Måndagen den 10 december 2018: Snabbt går dagarna


 Kära dagbok…

Fasen så snabbt dagarna går! Den här veckan ska jag försöka hinna jobba på dagarna och göra andra saker på kvällarna. I kväll kom en hemleverans av matvaror, till exempel, som måste tas emot. Anna är visserligen hemma, men hon har ju ryggskott och kan inte lyfta in de tunga varorna där de ska vara. På onsdag kväll är det årsstämma i bostadsrättsföreningen. Eftersom det är första gången för oss är det nog bra om vi kan delta. På fredag ska jag parta loss på jobbet när vi har fest med middag efter den årliga julkonferensen. Anna blir hemma från jobbet fram till helgen i alla fall. Ryggen är visst bättre, men långt ifrån bra. Jag försöker göra sånt som innebär lyft och böjningar, så i morse plockade jag ur diskmaskinen i alla fall. Vi åt en härlig laxmiddag igår kväll och det är alltid bra om smutsig fiskdisk diskas snabbt. Sen mumsade vi ju ostar och drack ett gott vin på kvällen också. Ja, ibland blir det mycket disk…

Laxmiddag

Härlig laxmiddag igår.

∼ ♦ ∼

I morse var det lite kallare igen. Jag tog på mig nya bootsen, men har Compeedplåstret kvar på hälen. Det funkade alldeles utmärkt – inget skav alls. Mitt promenadsällskap hade håriga skor, nåt jag kunde åtgärda med en roller, men skulle behöva ha nåt mer vinterbetonat på fötterna. Dessutom behövs visst andra plagg också. Det är mycket för föräldrarna att tänka på.

I morgon bitti får vi tänka i nya vägbanor/spår också, promenadsällskapet och jag. I kväll vid 20-tiden stängs järnvägsövergången av fram till lördag morgon. Trafikverket ska arbeta på spårområdet. Det kanske blir så att vi går åt var sitt håll resten av veckan.

Och under dan kom så det där eländiga vita ner från himlen. Tyvärr är det ju vinter nu. Snö utanför och damm innanför fönstret på kontoret… Vet inte vad som är värst egentligen… På kvällen, när jag gick till Kvarnen för att kompletteringshandla samt köpa julspriten, var det mest regn. Jag hann precis hem med Dramaten innan hemkörningsvarorna från ICA Maxi kom. Vi är handlingens kvinnor, icke tu tal om det.

∼ ♦ ∼

Lucia på Carolina rediviva

Förra årets Lucia på Carolina Rediviva skymtade mellan huvudena.

En svag men ändå kännbar huvudvärk har jag haft hela dan, säkert beroende på vädret. Men jag jobbade på och hann göra inte bara det jag skulle idag utan lite till. Den kommande veckan är jobbmässigt sett hyfsat OK. Samtidigt innehåller den många sociala evenemang som visserligen är trevliga, men som tar arbetstid. På onsdag eftermiddag är det glöggmingel och på torsdag förmiddag Luciafirande på Carolina Rediviva. Jag var på Lucia där förra året med en kollega och det var så fint och stämningsfullt, så jag vill gärna gå i år också. Det kommer emellertid en Lucia hit till Segerstedthuset också, men då sitter jag i möte.

Arbetsveckan i övrigt innehåller som jag skrev längre upp vår årliga julkonferens, men också sedvanliga möten och arbetsuppgifter. Idag har jag skrivit dagordningar på löpande band. På torsdag har vi årets sista redaktionsråd för en av de webbplatser jag ansvarar för.

∼ ♦ ∼

Buddha

Buddha och jag behöver var sin BH.

Igår kväll när jag för en gångs skull skrev med laptopen i mitt skrev knä lyckades jag göra nåt riktigt dumt – jag kom åt några tangenter och vips hade jag vänt bilden på skärmen upp och ner. Starkt misstänkta för denna vändning är mina hängtuttar (kolla kortkommandot längre ner i stycket och tangenternas placering på tangentbordet så fattar du). Anna försökte hjälpa mig, för jag kunde ju inte surfa ut på nätet och kolla utan att ägna mig åt akrobatik i bästefåtöljen. Nu har jag lärt mig att ctrl + alt + pil är kortkommandot (pilriktning beror förstås på vilket håll en lyckats vända skärmen åt). Dagens julklappstips blir därför… en BH!

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.