Helgen 18 – 20 januari 2019: Rökta räkor, jul på vinden, deli från Grekland, kakor, vin och kalkon… och nu är helgen slut


 



Kära dagbok…

En helg går så fort. Jag har klarat av min första arbetsvecka 2019 trots att jag inte är helt frisk. Men jag känner mig lite piggare, även om jag fortfarande har fullt av gojs i näsan och dess hålor. I lördags morse började jag hosta mer igen dessutom. Jag hoppas i alla fall att det går åt rätt håll.

På fredagskvällen serverade köket på Main Street två sorters räkor – rökta och tinade frysta – samt chiliaioli, avokado, ägg och dill. Till maten drack vi ett vitt vin som kylts på balkongen sen före nyår. Allt var mycket gott. Räkor och vitt vin är verkligen perfekt fredagskvällsmat.

Till dessert intog vi senare ostar, kex, druvor och var sitt glas rött vin. Mellan rätterna tittade vi ikapp två avsnitt av den rätt obegripliga TV-serien Dirigenten. Jag är inte särskilt förtjust i den, men ändå vill jag titta och se hur det går.

∼ ♦ ∼

På lördagen sov vi länge. Jag var upp och gav katterna mat vid 6.30-tiden, men somnade sen om till klockan var över nio. Då blev det läsning och kaffe på sängen tills klockan var närmare 10.30. Det var så skönt att få sova ut och vila ordentligt. Tyvärr började jag hosta, som sagt. Inte blev det väl bättre av att vi var uppe på vinden med de sista julgrejorna. Riktigt kallt där uppe! Vi passade på att stuva om lite i hyllorna, men Anna har några idéer om hur en hylla kan flyttas för att kunna utnyttjas bättre. Det får vi ta tag i nån gång framöver, när det inte är så mycket som det alltid är…


Efter frukost och dusch klädde vi på oss dunjackorna 
och gick upp på stan. Vi frös, vinden var kall. Några klädaffärer tittade vi in i utan att handla. Jag kom på mig med att undra om Dr. Denim har nåt att göra med Dr. Falafel. En Trissvinst bytte jag in mot en ny lott. Ingen riktig energi hade nån av oss, så vi stapplade in på Myrtos och handlade med oss en massa godsaker till lördagsmiddag.


På eftermiddagen blev det en nyttig fika hemma 
utan sockerbomber. Anna bakade fröknäcke och jag strök, vattnade krukväxter och stoppade undan två lådor med juldukar etc i linneskåpet. Nu har vi nog ingen jul kvar nånstans. Tror jag… (förutom Amaryllisen, dårå).

Sen dukade vi fram alla delikatesser från Myrtos, några goda ostar, kex och fröknäcke. I glasen hällde jag upp gårdagens vin, men öppnade för säkerhets skull en flaska chianti också. Det hade jag inte behövt, ett och ett halv glas var tillräckligt. Tur att vi har en egen vinväktare som har koll på att ingen snor nåt. Allt var gott och vi var ganska mätta när vi slog oss ner för att se Lena Söderbloms dag på Stjärnorna på Slottet samt tisdagens Brottsjournalen, inspelad på DVD-hårddisken.

∼ ♦ ∼

Söndagsmorgon och långsovning igen. Vi är nog väldigt trötta båda två och inte helt kuranta. Dagens planer var mest att åka och handla. Jag behövde hämta ut mediciner. Men vi började dagen precis som vanligt en ledig dag: läsning och kaffe på sängen. Jag startade på kapitel 12. Annas snälla mamma ringde och bjöd oss på eftermiddagskaffe. Vi hann mellan handling och kaffe göra ett snabbt besök på Retrolyckan i Svartbäcken. Fina saker, men inget köptes. Hos Annas snälla mamma och hennes L fick vi gott kaffe och smarriga kakor. Anna var ståndaktig och höll sig till kaffet, jag åt desto mer.


Söndagen och helgen går mot sitt slut. 
Jobbväskan och rena kläder är framlagda, middagen är aväten. Och faktiskt var det jag som stod vid spisen i afton (Anna ”hjälpte till” desto mer…). Nu ska jag sippa vin, läsa och gosa med Mini. I morgon bitti ska det bli 16 minusgrader här…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgen 18 – 20 januari 2019: Rökta räkor, jul på vinden, deli från Grekland, kakor, vin och kalkon… och nu är helgen slut

 1. Mösstanten skriver:

  Det börjar visst gå mot bättre tider! Och visst är det mysigt att koppla av med en Agatha Cristiedeckare. Så mycket god mat ni åt i helgen. Särskilt de där räkorna med aioli får det att vattnas i munnen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja om du menar att jag mår bättre så stämmer det. 😛
   Det var en annorlunda Agatha Christiedeckare, utan vare sig Poirot eller miss Marple.
   Jepp, vi passade på att äta vuxenmat i helgen när vi blev ensamma. Rökta räkor är smaskens, men de frysta och tinade var inte heller dumma. Chiliaiolin och räkorna köptes på ICA. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.