Onsdagen den 5 december 2018: Stress, stress, stress – och blommor, typ…


 Kära dagbok…

Vinteräpplen och tända ljus

Tända ljus och vinteräpplen…

Trött och slut jämt och en känsla av stress hängandes över mig. Det är så det känns. Kanske har jag blivit påverkad av gråvädret och mörkret trots allt. Igår kväll drog jag den illgröna Dramaten till Korgtassen för att handla. Roligare saker kan en göra en kväll efter jobbet när det småregnar, men vill en ha nåt att äta till frukost och andra tillfällen får en bita ihop och gå iväg. Anna har jätteont i sin rygg, medan min är bättre. Jobbar gör vi båda två och dagarna är långa. Jag träffade en ännu mer stressad kollega i affären medan mitt blodsocker sjönk till allt lägre nivåer. Innan jag går från jobbet brukar jag ta en frukt, men det hade jag inte gjort igår. I stället köpte jag ett par små chokladbitar och tryckte i mig efter handlingen. Jag överlevde. Resten av gårdagskvällen medförde en del julklappsdiskussioner där inget blev riktigt bestämt av olika skäl. Lite stressad över det blev jag, för jag vill ju också… Sen tände vi ljus, go-fikade, åt vinteräpplen och tittade på Det sitter i väggarna som var från Uppsala. Jag sa minst 100 gånger…

”Där går jag varje dag när jag går till jobbet!

Till sist insåg jag att jag var tjatig för Anna undrade om jag nånsin träffade Christopher O’Regan under inspelningen. Det gjorde jag förstås inte…

∼ ♦ ∼

Träd

Riktigt så här ljus var inte himlen i morse, det är mobilkameran som ljusade upp bilden, men ändå… Det har varit både ljust och soligt idag!

Det har blivit kallare. Med kylan kom också solen! Jag kände med ens hur mycket piggare jag blev under promenaden till jobbet. Redan då kunde jag ana att dagen skulle bli ljusare. Ändå hade jag varit uppstressad på morgonen hemma. Dumt och löjligt, jag kom till jobbet fem minuter före den tid jag vanligen brukar anlända. Ändå hann jag duscha, fixa, äta och plocka bort frukost, gå på toa, borsta tänderna, tömma kattpottorna, ge katterna mat, svara på ett sms, läsa och bädda innan jag gick. Jag skulle verkligen behöva lära om mitt beteende innan jag får en hjärtinfarkt. Eller också blir det den sköna, snabba död jag vill ha. Vem vet. Onödigt att dö i förtid, bara. Jag har för övrigt telefonerat med den andra av mina sjuka vänner och bestämt tagit personen ifråga i örat och krävt att h*n är rädd om sig och varken tränar för hårt eller stressar. Jag är egoist. Jag vill ha kvar mina vänner i livet.

∼ ♦ ∼

Mini Flufföra

Mini Flufföra ville sitta nära i morse. Alla tre katterna är mycket sällskapssjuka just nu.

Om gårdagen på jobbet innebar mycket pratande för min del, innebar den här onsdagen mycket skrivande. Jag har bearbetat andras texter, skrivit om mina egna och skrivit nya texter. Det är roligt! Jag får göra det jag är hyfsat bra på och kan. Att skriva för mig är avstressande, nämligen. Därför händer det att jag tankar ur genom att skriva några meningar i ett blogginlägg då och då redan under dan. Det är som att jag behöver det för att må bra. Eller må bättre.

Några som också hjälper mig att stressa ner är katterna – fast dem har jag ju inte tillgång till på jobbet, bara hemma. De är glada att mamma Anna har kommit hem igen, men de är mindre glada för att vi jobbar så mycket. Lucifer började jama tidigt i morse. Han är inte hungrig utan sällskapssjuk. Och lilla Mini Flufföra kom och satte sig bredvid mig på röda kökssoffan när jag slevade i mig yoghurten i morse. Hon vill inte smaka, hon vill bara sitta nära.

∼ ♦ ∼

Mer färg och ljus behövde jag under dagen än det lilla jag fick i morse och via lunchen. Det blev en friskvårdshalvtimme på eftermiddagen med promenad till Botaniska trädgården och i Tropiska växthuset i granngården.

Här är några bilder därifrån. Som vanligt blir bilderna större när en klickar på dem. Då går det också att se hela bildtexterna, kommentera varje enskild bild och se bilderna i bildspel.

∼ ♦ ∼

Och i kväll var vi på stan och köpte julklappar. Den nätshoppade julklappen hade också anlänt i en grå påse under dan. Utöver det fick jag påssjuka och köpte mig själv ett par svindyra, men varma boots med utfällbara broddar. Utfattig lät jag Anna bjuda mig på en halloumiburgare och öl på Sherlock’s. Tack älskling! Håll dig nu undan så jag får slå in paket.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 5 december 2018: Stress, stress, stress – och blommor, typ…

  1. FEM skriver:

    Smart där, med boots med inbyggda dobbar!!! Säkert värda priset om en tänker efter.

    Gilla

  2. Tofflan skriver:

    Har provgått idag, dock utan utfällda broddar. Mer bilder på bloggen i kväll! (Och ja… hellre 1 400 spänn än brutna lårbenshalsar…)

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.