan vara en ny väg för andra. Jag önskar givetvis inte att folk ska drabbas av tragedi. Men tanken att Arbetsförmedlingen borde arbeta på ett annat sätt än tidigare har slagit mig förr. Förmedla jobb, till exempel, kan ju vara en lämplig uppgift i stället för att vara a-kassornas kontrollanter. De sura och otrevliga tanterna på a-kassorna kan behöva jobba lite för sina löner. //En som drabbats

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 29 januari och onsdagen den 30 januari 2019: Inredningstofflerier och toffelskriverier

 1. Katterna är tydligen också överrens med er inredningssmak, gardinerna blev jättebra 🙂

  Här kommer en ”like” på frissan, klär dig jättebra 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja katterna gillar vår inredning helt klart, men i kväll kommer ett inlägg om Katten Överallt, kissen som gillar att vara med. 😛

   Tack, frisyren är enkel och lättskött och min nya frisör Igor gör ett jättebra jobb efter M, som jag var kund hos mellan 1999 och i höstas (2018)… 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.