Söndag eftermiddag och kväll den 27 januari och måndagen den 28 januari 2019: Låga priser och nya möjligheter


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan money

Igår satte vi sprätt på pengar…

Det är fel att säga att jag alltid gillar shopping, men när det framkom önskemål om en tur till Rusta efter avslutat arbetspass igår nappade jag. Anna ville köpa nya filtar till katterna och jag hade varit inne hela dan, så det passade mig bra. Tvättmaskinen hann precis tvätta klart, men jag hann inte hänga tvätten innan jag åkte och hämtade Anna. På Rusta valde vi bort fleecefiltarna till sist till förmån för fällar i konstskinn. Och så slank det ner lite annat i korgen också. Jag trodde jag skulle smälla av när kassörskan begärde över tusen spänn. Vadå lågprisbutik..? Detta till trots dumpade vi varorna i bilen och tog en tur på nyöppnade DollarStore, som ligger precis intill Rusta i norra delen av Gränbystaden, alltså Takpannegatan. Gränbystaden har sannerligen brett ut sig och finns nu på två ställen med flera affärer och restauranger. Det var hemskt. Vi köpte billig kattmat och schampo, men jag lovar att det dröjer innan jag sätter min fot där igen. Så mycket skräp! Men… en bra sak, som Anna poängterade, är i alla fall de nya arbetstillfällen som DollarStore har skapat.

(Se hela bildtexten, större bilder, i bildspel, kommentera bilder? Klicka på bilden!)


Katterna gillade de nya fällarna – utom Mini
som föredrog min gamla virkade jättefilt i skrivbordsstolen. Kanske mer lugn och ro i Bokrummet också… Vi lämnade dem ytterligare en stund på eftermiddagen efter att Anna plockat upp varor och jag hängt tvätt och styrde kosan mot Trattoria Alessandro. Där var inte precis packat och vi fick ett trevligt bord med soffor – och nya soffkuddar! Servitrisen hade lärt sig svenska och maten var god som vanligt. Jag åt bruschetta och pasta med tryffelsås, Anna jätteräkor och lamm.


Lagom mätta rullade vi hem till
Main Street igen. Tanken var att glo på inspelningen på DVD-hårddisken av senaste avsnittet av Dirigenten. Jag hade ställt fel inspelningsdag, så vi kikade på Renées brygga – alla gäster hade diagnosen ADHD, typ – i stället. Dessutom fipplade jag med scart-kabeln och jag tyckte faktiskt att det gick att se hyfsat bra nu. Därför ställde jag inspelning på reprisavsnittet av Dirigenten som skulle gå senare på kvällen. Vi funderar på det här med TV-apparater och kablar. Dels kan vi flytta om själva apparaterna, dels kan vi skaffa en HDMI-kabel så vi kan koppla upp en dator och se Play. Eller… så kan vi faktiskt köpa en ny TV. Eftersom vi ser ganska dåligt båda två vore det inte helt fel med en större skärm än 37 tum… Jag ska för övrigt gå och göra synundersökning i morgon efter jobbet. Då går jag till min egen optiker och kollar synen för kontaktlinserna. Senare har jag fått OK av Tjifen att boka tid hos optikern som min arbetsgivare har avtal med för ny koll för bildskärmsglasögon. Jag vill behålla mina bågar, men ska glasen bytas ut bör jag ha rätt styrka i kontaktlinserna först.

∼ ♦ ∼

Ett bokbyte hann jag med igår också. Min nya författarbekantskap Stefan Ahnhem tilltalar mig så mycket att jag efter att ha läst första delen i hans Fabian Risk-serie grabbade tag i del två. Jag fattar inte hur jag har lyckats undvika de här braiga och spännande kriminalromanerna… I morse hann jag läsa en stund också, men Lucifer var så pipig att jag hade svårt att koncentrera mig. Trots att de fick lite mat i skålarna innan vi gick och la oss, var det jam-session vid halv sex utanför sovrumsdörren. Jag klev upp och pytsade upp oxe och slank ner i sängen igen tre kvart innan jag skulle upp igen. Lucifer ville vara med mig hela tiden, men när jag duschade gick han ut. Sen ömsom busade han med en råttleksak, ömsom låg han utanför sovrumsdörren och skrek sönder Annas sovmorgon. Vad göra..?

∼ ♦ ∼

Boken En dag i Ivan Denisovitjs liv

Den här är på väg till vännen FEM.

Det var ett par tre minusgrader och lite snö av och till idag. Dunjackan var kanske för varm att ha, men den kändes ändå OK eftersom det blåste lite. På väg till jobbet postade jag ett litet blått paket till vännen FEM som vann boken i min utlottning förra veckan. Paketet bör nå fram till Metropolen under den kommande veckan – ifall inte Post Nord strular. Jag önskar god läsning, förstås!

Arbetsdagen gick hyfsat snabbt, men jag kände att en tredje ledig dag inte hade varit helt fel. Jag har varit på möten, skrivit texter, skrivit dagordningar med mera. Och efter avslutad dag gick jag nerför Mördarbacken*, den jag går uppför varje morgon, för att klippa mig hos Igor på Dômefrisörerna (som egentligen alltså ”bara” är en).


I kväll ska nyklippta jag hänga med min sambo.
Veckan i övrigt bjuder på en avtackning av Högsta Tjifen på fredag. Anna ska på möte i Förorten på torsdag kväll om hon lyckas byta arbetspass. Jag ägnar mig åt veckans TV-höjdpunkt då – Antikrundan. På fredag blir Pojkrummet bebott igen i två veckor. Den kommande helgen funderar vi på att ägna en annan ”pojke” i Annas familj lite uppmärksamhet. Ny vecka, nya möjligheter, som synes…

Jag själv ska knåpa ihop ett brev till min fadderpojke Oscar i Uganda. Det kom ett brev i förra veckan med tack för födelsedagspengen och ett idag med tack för julklappspengen – han tackar alltid för det han får till födelsedag och jul – samt en redovisning för vad den har använts till: mat, kläder, en griskulting och en tupp.

∼ ♦ ∼

*Mördarbacken = Carolinabacken


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag eftermiddag och kväll den 27 januari och måndagen den 28 januari 2019: Låga priser och nya möjligheter

 1. Mösstanten skriver:

  Det är så mycket apparater nu för tiden som man ska ägna tid och som kostar pengar. De ger oss ju mycket glädje också förstås …

  Gilla

 2. FEM skriver:

  Rusta och DollarStore ligger precis intill varandra här i Byhålan också. Skillnaden är stor vad gäller saker att handla på sig. Rusta har det mesta och jag vill ha mycket saker därifrån. DollarStore har också mycket saker, men jag vill nästan inte ha nåt därifrån. Det jag har köpt på DollarStore är badlakan, stoooooora såna, för 79 spänn styck. Det tycker jag är bra pris och de är micket bra att använda.

  TV-apparat måste man ha en bra. Tråkiga pengar att lägga ut, men det är värt det när man tittar mycket och följer serier och annat. Just nu är det ganska lugnt på TV-fronten här. Ägnar mig mycket åt läsning på kvällarna. Det ger avkoppling och jag måste komma ner i min bokhög lite grann. ;);) Är så sugen på kriminalare och spänning och ska snart hugga tag i Ann Rosmans och Sofie Sarenbrandts böcker. Vi får hoppas att Den Blå Påsen kommer fram som den ska. Nu är det ju lite snö ute, så man vet aldrig… Men vi uppdaterar när den dimper ner här.

  Vår pälsklädde Lukas fick vara ute hela natten inatt. Han ville ut runt klockan 11-halv 12 i går kväll och då sa jag till honom att han fick skylla sig själv för ingen tänkte gå ner och kolla ifall han ville in igen, miss i nassen. Så det var en frusen liten en som kom in vid 5 i morse. Åt ett par bitar mat och försvann ner i pannrummet där det var varmt och gott. Där kommer han förmodligen att ligga hela dan…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Rusta har bra priser på vissa saker. Stora badlakan såg jag på DS, men orkade inte köpa. Det var så mycket folk!…. 😮
   Vi har tre TV-apparater och alla är typ 37 tum. Min gamla har två scartuttag som vi skulle behöva till övrig utrustning, men Annas TV, som är den vi använder, är en smart-tv och där kan vi se Netflix etc. Vi hade tänkt fixa ett antennuttag i sovrummet så att vi kan glo där, men det har inte blivit gjort. Och vi saknar faktiskt inte TV i sovrummet!
   Ann Rosmans böcker är skitbra, Sofie Sarenbrants lite varierande, om du frågar mig.
   Lille Lukas, då! Snuffe vill ofta gå ut på vår inglasade balle och ligga där och spana på fåglar i träden utanför, men det har varit för kallt för oss att ha balkongdörren på glänt för hans in- och utpassage. 😛 Nu har vi bara ett par, tre minusgrader här. Tyvärr har det snöat hela jävla dan… 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.