Lördagen den 26 januari 2019: Ett gott liv, men skört


 Kära dagbok…

Livet kan vara rätt gott ibland. Jag vågar knappt andas orden, för då rycker väl nån undan mattan under mina fötter. Fullt medveten om att livet är skört är jag, att de goda stunderna kan tas ifrån en bara så där. Men igår var det gott och idag. Jag vill hålla kvar det. Eller i vart fall känslan.

Igår kväll åt vi rökta räkor och laxpaté så det kom ut genom örona. Det blev lite för mycket av det goda, tror jag bestämt. Det vita vinet orsakade muntorrhet och lätt huvudvärk i morse. Kanske den andra vitingen jag köpte igår, den som Anna valde, är bättre? Två rödingar följde också med hem, för vinskåp ska hållas välfyllda.

Fyra flaskor vin

Fyra flaskor vin följde med hem igår: Lobita Loca, Bochard Aîne Chardonnay, Allegrini Valpolicella och Lungarotti Rubesco.

∼ ♦ ∼

Lördag och ledig. Alltså jag är ledig, inte Anna. Idag jobbar hon kl 7 – 21 med två timmars ledigt mitt på dan. Fruktansvärd arbetstid tycker jag. Anna säger inte så mycket mer än att hon åtminstone jobbar kort dag i morgon. Jag hade kunnat ta sovmorgon idag, men det ville inte kroppen. Jag försökte och försökte. Till sist gav jag upp och gick och satte på kaffe. Medan perkolatorn gjorde sitt tömde jag diskmaskinen – som gjorde sitt jobb utan att klaga igår kväll, kors i taket! – och kattpottorna. Sen kröp jag ner i sängen och läste och drack två muggar kaffe. Resten av förmiddagen dammade och dammsög jag. Det hampade sig så att det blev en smärre utrensning av skafferiet också. Och i Pojkrummet hittade jag nånting som jag starkt misstänker är en julsak… Jag lät den vara, för säkerhets skull.

(Bildtexterna syns om en drar musen över bilderna. Klickar en på bilderna kan en se hela bildtexterna och bilderna i bildspel samt även kommentera varje enskild bild om en vill det.)

∼ ♦ ∼

Lucifer och Citrus bråkade som 17 när jag intog frukost vid lunchtid. De slogs och pälstofsar flög omkring på mitt nydammsugna golv. Jag vågade knappt gå och duscha för jag tänkte att vi är minus en katt när jag kommer ut. Men då låg de så sött intill varandra på filten på soffan. De tittade på mig som om de undrade vad jag menade med minus en katt. Syskonkärlek är uppenbarligen ett dubbelbottnat begrepp även bland katter…

∼ ♦ ∼

Dagens inplanerade nöje var att ta en tur upp på stan och sätta sprätt på julklappspengen jag fick av Annas snälla mamma och hennes L i julklapp förra året. Jag hade också några andra ärenden att utföra, bland annat att köpa middagsmat, skaffa en blå postpåse och köpa ett läderband till min keramikgudinna som jag har runt halsen. Ett tag hade jag en tanke att ringa en kompis för att höra om hon hade lust att ses och ta en fika, men idag hade jag mest lust till en ensamdag.

Middagen köpte jag hos Alex på Myrtos. Det blev en vegetarisk matlåda, fasolakia, med tillbehör såsom bröd, grönsaker, fetaost och röra – allt för endast 82 spänn! 

Julklappen… ja, den generösa pengen räckte till deostick och kroppskräm i doften Happy Buddha från Rituals. Och så räckte det till en bokAkademibokhandeln också! Eftersom jag är med i vänklubben fick jag 20 procents rabatt. Detta innebär att jag har sex kronor kvar av julklappspengen.

∼ ♦ ∼

Det har börjat mörkna och jag ska ta andra muggen eftermiddagskaffe och läsa en stund tills det är dags att äta mat. Ikväll är det Camilla Läckbergs dag på stjärnslottet och den ska vi titta på  när jag har hämtat hem Anna i bil från jobbet. Till programmet serverar jag tre goda ostar och ett glas rött. Livet ska vara gott hela det här dygnet!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 26 januari 2019: Ett gott liv, men skört

 1. FEM skriver:

  Happy Buddha från Rituals!! Min absoluta favorit. Ihop med Ritual of Dao! Dit måste vi gå när jag kommer upp o tömma hyllorna!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   När vi var i Stockholm senast hade hotellet Happy Buddha från Rituals som duscholja. Den var så fin och jag önskade mig den och fick i julklapp av Anna. Men sen ville jag ha kroppskrämen också. Och nu behövde jag även deo. Passade bra att sätta sprätt på svärmors julklappspeng. Den räckte till en bok dessutom . 😃

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.