Lördag kväll den 15 december och tredje advent 2018: Kampen mot hushållsmaskiner och till tre kan jag räkna


 Kära dagbok…

Citrus på spisen

Spishällen är bättre än den diskbänken. Den dumma diskmaskinen under bara piper och piper.

Kampen mot såväl inredning som hushållsmaskiner i hemmet på Main Street går vidare. Häromdan hade Anna närkontakt med ett badrumsskåp (slog huvudet i). Idag har jag stångat pannan blodig mot vår diskmaskin. I skrivande stund har den pipit larm, inte slut, vid tre tillfällen. Sista gången sa jag allt annat än snälla saker till den. Just nu håller jag andan medan den faktiskt arbetar på…

Citrus blev också förbannad på den, så hon föredrar numera att ligga på spishällen än på den varma diskbänken. (Diskbänken blir ju varm och gosig för kattflickan när diskmaskinen gör det den ska, det vill säga diskar.) Hon hittade en kökshandduk på spisen och ovanpå den var det rent av mysigt att ligga.

∼ ♦ ∼

Vi var två vid lördagsmiddagen igår. Nån fena vid spisen är jag inte, men jag åkte och köpte mat som inte var av snabbsorten. Till det fixade jag färska grönsaker i var sin skål. Jorå, jag kan om jag vill. Men min rödvinsmarinerade kycklingfilé hade smakat betydligt godare med rödvin i stället för bubbelvatten i glaset. Potatisgratängen var dåligt kryddad. Jag åt hälften av vad jag hade köpt mig och föreslog att Anna skulle ta med sig resten till lunch idag på jobbet. Men att hon skulle krydda lite först.

Jag sparade lite plats i maggen till senare på kvällen. Medan Anna jobbade sina sista timmar luftade jag en flaska italienskt rött och la fram goda ostar i rumstemperatur. Det smockade vi i oss när jag hade hämtat hem henne och njöt av. Färskosten med rom och russin blev en smaksensation ihop med vinet, tycker jag.

∼ ♦ ∼

Böckerna Mot öster soldat och Soldatens kärlek

Krig och kärlek…

Jag fortsätter min läsning av Jan Fridegårds böcker. Det kanske inte är böcker jag skulle köpa just nu, men det är berikande läsning samtidigt som böckerna i sig påminner om mina nära och kära, det vill säga mamma och pappa. Nån annan nära blodsfamilj har jag ju inte. Därför får tingen i sig andra värden. Nu tog jag inte med mig alltför många böcker till Uppsala när mamma hade gått bort, men ett gäng av Jan Fridegård blev det i alla fall. Hittills har jag läst om en marscherande ung soldat som är med om sina första strider. I den andra boken, som kom ut ett år senare, upplever han sin första kärlek. Så sorgligt att det inte åtministone var tvärtom – kärlek först, krig sen. För i krig dör ju människor. Tänk att dö innan du har upplevt den första kärleken…

∼ ♦ ∼

Tredje advent

Det är tredje advent, har jag räknat ut.

Förutom att fajtas med diskmaskinen idag har jag gjort trevligare saker som att tända det tredje ljuset i adventsljusstaken. Katterna busade i morse, men jag lyckades somna om vid sjutiden och kunde greja lite innan jag åt frukost vid elva-tiden. Annas snälla mamma fick ett samtal för att kolla läget. Läget var under kontroll och det gör mig nöjd och glad.

Jag har torkat av i badrummet och på gästtoan, nåt mer i städväg har jag inte gjort idag. Kampen med diskmaskinen kostade på. Samtidigt dammsög jag ju faktiskt igår, så det behöver jag inte göra idag.

Klockan 16 ska jag åka och hämta hem Anna. Det snöar lite idag och är säkert snorhalt ute. Igår hade vi nästan fem grader kallt, idag ligger temperaturen runt nollan och ett vitt täcke döljer gräsmattor, gator och trottoarer. Det är rätt fint, men det räcker så, inte mera snö, tycker jag.

Nu blir det dusch och sen ska jag slappa en stund. Söndagen är ju vilodag.

Citrus ligger på sypuffen

Jag ska göra som Citrus strax, slappa. Var god stör ej! ser hon ut som.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 15 december och tredje advent 2018: Kampen mot hushållsmaskiner och till tre kan jag räkna

 1. Mösstanten skriver:

  För att fortsätta med Fridegård. Det finns så många olika slags värden i böcker och man kan få ut mycket av böcker som man kanske inte tycker är de största mästerverken eller tycker är lite daterade som jag tyckte om Lars Hård när jag läste den. Men jag brukar vara glad över att jag läste boken för nu vet jag hur den är. Men bråka med köksmaskiner är inte kul! Men trots det verkar din helg ha varit bra.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Så sant, så sant! En bok och läsning är så… mycket.
   Diskmaskinen pep in i det sista, men disken blev ren, sköljd och torr till sist. Vi får hoppas att den håller över jul eftersom vi blir många till julbordet. Som grädde på moset hade mitt armbandsur lagt av – batteriet, förstås. Det finns ju klocka på mobilen, men en gammal tant som jag vill gärna kolla tiden på armen. I övrigt var helgen vilsam för min del, tack. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.