Torsdag kväll den 10 januari och fredagen den 11 januari 2019: Överraskningar, mindre goda och goda


 Kära dagbok…

Ctrl z bitmoji jag

Ångrar föregående inlägg om måendet!

Jahapp, så är det fredag igen. Och här sitter jag och… sitter. En del överraskningar är roliga/goda/spännande, medan andra är motsatsen. Självklart började jag må sämre igen igår kväll. Därför blir det ångra-kommando (ctrl + z) på föregående inlägg. Skälet var nog att jag blev för uppspelt under säsongspremiären av Antikrundan. Igår kväll visades glimtar från dess 30-åriga historia. Det fanns alltför mycket att skratta åt. Och skratta är lika med nära döden när en har min hosta. Tidigare på kvällen telefonerade jag också med Annas snälla mamma – hon ringde tillbaka senare – för jag ville tacka för tvättmaskinen. Men se det går inte. Rösten försvinner, hostan tilltar och det gör riktigt ont i bröstet.

Anna hostar också och känner av sin rygg igen, men hon är i alla fall och jobbar. Igår var hon ledig och när tvättmaskinen var installerad och ett par maskiner körda traskade hon iväg för att handla. Med henne hem kom några trevliga överraskningar. Idag var det min tur. Att handla, alltså. Anna fixade mat igår, idag är det jag som har ansvar för middagen ihop med min tvåveckorssambo. Det var ganska soligt, men kallt mitt på dan när jag tog Dramaten (orkar inte bära) och gick till Kvarnen och hem igen. Dramaten var fylld av ett par olika rätter, mest att ”ställa fram som de är” eller värma i micron, samt tre flaskor rött. Till lördagskvällen köpte jag några goda ostar till Anna och mig – Anna slutar klockan 20 då och kan ta sig ett glas vin efter jobbet. Själv tänker jag mig vinet för medicinskt bruk. Nån annan medicin finns inte hemma. Det finns en viss risk att jag måste ringa min husläkarmottagning och be om e-recept på hostmedicin. Men jag väntar till måndag. På måndag ska jag nämligen jobba, har jag bestämt.


Det blir en lugn fredag för min del. 
Jag ska läsa en stund och när jag får mänskligt sällskap i eftermiddag ska jag trycka på en maskin tvätt, det ska jag väl orka..? I min femte och sista julklappsbok är jag knappt halvvägs. De senaste dagarna har jag nästan inte orkat läsa heller. Jag måste vara rätt sjuk, med andra ord.

Boken Viskande skuggor och kaffe på sängen

Jag är knappt halvvägs i min femte och sista julklappsbok från 2018.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 10 januari och fredagen den 11 januari 2019: Överraskningar, mindre goda och goda

 1. FEM skriver:

  Usch å fyyy! Akta så du inte åker på lunginflammation. Det gjorde ju nästan jag i höstas. Inte alls kul.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är därför jag försöker ”hålla igång” lite och inte bara ligga ner. Men jobbigt när en inte mår bra, då vill i alla fall jag helst bara ligga och sova. 😖
   Hoppas du mår bättre nu!!!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.