Tisdagen den 30 oktober kväll och onsdagen den 31 oktober 2018: Mörkersysslor


 Kära dagbok…

Regnig höstkväll

Det regnade hela dan och kvällen igår.

Hösten är som sagt var tillbaka och jag bara älskar mörkret och regnet! Ja det är säkert många som tycker att jag är knäpp, men jag har tusen gånger hellre mörker och regn än snö, kyla och halka. Igår regnade det precis hela dan och egentligen tycker jag inte att det är kul att komma genomblöt till jobbet. Jag har fortfarande inte införskaffat vettiga regnkläder, så det är bara där problemet ligger. Men… mitt lilla paraply stod emot höstvindarna genom att jag höll emot med den hand som inte höll i skaftet. I morse tog jag däremot bilen eftersom garaget hemma ska städas igen och då måste utrymmas. Fasen, vårt garage är nästan renare än vårt hem just nu. Men ja. Jag ska städa lägenheten. I helgen. Inte på fredag. På fredag ska jag bara vara flexledig.

Jag hämtade Anna när hon hade slutat jobba igår. Det var hon nog tacksam för, för även om hon hade praktiska gummiboots var skavsåren under fötterna inte sköna. Dessutom vräkte regnet ner vid den tiden hon slutade.

Matkassar och kattsand i hallen

Så skönt att få allt det här hemlevererat till hallen!

Igår kväll insåg jag hur otroligt skönt det är att få varor hemkörda. Vi bestämmer tillsammans vad vi ska handla och sen gör Anna en beställning hos ICA Maxi i Stenhagen. Visst hade vi hoppats på att få varorna redan måndag kväll, men igår passade det också bra eftersom jag ju var hemma till klockan 17. Kvällsleveranserna görs nämligen mellan 17 och 20.30. Anna får sms med mer precis leveranstid under kvällen och jag fick veta att varorna skulle komma strax efter klockan 18. Klockan 18.20 dundrade porttelefonen och sex kassar och två kartonger kattsand levererades ända in i hallen av en trevlig ung man. (Jag hade hunnit packa upp en kasse innan jag tog bilden.) Runt 19-tiden var alla varor instoppade på rätta ställen.

Jag läste sen ut den senaste boken jag fått för recension och bytte den mot en bok jag fick låna av Zeta. Givetvis känner Zeta författaren, Zeta och maken känner visst ”alla”. Kontrasten mellan de båda böckerna är enorm. Jämfört med den lättsamma humor-/pusseldeckaren jag recenserade är den nya boken jag läser otroligt tung. Enligt baksidan ska den handla om barnmisshandel och rasism, men jag har efter några sidor noterat att den handlar mest om missbruk av både sex och droger. Undras om jag pallar att läsa de drygt 300 sidorna… Möjligen i små portioner.

När recensionsexemplaret var utläst nätshoppade jag raskt fyra nya böcker som jag är så sugen på att läsa. Bokus har ibland rätt hyfsade priser på vissa titlar, men fakturan landade ändå på över 650 spänn. Nåja, det är väl inte fel om jag unnar mig själv nåt nån gång ibland? (Jo jag vet att somliga tycker att det är fel, men det skiter jag i.) Som synes är det enbart spänningsromaner jag har nätshoppat.

(Om en klickar på bilderna blir de större och hela bildtexterna går att läsa. Det är då också möjligt att se bilderna som i ett bildspel samt att kommentera varje enskild bild.)

∼ ♦ ∼

Ensam är jag inte om kvällarna när Anna jobbar. Jag har full underhållning av familjen Katt. De tre katterna Mini, som är mamma, Citrus, som är storasyster och Lucifer, som är lillebror är sannerligen tre katter med helt skilda personligheter. Jag skrattade nästan högt igår kväll, för medan jag läste ut min recensionsbok låg Mini i Annas fåtölj – och tittade på Fråga Lund på TV… Hon tittade verkligen, jag lovar!


Lucifer var mest slö och ointresserad. 
Har han väl fått sin kvällsmat gillar han att busa en stund, det vill säga terrorisera sin mor och syster. Sen brukar han slänga sig nånstans och sova. Igår blev dock inte i mjuka soffan utan på golvet, delvis på tröskeln, mellan vardagsrummet och Pojkrummet

Lucifer ligger över en tröskel

Lucifer Slökatt.


Citrus då? 
Vanligen brukar hon sova i min skrivbordsstol kvällarna igenom, men det här är en riktigt nyfiken kattflicka. Igår kväll hade jag ställt fram två skräppåsar som jag skulle ta med mig och slänga innan jag åkte och hämtade Anna. Den ena påsen är mer en kasse som vi återanvänder för glas som ska kastas. Den var Citrus mycket intresserad av och krafsade och hoppade så jag var rädd att hon skulle tippa våra tomma vinflaskor över sig…

Citrus hoppar på soppåsar i hallen

Nyfikna Citrus ville gärna hoppa ner bland våra tomma vinflaskor.

∼ ♦ ∼

Idag var det lite sol. Det kändes väldigt konstigt att ta bilen till och från jobbet, men promenaden sparar jag till i kväll. Planen är att Anna och jag ska gå på sen bio på Filmstaden och se Halloween. Filmen börjar klockan 22.15, vilket innebär att vi får traska hem under spöktimmen… Men jag tänker att vågade Jamie Lee Curtis spela in ytterligare en Halloween-film borde väl vi våga se den, eller..?

Jamie Lee Curtis i en scen i senaste Halloween-filmen

Vågar Jamie Lee Curtis vågar väl vi..?


På jobbet var det ganska lugnt,
inte enbart idag utan faktiskt hela veckan. Jag har ägnat mig mycket åt olika typer av skrivjobb, till exempel kommunikationsplaner och webbtexter. Antalet möten har varit få – bara ett idag och i morgon, till exempel. Detta gjorde att jag hann peppa en kollega som gått vidare till intervjuomgång två för en tjänst på min förra, fina arbetsplats. Om h*n vill ha det här jobbet tror jag att h*n är som klippt och skuren för det.

Allt annat än klippta och skurna är vissa människor som bara för att åsikter går isär påstår att det inte finns insikter. Det finns visst insikter, men det finns ett stort mått nonchalans hos anklagarna gentemot andra människor. Att få allting serverat och att aldrig visa sin uppskattning eller omtanke om andra, bara vara negativ och dömande, ger förr eller senare inga framgångar vare sig det handlar om yrkeslivet eller privatlivet. Det anklagarna har varit med och ”ordnat” får anklagarna dessutom själva ta konsekvenserna av, det ska inte andra behöva göra. Skämmes! In i mörkret, spöken!

∼ ♦ ∼

Även om det bara handlar om fyra timmar ser jag sååå fram emot att vara ledig på fredag. Då ska jag inte syssla med några större mörkersysslor mer än att läsa och äta gott tillsammans med Anna på kvällen. Och kanske assistera sjuklingar vid behov.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Film, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.