Eftermiddagen näst sista semesterdagen 2018: Ont och lugnt


 Kära dagbok…

Selfie 27 dec 2018

Ont-selfie.

Idag har jag tillbringat årets näst sista semesterdag med att mest ligga i sängen (ända till 10.30, tror jag) och att sitta i bästefåtöljen. Vid två, halvtretiden i natt fick jag jätteont i magen. Det är troligen gallan som bråkar efter all fet julmat och alla snapsar. Jag brukar få så ont ungefär en gång om året. Inte bara till jul, men när jag har ätit för mig riktigt galen mat. Så jag satt upp i sängen, ihopkrupen, när jag hade googlat på att en kunde ta Ipren. Runt femtiden somnade jag. Sen jag vaknade har jag ätit grekisk yoghurt med honung och lite müsli. På eftermiddagen tog jag två ostmackor – och ja, två kolor som jag fick av Anna. Magen värker inte så bedövande som den gjorde i natt, men jag känner av den. Jag berättar allt det här för dig, kära dagbok, för att du ska slippa undra varför dagens inlägg är så kort.

Som vanligt blir mina lediga dagar och semesterdagar inte som jag har hoppats på och tänkt. Jag är rätt trött på att dammsuga varje dag, men eftersom Anna tvättade på förmiddagen, ville jag väl dra mitt strå till stacken. Har varit nere med några soppåsar också. Mycket mer orkar jag inte. Jag spelar Wordfeud med tre kompisar och läser av och till. Boken jag läser börjar gå mot sitt slut nu. Den handlar om en familj där alla är rätt egna. Trots att de är så olika och lustiga hjälps de åt och samarbetar för att få till en riktigt galen jul. Mer om boken kommer förstås i ett separat inlägg när jag har läst ut den!

 

Julgranen och Mini sover på en kudde

Julgranen har inte vippat och på håll ser den riktigt vacker ut. Mini sover på en kudde på Annas fotpall.

Katterna är lika slöa som vi, men ungdomarna är ute på stan. I morgon ska de fara vidare. Det är rätt skönt att bara softa och titta på vår vackra, barrande julgran som inte har vippat nån mer gång, tack och lov. Mini bryr sig inte så mycket om granen, hon sover på kudden på Annas fotpall.

I morgon hoppas jag att jag mår bättre, för då vill jag ge mig utanför hemmets väggar lite längre bort än till Korgtassen, typ. Det är ju inte bara fredag utan årets sista semesterdag för min del och jag vill göra nåt kul. (Vad nu det kan vara.)

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Eftermiddagen näst sista semesterdagen 2018: Ont och lugnt

 1. irenehild skriver:

  God fortsättning och gott nytt! Jag hoppas verkligen att din mages besvär ger vikan. Att ha ont i magen är väldigt irriterande. Det vet jag! Nå väl, jag tittar in och läser din blogg vilken ger mig massor av boktips. Har du läst Lifterskan av Cannie Möller? Om inte, gör det! Ha det bäst och va rädd om dig och dina kära!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men hej! Så roligt att höra från dig. Hoppas det är bra med dig.
   Min galla bråkar ungefär en gång om året. Måste tänka lite mer på att äta bättre.
   Bej, Lifterskan har jag inte läst. Den ska jag skriva upp när jag kommer till datorn.
   Kram och ett gott slut på det gamla året önskar jag dig! 💚

   Gillad av 1 person

 2. Tittar in och önskar Gott slut och Gott nytt år !!

  Vad tråkigt att magen krånglar, hoppas den blir snällare när du börjar äta lite mer ”som vanligt”

  Jag hade lite lätt halsbränna en av juldagarna, men det är väl smällar man får ta 🙂

  Låter som en bok i min smak, noterade den, har precis börjat med en annan.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det samma önskar jag dig, Nillan!

   Gallan knäppar sig typ en gång om året. Det var förhållandevis lindrigt i år, ta i trä.

   Den boken är lättsam och rolig och lockar till en hel del skratt. Du gillar den säkert! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.