Tredje advent kväll och måndagen den 17 december 2018: Slött inne, vitt ute, blått märke… och så lite jobb


 Kära dagbok…

Det blev en skön och lat söndag för mig igår. Även katterna var riktigt slöa och piggnade inte till förrän till kvällen. Lucifer låg mest och vräkte ut sig på Annas kökssoffa. Mini låg hos mig i bästefåtöljen. (Jag la ut en film på Instagram med den spinnande Mini.) Lill-Cittran a k a Citrus sussade på lite olika ställen.


Diskmaskinskampen tog musten ur mig,
så jag orkade varken köpa mat eller laga till det jag inte köpt. I stället föreslog jag dem jag skulle äta middag med att jag skulle få bjuda dem på pizza. Det föll i god jord. Lite senare på kvällen tände vi hästastaken i vardagsrummet och adventsfikade där. Sen var i alla fall jag smått illamående efter både pizza och pepparkaksstjärnedoughnut med ett kilo socker på, men ett par rader vit choklad, kvar sen i lördags, slank ner. Anna och jag kollade på första delen av tre i en serie om Jeremy Thorpe. Det visade sig vara en både seriös och komisk inledning på serien. Hugh Grant spelar rollen som den brittiske homosexuelle partiledaren. Han gör det med bravur – och en snuskig glimt i ögat. (För övrigt hade jag ingen aning om att han har barn som han fått växelvis, eller hur jag nu ska uttrycka det, med två olika kvinnor och ett sommarställe i Sverige…)

∼ ♦ ∼

Efter morgonduschen idag upptäckte jag en stor smutsfläck på kroppen – trodde jag. Det visade sig vara ett blåmärke, här nedan syns bara delar av det. Bilden är oskarp, men det är inte det lättaste att fota sig själv. Blåmärket är från fallet i trappan på jobbet häromdan.

Blåmärke

Ett blåmärke efter fallet i trappan på jobbet häromdan.

∼ ♦ ∼

Snöiga strån

Det har snöat i Uppsala…

Igår kväll snöade det i Uppsala och det har snöat lite även under dan. Det ligger ett lagom täcke på marken och det har varit ganska disigt. Mitt compeedplåster åkte av i morse, men skavsåren har inte kommit tillbaka. Morgonsällskapet tog frivilligt på sig lånade kängor innan vi gick. Vi får se om det behövs compeed på skavda hälar – mina eller andras – i kväll.

Jag trotsade i alla fall snön, halkan och eventuella skavsår på eftermiddagen och tog en friskvårdshalvtimme i Botaniska trädgården. Allt var täckt av snö och bitvis var det snorhalt, framför allt på parkeringen här utanför och på trottoarerna. Detta innebar att jag fick premiärgå bootsen med dobber. Det var lite mickligt att fälla ut dem, den lilla nyckeln till trots, men jag hade inte kunnat promenera utan ”spikskorna”.

(Som vanligt gäller att klicka på bilderna för att se hela bildtexterna, se bilderna i bildspel och att få möjligheten att kommentera enskilda bilder.)


På jobbet har det varit en del snack om fredagsfesten, förstås. 
Jag lyckades visst återigen att inte bli inbjuden på efterfest på lokal, men det kanske var lika bra det. Och i stället för att gå runt och babbla med folk har jag babblat vid dagens två fikaraster. Däremellan har jag lunchat med min bok på gång samt jobbat, förstås. Det är ju därför vi är här. Idag har jag det mesta klart till mitt nyhetsbrev. Jag väntar på en text och det finns ytterligare en text att skriva. Bildvalet är gjort och bilden iordninggjord (Photoshoppad). Vidare har jag jobbat med en extern webbplats som jag är ansvarig för och lite annat smått och gott.

∼ ♦ ∼

I morse glömde jag ta med mig katternas bajspåse till soptunnan, så Lucifer är inte glad på mig. Pottorna tömde jag i alla fall. Kattkvällsmaten serverades dessutom sent i afton. Det var ett under att jag kom i tid till både jobbet och frisören i tid – mitt armbandsur hade lagt av i lördags, men jag upptäckte det inte förrän igår. Då var det försent att fixa nytt batteri.

Lucifer stirrig blick

Du glömde slänga bajspåsen OCH vi fick kvällsmat sent! Fyyy…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Film, HBTQ, Jobb, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tredje advent kväll och måndagen den 17 december 2018: Slött inne, vitt ute, blått märke… och så lite jobb

 1. Mösstanten skriver:

  Det var halt här också igår men jag halkade bara fram och tillbaka till tvättstugan. Har icebugs att ta till dock.

  Gilla

 2. uppsalaewa skriver:

  Tur i oturen med ditt fall i trappan. Hoppas du undkom med ett blåmärke. Hoppas också att dobbarna på skorna håller dig på benen i halkan.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja nu blev det ju inte bara ETT blåmärke, men det skrev jag ju inte… Fallet är anmält nu. Jag är inte den första som har fallit i trappan. Nästa kanske bryter sig, slår ut tänderna eller så.

   Gilla

 3. Usch, fall i trappen låter inte bra, tur det ”bara” blev ett blåmärke 😦

  Vet ju att du inte gillar det vita speciellt, men visst blir det ändå ljust och vackert ! Skönt med spikar under dojjsen iaf för säker promenad 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja fast som sagt, det blev inte bara ETT blåmärke, det blev flera. Men jag är glad att jag inte bröt nåt, krossade glasögonen, slog ut tänder eller så.
   Här är det mest grått och brunt, bara vitt som faller och sen verkar slaska bort. Eller också blir det snorhalt när jag ska gå hem. Tur att jag har dobbar under dojsen! De var nödvändiga till jobbet i morse. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.