Tisdagen den 30 oktober 2018: Regn och rusk, helvetesmonster och ljusmonster – och så lite hemkört


 Kära dagbok…

Lucifer vräker ut sig i soffan

Lucifer gjorde en Lucifer igår kväll, det vill säga sträckte ut sig i soffan.

Idag är tack och lov hösten tillbaka. Jaa, jag tar mycket hellre regn och blåst än snö och halka. Temperaturen har stigit över nollan och jag kunde ha mina vanliga jympadojor. Lite jobbig var blåsten, om jag nu måste beklaga mig en aning, för den tog tag i mitt lilla paraply och försökte vända det ut och in. Jag stretade emot där jag besteg uppförsbacken till jobbet. Ja, från S:t Eriks torg är det uppför till jobbet. Å andra sidan är det nerför på vägen hem. Väldigt skönt att slippa halt underlag oavsett vilket håll jag går åt. Fast… om jag hade fått välja skulle jag inte ha haft nåt emot att göra en Lucifer, det vill säga sträcka ut mig på sofflocket och tupplura hela dan… Nu ser jag fram emot att slappa på fredag, när jag är flexledig. Jag har bestämt mig för att inte städa eller gör nåt då – det kan vänta till lördagen. Då är jag ensam från tidig morgon till sen kväll och har gott om tid att släpa runt Snabeldraken a k a Helvetsmonstret*. Visserligen är jag redo för utryckning om sjuklingarna behöver mig, men i skrivande stund är en hemma och tillfrisknar och tränar för egen maskin och en kvar på Sjukstugan i Backen. Den senare kommer emellertid hem i veckan. Det höll på att bli en liten utryckning i kväll med förnödenheter upp till Sjukstugan, men när jag väntade hemleverans av matvaror kunde ett snällt barnbarn hjälpa till i stället.

Boken Ett lik i garderoben

Senaste boken för recension.

Vi tittade en del på TV igår kväll.Fråga doktorn pratade Annas styvmoster om hur det är att förlora nära och kära (sonhustru och son) – och att finna kärleken på äldre dar. Inte tror jag att nån av oss visste att såväl styvmoster som morbror till Anna var ljusmonster. Men det lät härligt – mitt i all sorg. Sen kollade jag på Vår tid är nu och det är en kanonbra TV-serie! I kväll spelar jag in Brottsjournalen eftersom Anna jobbar till 21.15. Det är roligare att se TV tillsammans. Jag ska fokusera på att läsa ut boken jag har fått för recension – tror jag. Ja, jag tror att syftet med att jag har fått boken är att jag ska läsa den och recensera den. Det är liiite trist att Bokfabriken – eller författarna – aldrig skickar med en hälsning, bara ett faktablad med baksidestexten, bland annat. Baksidestexten finns ju att läsa på bokens… baksida. Om jag hade jobbat med förlagets marknadsföring… Men det gör jag ju inte. Eller jo. Indirekt gör jag ju det, men jag är inte anställd vid förlaget.

∼ ♦ ∼

Där jag är anställd har jag idag tillbringat arbetsdagen på möten samt att skriva diverse texter. Jag har också stöttat vår nye biträdande enhetschef i en del informationsinhämtning. Som jag ser det är det en lyckad rekrytering, för jag gillar chefer som vågar fråga. Det har jag också sagt till personen att jag uppskattar hos personen. Sen har jag tackat ja till julfesten på jobbet. Det blir första gången jag deltar. Festen går av stapeln fredagen efter Lucia och föregås av en avdelningskonferens.

∼ ♦ ∼

Citrus på filten i skrivbordsstolen

Citrus plirar från sin utkiksplats.

Efter jobbet skyndade jag mig hem för att inte missa leveransen av matvaror. Sen fick jag veta att den skulle komma runt 18-tiden först. Vi brukar beställa hemkörning av matvaror och annat från ICA Maxi och det fungerar superbra för det mesta. Ibland blir det ersättningsvaror som inte är helt det vi vill ha, men oftast ändå OK. Det är skönt att slippa bära tunga saker och idag var det extra skönt eftersom ryggeländet har gett sig till känna igen. Citrus låg och plirade från sin utkiksplats på filten i skrivbordsstolen. Hon är den mest nyfikna av katterna och beter sig ofta lite mer som en hund, det vill säga går efter en – och går nästan fot. Men alla tre katterna är livrädda för såväl porttelefonen som dörrklockan, så när det ringer och plingar springer de all världens väg. Jag ska nu försöka stanna kvar ett tag till på min skrivbordsstol och bland annat titta om jag ska nätshoppa en del litteratur. Det börjar bli glest bland TBR-böckerna** och vinterns storhelger närmar sig. Jag ska slå in många hårda klappar – till mig själv. Då är jag ju säker på att tomten kommer även till dumma mig. Anna slutar jobba klockan 21.15 och eftersom vädret är som det är har jag lovat hemkörning med bil.

∼ ♦ ∼

*Snabeldraken a k a Helvetesmonstret = dammsugaren. Helvetesmonstret är katternas åsikt om maskinen.
**TBR-böcker = olästa böcker, To Be Read


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 30 oktober 2018: Regn och rusk, helvetesmonster och ljusmonster – och så lite hemkört

 1. Ibland skulle man absolut vilja vara katt, men, i längden tror jag att jag skulle bli uttråkad 🙂

  Jag spar också städning till helgen, nu är det så mörkt när man kommer hem, så man ser inte att det är dammigt !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa, de sover väldigt mycket, äter sen, går på pottan (väldigt mycket också) och busar en stund. Ingen bokläsning där inte, men vi har en TV-tittande katt. Kolla inlägg här i kväll. 😆

   Jo nog är det i ljuset en ser dammet… 😮

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.