En film: Django Unchained (2012)


Ett inlägg om en film.


Django UnchainedPå helgerna är det enligt mig bara skit på TV. Förra lördagen var inget undantag. Men hur det nu kom sig började vi titta på en film sent på lördagskvällen. För min del var det första gången jag såg en Tarantino-film. Vi började titta och det gick inte att sluta titta på Django Unchained (2012). Det är nog en av de märkligaste westernfilmerna jag har sett.

Handlingen utspelar sig ett par år före det amerikanska inbördeskriget. De svarta och bruna har inga som helst rättigheter och behandlas som skit av de flesta vita. Under en strapatsrik färd med svåra umbäranden tillsammans med andra slavar som ska säljas möter Django prisjägaren doktor Schultz. Schultz behöver hjälp av Django att identifiera några bröder han är på jakt efter. Django tillhör de få som vet hur bröderna ser ut. I utbyte mot hjälp erbjuder han Django frihet – och att de ska hitta Djangos fru, den tysktalande vackra Broomhilda.

Den här filmen är riktigt jävla våldsam. Den går nästan överstyr med våldsamheterna och morden är ofta så brutala att varken de eller blodet som sprutar inte ser verkligt ut. Men det är nåt som fascinerar i den grymma handlingen. Mycket realistiskt skildras de svartas helvete i Amerika. Mindre realistiskt, men faktiskt lite kul, är det överraskande slutet.

Toffelomdömet blir högt. Jag vill se fler såna här märkliga filmer.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.