Onsdag kväll den 9 januari och torsdagen den 10 januari 2019: Ljusning i pestmörkret


 Kära dagbok…

Bitmoji jag Dear diaryDet är nästan så jag inte vågar säga det, men… jag skönjer en liten ljusning i pestmörkret. Trots att jag gnällde och klagade igår om att jag är orkeslös – så orkade jag faktiskt. Jorå, jag fixade till och med middagen igår kväll. Nu var det inte så betungande att steka lite falukorv och kycklingkorv (olika stekpannor) och koka makaroner. Mina gäster, det vill säga mina två sambor, lät sig smaka. Sen föll en av dem i koma (paltvarianten) på soffan. Det var henne väl unt. För egen del känner jag mig rätt onyttig. Det är ett tecken på bättring. Fast jag kan meddela att promenaden till och från affären igår fick mig att känna mig som en 156-åring utan kondis. Jag flåsade och hostade och snorade. Men… jag överlevde! Nu blir det emellertid så att jag blir hemma från jobbet resten av arbetsveckan. Tanken på att stolpa uppför Carolinabacken alt. genom Odinslund… och sen försöka kommunicera med röst som en storrökare, en avliden sådan… Nä, jag vill bli riktigt frisk innan jag går till jobbet. Sen dröjer det ju typ tio år igen innan jag blir sjuk.

∼ ♦ ∼

Resten av gårdagskvällen var rätt lugn, men jag hittade en skatt. Det var en kattskatt för avslöjande nog hade den katthår på sig. Nån, troligen Citrus, hade julgransplundring då och då under tiden vi var med julgran. Det Nån tyckte bäst om var röda kulor och äpplen, så det bar Nån bort och gömde. Igår när jag skulle slänga nåt i papperskorgen hittade jag äpplet här intill. Katterna har förresten ofta gemensamma favoritställen. Är det inte min skrivbordsstol så är det den stora kudden i soffan. Eller Annas fåtölj. Vi människor får sitta där vi får plats. Mini ligger gärna nära. Ja, för vi halvlåg väl snarare båda två när vi såg på Brottsjournalen från igår, inspelad på DVD-hårddisken, samt premiäravsnittet av Dirigenten på TV4. Då var för övrigt Annas fåtölj upptagen av en av hennes söner (= Lucifer).

∼ ♦ ∼

Idag var det emellertid inte tid för nån soff-/kuddliggning. Vår nya tvättmaskin skulle levereras och installeras under förmiddagen. Anna var ledig för att ta emot, jag var mest i vägen. Maskinen med installatör kom ganska tidigt. Efter sköljning körde vi två maskiner, tvätt som vi hängde på våra torkställningar. Torkställningarna står för dagen i vårt Matrum a k a Mellanrummet. Det här blir kanonbra. Stort TACK till Annas snälla mamma och hennes L!

En och annan tomte har jag plockat ner även idag. Det är svårt att ta det lugnt när en ser hur mycket som finns att göra. Men jag orkar en stund, sen måste jag sätta mig ner och vila. Anna var iväg och handlade, gofika bland annat, och hämtade ut var sitt paket åt oss medan jag tidrapporterade och kollade jobbmejl. Mitt paket från Bokus innehöll fyra rätt och ett fel, så jag fick telefonera om detta med kraxig röst. Väldigt juste av Bokus att skicka den rätta boken och att låta mig behålla den felaktiga. Nu har jag redan den felaktiga boken i mina bokhyllor, så håll ögonen öppna för en kommande utlottning här på bloggen!


Jag har betalat ett par räkningar
samt förfasat mig över att min livförsäkringspremie är höjd med 43 spänn i månaden. Vidare har jag besvarat ett mejl från en advokat angående ett arv. Tyvärr är jag inte så säker på att jag kan ta emot arvet.

Bitmojoi jag bär böcker

Det finns nog inte så mycket plats för mitt arv…

 

∼ ♦ ∼

I kväll blir det säsongsstart för Antikrundan på TV och det missar jag förstås inte. Direkt efter kommer Veckans brott, nu med Camilla Kvartoft som ensam programledare. Det missar jag inte heller. Andra delen av Dirigenten – vi såg den första igår och tyckte mest att den var förvirrande och rörig – spelar jag in.

∼ ♦ ∼

Jag glädjer mig åt att jag mår bättre, men jag blir hemma från jobbet även i morgon.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 9 januari och torsdagen den 10 januari 2019: Ljusning i pestmörkret

 1. rexxmaster skriver:

  Wow! Hur mycket böcker är det då??
  Nåja, jag förstår problematiken; har lite knappt 1500 själv och det tar plats!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag vet inte, jag har mejlat advokaten och frågat men ännu inte fått svar. Det är jättesvårt, men vi har ett helt rum fullt av böcker och hyllorna är i princip fulla. Fast självklart skulle jag gärna vilja titta. Vi hade över 60 flyttlådor med böcker i februari 2018 här och jag har handlat en del sen dess…Grejen är att jag verkligen ÄLSKAR böcker och arvet är ju både känslosamt och omtänksamt.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.