Niklas-dagen 2018: Så jävla stolligt…


 Kära dagbok…

Idag blev det kallare igen. Och fuktigare. Och gråare. Det låg ett dis över Uppsala när jag traskade till jobbet i mina nya boots. Ja, jag är väldigt glad för de nya bootsen, men jag har dåligt samvete för att jag köpte såna dyra så här i juletid när jag borde köpa julklappar åt andra. Samtidigt är det ju så att jag går till och från jobbet. Jag behöver varma skor, skor som står emot väta och skor som klarar halka. De här bootsen har utfällbara broddar. Till själva utfällningen fick jag med en liten nyckel. Jajamens, fint ska det visst vara. (Se demonstrationen nedan!) Hur de var? Jo de var betydligt varmare än jympadojorna och jag halkade inte en enda gång. Sen är de hårda och mina onda fötter får nu försöka härdas. Jag har till exempel inte kunnat använda mina gamla vinterkängor sen 2010. Kängorna är i bra skick, men det kan en inte säga om mina fötter. Under många år har jag plågats av hälsporrar. Hälsporrarna läkte ut hösten 2017, men fötterna i sig är svaga, onda och känsliga. Nu hoppas jag att de här bootsen funkar, för de är trots allt lite mjukare och gåvänligare än kängorna. Fast jag fick skavsår idag, på ena hälen, främst. Sen får jag kanske bita ihop och använda kängorna om det blir jättemycket snö. Än så länge är det tack och lov barmark och frusna vattenpölar, bara.


Med nya bootsen på utomhus 
innebar det att jag hade tofflor/sandaler inomhus på jobbet. De var väl inte optimala att halka runt med på de läbbiga mattorna i huset, men tårna får i fritt spelrum under arbetsdagen. Just den här arbetsdagen började så stolligt att jag nästan gick hem igen för att jobba. För vad gör en när en jobbar med det jag gör och nätverken ligger nere??? Nu visade det sig att det berodde på en brandvägg och det är inte första gången felet uppstår, men ändå. Tröttsamt och stressande. Och, som sagt, jag var på väg hem igen. Det var tur att nätet kom igång på förmiddagen igen. Hemma finns nämligen en sjukling och när en är sjuk vill en ibland vara ensam hemma. Annas rygg är sämre igen. Det är inte tal om att hon ska kunna jonglera med gamlingar. Nu kör hon med värktabletter och kanske Linnex, gör inga akrobatiska övningar mer än att möjligen nån promenad. Bara hon inte river efter julklappar, som jag blev tvungen att slå in i en hast igår kväll och gömma. Det är liiite svårt med gömställen för sånt sen jag blev sambo… Men familjen Katt håller vakande ögon på Anna, är jag säker på.

Men det är inte bara nätverk, brandväggar och Annas rygg som är stolliga. Igår kväll var Citrus helfläpp. Hon som har som andranamn Så Jävla Gullig fick ett nytt: Så Jävla Stollig. Eller miss Hyde. För jag lyckades knäppa en bild på henne när hon inte ser riktigt klok ut. Stollig, på ren svenska. Kanske är hon en doktor Jekyll och miss Hyde-personlighet. Ett annat alternativ är att hon har försett sig av vår gin. Familjen Katt fick ju vänta rätt länge på kvällsmat igår…

∼ ♦ ∼

I kväll bör jag gå ett varv med Helvetesmaskinen*Jag skrev det på en lapp till Anna i morse. När det finns i skrift är det väl ingen idé att neka till löftet. Men just nu känns det som ett väldigt stolligt löfte.

∼ ♦ ∼

Michelle McNamaras bok I'll be gone in the dark

DEN skulle jag vilja ge bort i julklapp – helst till mig själv!

Dagens julklappstips blir litterärt. Jag prenumererar på Goodreads nyhetsbrev. Nu har Goodreads utsett årets bästa böcker i olika kategorier. Det glädjer mig till exempel mycket att Jojo Moyes bok Still me (på svenska En andra chans) vann den skönlitterära klassen – så väl förunnat.

Flera bra titlar hittade jag även i de övriga klasserna, men mest nyfiken blev jag på boken som vann dokumentärpriset. Priset utdelas posthumt, det vill säga två år efter journalisten Michelle McNamaras för tidiga bortgång, för boken I’ll be gone in the dark. Boken handlar om författarens jakt på en seriemördare. DEN boken skulle jag vilja ge bort i julklapp – helst till mig själv…

För den som vill läsa engelskt men på svenska tipsar jag om Agatha Christies klassiska pusseldeckare inklusive Sophie Hannahs Hercule Poirot-deckare. Bokus har dem för övrigt till specialpris fram till och med den 21 december!

Och nu ska jag gå och klämma på några paket som jag vet finns här i hemmet…

∼ ♦ ∼

*Helvetesmaskinen = katternas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Niklas-dagen 2018: Så jävla stolligt…

 1. FEM skriver:

  Hahaha! Citrus ser ut som Hin Håle själv! Riktigt elak och djävlig och knäpp.

  Boken skulle jag också vilja ge till mig själv i julklapp. Riktigt nyfiken blir jag.

  Gilla

 2. Dom där kängorna verkar ju jättepraktiska. Jag har funderat på att köpa icebugs, men med den där varianten kan man ju välja efter före, mycket smart !!

  Söta och spexiga katter ni har 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Får lite skav på hälarna, men visst är de superpraktiska med utfällbara dobbar! Varma och sköna också.

   Med katter blir livet en riktig show! Citrus, som är så söt i vanliga fall, ser helt galen och förvriden ut på bilden: 😆

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.