Fredag förmiddag den 2 november 2018: Ledigt liv


 Kära dagbok…

Lucifer profil

Vart tog den här dan vägen? tycks Lucifer undra.

Jahapp. Vart tog den här lediga dan vägen? Den passerade väldigt fort och det var inte för att jag hade jätteroligt. Dessutom skulle jag bara ha jobbat fyra timmar, så den tog slut väldigt fort också, redan klockan 12. Och är det väl inte själva f*n att en inte ska må så bra när en är ledig från jobbet?! Samtidigt var det bra att jag var ledig och kunde vara hemma, för till jobbet hade jag inte tagit mig. Nu är det eftermiddag och jag mår bra igen. Inte för att nån undrar, men så är det.

När jag inte mådde dåligt sov jag av och till. Jag vaknade inte på riktigt förrän klockan var kvart i nio. Det är lååång sovmorgon för mig. Jag tog medicin, fixade kaffe och låg och läste i sängen tills klockan vara närmare halv elva. Då började jag må bättre, så jag tömde kattpottorna, tog reda på lite sopor och dammsög hela lägenheten (utom Pojkrummet)lite snabbt. Riktig städdag ska jag ha i morgon – och då är det säkert soligt och fint väder. Idag är det grått och blött. Frukost intog jag vid lunchtid. Och kände jag verkligen att jag hade varit ledig. Tänk att äta frukost när en i vanliga fall äter lunch…

(Klicka på bilderna för att se bildtexterna, se bilderna större, se bilderna i bildspel eller kommentera enskilda bilder.)


Jag har duschat och gosat med katterna. 
Om nån timme en halvtimme ska jag åka och hämta Anna från jobbet. Vi hade först tänkt äta belgiskt ute i kväll, men det har varit lite för lite hemmatid de senaste dagarna för Anna, så vi blir hemma. Det blir en promenad till Korgtassen för att köpa middagsmat och sen blir det hemmakväll. Anna behöver ladda för månadens mastodontpass (kl. 7 – 21) och jag för städningen. Jag funderar på om jag inte ska kolla städpriser externt och kanske tvättmaskinspriser. Det skulle onekligen underlätta tillvaron… Men jag har inte den lön som våra kommunalpolitiker har, enligt lokalblaskan*. Jag baxnade när jag såg att en av det så kallade arbetarpartiets kommunalråd har haft över 85 000 spänn/månaden i år. (Nu jobbar h*n vid riksdagen, därav den konstiga formuleringen.) Samtidigt… kommunpolitikernas löner ligger betydligt under direktörernas på Sjukstugan i Backen** – och valet av direktörer har vi länsbor inte kunnat påverka – såna får en ju inte rösta på. Det vore nånting för sensationslystna lokalblaskan att lyfta fram när den nu roar sig med avslöjanden. (Uppgifter som är offentlig handling, som alltså vem som helst kan begära ut.)

Ytterligare en stunds läsning nu innan jag klär på mig ytterkläder. Katterna vill också slappa mera.

(Klicka på bilderna för att se bildtexterna, se bilderna större, se bilderna i bildspel eller kommentera enskilda bilder.)

∼ ♦ ∼

*lokalblaskan = Upsala Nya Tidning, UNT
**Sjukstugan i Backen = Akademiska sjukhuset


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.