Onsdagen den 19 december 2018: Snyggare inuti än utanpå..?


 Kära dagbok…

Julgran på jobbet 2018

Grannare granar finns.

Det har efterfrågats en bild på julgranen i Segerstedthuset. Huset, som fick kalkonpris innan det var färdigbyggt för att det var så fult. Jag kan ärligt säga att jag tycker att huset är skithäftigt och betydligt snyggare inuti än utanpå.

Sen finns det saker som behöver förbättras som har med arbetsmiljön att göra. Trätrappan, till exempel, är jättehäftig, fast farlig. Igår skickade jag in en skadeanmälan efter mitt fall i den för en vecka sen. Jag förväntar mig ingen ersättning för sveda och värk, jag vill bara att halkskydden på trappan åtgärdas innan nån slår sig ordentligt.

Hur som helst… Allt är alltså inte helt bra inne i huset heller, men rätt snyggt. Annat är… varken eller. Jag tror att ALLA kan hitta en grannare gran än den vi har som pinsamt nog står i vår entré. Vem kan nånsin tycka att den är fin? Hur kunde nån ens hugga ner den och ställa den på fot? Beats me… Men nu finns den även på bild här på bloggen för vem som helst i cyberspace att beskåda. Vassego!

∼ ♦ ∼

Både grannare och gladare människor än Anna och jag finns också. Men trots att vi var skittrötta igår* tog vi tjuren vid hornen och åkte till Stormarknaden för att handla den delen av julmaten som inte kommer hemkörd på fredag samt en matkasse till en behövande. Notan slutade på 1 600 spänn. Det var en knapp hundralapp mindre än notan för det som kommer hemkört på fredag. Nä, den som tror att det är billigt med jul, den tror fel. Vi köpte inget direkt extra utöver ”det som stod på lappen”, så att säga, men en Anna Nas slank ner i stridsvagnen varuvagnen också, medan en annan trillade på golvet – trots att jag stod minst en meter därifrån. När jag la ut bilden på Anna Nas på Instagram var det nån som jag inte får skriva om här som tyckte att bilden borde heta Anna Knas. Kanske det, kanske det. Den som vill roa sig med fler skojiga bilder kan googla på Virrp-Anna. Det kan ge viss utdelning. Som motvikt lägger jag in en skitful bild på mig själv som visar hur glad jag inte är när det gäller att storhandla på Stormarknaden. Det är bland den värsta pinan jag vet. Men nu är den över. För den här gången…

∼ ♦ ∼

Snöig bänk

Bänken får illustrera en önskan om att att få vara två oftare.

Lite seriöst då. Jag jobbar och är skittrött. Och Anna gör så mycket och så fint här hemma till jul att jag får riktigt dåligt samvete. Jag ser verkligen fram emot två veckors ledighet trots att det blir en del rörlighet hemma på Main Street. Anna är knappt ledig alls. Det är bara att gilla läget för ensamvargen. Egentid både med och utan Anna står fortfarande överst på min önskelista. Att flytta ihop, bli sambo, har gett mindre me time, men inte mycket mer egenttid med Anna – om jag inte ska räkna när vi sover. Det har gett andra saker i stället, både bra och mindre bra. Jag har fått vissa insikter om ensamhet och annat. Det har varit lärorikt, det har gjort ont, det har varit roligt och det har varit tufft. Jag fortsätter att nöta in att jag måste kunna lita på mig själv, tycka om mig själv. Det är svårt. Jag är ju så jävla dum och ful och elak. En vet aldrig hur saker och ting blir och är jag inte beredd kan jag gå under. Det finns ingen trygghet i vissa delar av mitt liv. Om ett år kan allting vara annorlunda. Bäst att vara beredd. Leva nu. Sen kan pengarna vara slut eller jag kan vara omorganiserad bort eller… Usch, jag orkar inte tänka på det. Jag jobbar på. Och är skittrött. Men på fredag kväll är det bara vi två och en deli-kasse med julmat från Korgtassen

∼ ♦ ∼

Lämnar det här inlägget med en bild på Barockträdgården och Linnéanum i vinterskrud. Jag passerar här varje dag till och från jobbet. Det är vackert. Det gör att jag kan le spontant.

Barockträdgården och Linnéanum

Barockträdgården och Linnéanum – vackert även i vinterskrud.

 

∼ ♦ ∼

*Skittrötta? Ja jag hade varit uppe sen klockan sex och sen jobbat hela dan. Anna var ledig, men hade jobbat hemma med julmat, hemkörningsbeställning, pakethämtning, kompletteringshandling, sopkastning, besök hos frisören för annans räkning med mera. 

Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Onsdagen den 19 december 2018: Snyggare inuti än utanpå..?

 1. Bokstund skriver:

  Haha! Det var allt en… tanig gran 😂 Förstår att det var svårt att fånga den på bild 😉

  Känner igen den där önskan att vara två oftare. Vi jobbar liksom förbi varandra, jag och Daniel. Hoppas du och Anna får mer tillsammanstid i jul ❤️😊

  Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Hoppas att ni får lite tid ihop i jul. Och vila. Men den där granen kan du ju skratta åt varje dag du kommer till jobbet. Skratt är nyttigt. I alla fall får dina bloggläsare ett gott skratt när de ser den.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja vi är ju inte ensamma i jul. Anna jobbar alla juldagar, men är ledig julafton från klockan 14.30. Så lite tid ihop får vi i jul – med betoning på lite.

   Granen är så ful och jag både skrattar och skäms. Nu ser jag den för sista gången på två veckor i morgon. 😆 Får försöka hitta nåt annat att skratta åt. Jag ska vara ledig i 16 sammanhängande dar. Helst skulle jag vilja bara softa då, men så blir det inte riktigt.

   Gilla

 3. Den där granen har förmodligen trängts mellan två frodiga granar, som grannar 🙂

  Här köps inte så mycket extra till jul, det blir nog skinkan som jag tycker om, då båda barnen skall äta på kvällen med sina svärisar så får jag äta det jag vill, och det blir inte sill 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Du, granen är så ful att det är synd om den. De skulle ha huggit en frodig gran i stället – här finns gott om utrymme och högti tak.

   He he he, synd att vi inte firar jul ihop du och jag. Då hade du fått ha skinkan för dig själv och jag sillen! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.