Fredagen den 25 januari 2019: Friyay!


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan weekend

Äntligen fredag och helg!

Frijay! Så kan det låta lite här och var denna dag. Det är för övrigt inte bara fredag utan även lönedag för somliga. Många har väntat länge på januarilönen eftersom decemberlönen kanske kom tidigt och dessutom skulle räcka till såväl julklappar som julmat. Jag vet inte hur mycket pengar jag personligen la ner på julklappar och julmat förra året, men jag känner mig rätt överens med mig själv att det inte blir lika mycket i år. Det är långt ifrån rimligt. Räknar jag efter hamnar jag på 8 000 spänn. Eller mer… Inte klokt, eller hur? (<== retorisk fråga)

Januarilönen är välkommen även hos mig trots att den naggas rejält av försäkringar och årsavgifter för gravskötslar. Men när det gäller dessa räkningar har jag inget val: försäkringar måste jag ha och gravarna, som finns i Motala och Norrköping, har jag ingen möjlighet att sköta själv. Griftegårdsförvaltningarna sköter för övrigt gravarna finfint och mammas och pappas grav besöker vännen FEM i mitt ställe då och då. Jag är lyckligt lottad som har en sån vän, en person som erbjuder sig att lägga en blomma eller tända ett ljus på mina föräldrars grav. En person jag delade klassrum med från hösten 1970, när jag var åtta år. Hösten 2020 har vi alltså känt varandra i 50 år…

Så då… är det väl rimligt att boken jag lottade ut igår kväll
skickas till vännen FEM i Motala, eller hur? Grattis FEM!
Boken kommer nästa vecka i en brevlåda nära dig.

Boken En dag i Ivan Denisovitjs liv

Grattis till vinsten, FEM!

∼ ♦ ∼

Antikintresserad i Malmö 24 jan 2019

Antikintresserad i Malmö. Och visst är jag intresserad, men jag var inte värd så många stjärnor som två.

Igår kväll var jag i Malmö och amatörvärderade antikviteter. Ja det vill säga, jag satt i bästefåtöljen och glodde på Antikrundan från Malmö och lekte värderare via en app. Det gick skitdåligt! Förra veckan hade jag sånt flyt och fick tre stjärnor i diplomet. Igår blev det bara två – och det tycker jag var en generös bedömning. Jag värderade helt åt skogen. Ett par tre fullpoängare endast och flera nollor. Nej, nu får jag skärpa mig till nästa vecka! Anna och Mini tittade också. Den förra blev lite triggad av en tennask, den senare tyckte att jag var lite jobbig och lämnade bästefåtöljen för stolen i hallen, den med leopardfilten på.

Mini på leopardfilten i stolen i hallen

Mini sussade på leopardfilten i stället för att se på Antikrundan med mig.

∼ ♦ ∼

Vinterutsikt från kontorsfönstret

Trist och tråkigt är vädret och utsikten från kontorsfönstret.

Men nu är det inte längre torsdag utan fredag, som sagt. Jag har förfärdigat och publicerat mitt veckonyhetsbrev på jobbet och plockat med en del annat, bland annat underlag och texter för nyanställda på förvaltningen. Det har snöat ganska mycket idag, tyvärr, för jag gillar inte snö, kyla och halka. Sex minusgrader, ungefär visade termometern i morse och temperaturen steg väl ett par grader endast under dan, för att sen sjunka neråt igen till kvällen. Trist och tråkigt väder, bara. Insvept i dunjackan med luvan på känner jag mig som Döden i Det sjunde inseglet. Nära döden tycks jag inte helt vara, för idag har jag hostat lite mindre.

I helgen jobbar Anna bland annat sitt mastodontpass (kl 7 – 21 i morgon lördag). Jag hänger hemma med katterna och Helvetesmonstret*, men jag tänkte också knata upp på stan i morgon för några ärenden. I kväll gick vi tillsammans till Kvarnen för att köpa fredagsmiddag med dryck. Jag hade önskat rökta räkor, chiliaioli, laxpaté och romsås och det köpte jag oss. Nu väntar vi på att det vita vinet ska bli kylt.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = katternas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Film, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Fredagen den 25 januari 2019: Friyay!

 1. Uppsalaewa skriver:

  Grattis till FEM!

  Gilla

 2. FEM skriver:

  Haha!!! Vad söt du är som ger oss boken!! Tack, tack, tack!

  Gilla

 3. FEM skriver:

  Ingen fara. Det finns o läsa ändå så länge. 🙂

  50 år snart!!! Det är ju inte riktigt klokt! Men vi ses ju igen lite längre fram.

  Gilla

 4. Mösstanten skriver:

  Grattis till FEM! Du får en bra bok. Vilken läcker fredagsmat ni hade ordnat.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   FEM får en bra bok, absolut.
   På fredagskvällen är det skönt om två hårt arbetande kvinnor slipper stå vid spisen och laga mat. Middag att bara ställa fram är bäst då, tycker jag.

   Gilla

 5. veggiehäxan skriver:

  Grattis till FEM!
  50 år är inte illa pinkat! I julas konstaterade jag och Pinglan att till hösten har vi känt varandra i 40 år! Oj!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.