Lördag kväll den 26 januari och söndag förmiddag den 27 januari 2019: Slött, gött och trött


 Kära dagbok…

Igår på lördagen gjorde jag en del nytta. Somliga… låg mest och ”skräpade”…  (Se hela bilder, bildtexter och som bildspel och kommentera genom att klicka på bilderna!)


De vaknade till liv lite när det var matdags. 
Jag mumsade i mig matlådan med tillbehör från Myrtos. Fasolakia är jättegott och det äter jag gärna igen! Familjen Katt fick kyckling och det åt de hyfsat av. Rejält mätt blev jag, men sen jag hade suttit och läst ett par timmar i bästefåtöljen och hämtat hem Anna från jobbet kunde jag trycka i mig goda ostar och ett och ett halvt glas rött. Vinet har jag druckit en tidigare årgång av, 2014, och det passade betydligt bättre nu, denna gång till smakrika ostar. Vi tittade på Camilla Läckbergs dag på slottet, men det var ingen njutning, för sen i julas fungerar inte DVD-hårddisken så bra. Jo den fungerar, men scartkabeln är plötsligt glapp i TV:n. Detta innebär främst bildstörningar. Så… jag får väl böja mig i framtiden och titta på Play. DVD-filmer tittar en ju inte på så ofta nu. Min kombinerade stereo och DVD-spelare slutade också fungera i julas. Som bekant är det ingen idé att laga tekniska prylar idag. Slit och släng de trötta sakerna, bara…


På tal om trött – och slött… 
Jag var väl inte superaktiv hemma igår, men jag städade lite, tömde pottor, fyllde på kattsand etc. Lucifer och Citrus hade först världens slagsmål på köksgolvet. Sen blev de de goaste vänner och låg tillsammans på filten i soffan. De tvättade varandra och så sov de gott ihop utan att tjafsa. Jag googlade på kattvätt och lärde mig att två kissar som tvättar varandra kan till exemepel vara ett tecken på att de sluter fred efter att ha bråkat. Det stämde nog igår! På Instagram la jag ut en film med tvätten, så den lägger jag inte ut här. Men kolla så söta de är och snacka om syskonkärlek!..

∼ ♦ ∼

Idag hade jag kunnat sova hur länge som helst, jag var så trött. Men det går ju inte an. Vid halv nio-tiden steg jag upp och fixade kaffe. Medan perkolatorn jobbade fördelade jag veckans mediciner i min lilla Anabox och tömde kattpottorna. Sen tog jag med mig kaffe in i sovrummet och låg och läste nån timme. Min bok på gång går mot slutet och den är sååå spännande! Dessutom har jag lärt mig att Motalagatan ligger i Helsingborg. Bara det, liksom…


Före frukost torkade jag av speglar, handfat och toaletter
samt duschade. Innan jag lämnade badrummet startade jag en maskin svart. Jag hoppas maskinen hinner bli klar och hängd innan jag ska åka och hämta Anna efter jobbet. En liten shoppingtur är nämligen önskad. Och ja. Katterna fick frukost av Anna i morse. De fick lite ost och dentabites av mig bara…

Citrus vid frukostbordet

Vad bjuds? Hmm… frukostbordet ser rätt torftigt ut, tycker Citrus.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.