Onsdag kväll den 16 januari och torsdagen den 17 januari 2019: Det bär tills det brister, som sagt


 Kära dagbok…

Böckerna Döden är alltid sann och Glöm mig

Bokbyte från lättsam kortroman/deckare till en vidunderlig bok.

Igår kväll blev det bokbyte i Toffeltassarna. Jag började läsa en helt vidunderlig bok, en bok som tog tag i hjärtat och knep om direkt. Hårt som fan. Jag känner så otroligt väl igen de beskrivna rädslorna, humör-svängningarna, försöken att som barn få en nära anhörig att bli go och glad igen och sluta vara sur. Jag har levt med det genom hela min barndom ända tills jag flyttade hemifrån som 18-åring. Att bli älskad var den högsta drömmen av alla mina.

Efter att ha avslutat en ganska lättsam kortroman/deckare innebar detta mitt senaste litterära inköp en rejäl genrevändning. Jag läste nästan 100 sidor av de cirka 250. Sen dog jag. Nästan. För tyvärr återuppstår jag igen och igen.

Fast först ringde vännen FEM. Det var skönt att få prata – det var länge sen vi hördes – tack för samtalet! FEM är en av dem som tycker att jag ska kontakta en läkare. ”Men jag har ju ingen feber!” sa jag. Sen kom… febern. Jag halkade ut på oplogade vägar för att skjutsa hem Anna från jobbet. Trots att utomhustemperaturen börjat stiga kände jag att jag frös. Mer och mer. Det blev bara till att gå och lägga sig. Som tur var lyckades jag somna ifrån det elände som är mitt liv just nu. Det bär tills det brister, som sagt.

∼ ♦ ∼

Jag lyckades ta mig till fots till och från jobbet idag. Ett tag var jag inne på att ta bilen eftersom jag mår så dåligt. Men envisheten vann. Jag var tvungen att jobba med mitt nyhetsbrev hela dagen. På förmiddagen fortsatte jag jakten på underlag samt jobbade med texterna, på eftermiddagen lay outade jag och la in materialet som utkast. Publiceringen blir klockan 10 i morgon. Om jag lever/återuppstår då. I kväll ska jag försöka orka se Antikrundan  innan jag dör igen. Jag vill inte vara med längre, jag vill ge upp, vill inte ta ansvar för sånt som min hälsa. Men så får jag kraft nånstans inuti ifrån – och från familjen Katt, djuren som har blivit mig så kära. Och även om Lucifer är mamma Annas pojke var det mig han ville vara med i morse, bland annat i badrummet.

Lucifer på tvättkorgen

Lucifer var med mig i morse, bland annat i badrummet.


Stämningen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 16 januari och torsdagen den 17 januari 2019: Det bär tills det brister, som sagt

 1. Mösstanten skriver:

  Nej så jobbigt du har det! Vännen fem har kanske rätt. Även om du inte har bakteriers kanske du behöver några dagar till för att vila ut.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Idag känns det bättre igen och nu är det två dar sen jag hade feber. Får se hur det är efter helgen. Vännen FEM jobbar på en vårdcentral i din stad så hon har faktiskt lite koll – dvs jag litar på henne. Tyvärr bor inte jag där. Fast vila, vet du, det får en göra i graven. 😉

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.