Onsdagen den 24 oktober 2018: Livet är fullt av överraskningar – och dagsverken


 Kära dagbok…

Idag är det operationsdag för en person i Annas familj. Jag har hållit tummen hårt hela dan, för det är nån jag tycker mycket om och önskar snar bättring. Nån som alltid tänker på alla andra. Det har varit och är lite mycket just nu, men jag hoppas att tanken ger kraft och att saker och ting går åt rätt håll nu.

Rödorange ros

∼ ♦ ∼

Mini på kökssoffan

Mini var mitt sällskap i morse.

Det var en kall men solig dag. Jag fick kliva upp ensam med familjen Katt, för idag har skolorna bestämt att det ska vara Operation Dagsverke. Det är svårt att låta bli att ha synpunkter på detta. Självklart tycker jag att tanken är god och lovvärd, men jag kan inte påstå att vi har fått så mycket mer kunskap om barns rättigheter till bland annat utbildning. Som jag ser det – och det gör jag ju vid sidan av eftersom jag inte är förälder – handlar det om att samla in pengar till UNICEFs utbildningsverksamhet. Men det som gör mig lite illa till mods är att alla föräldrar kanske inte kan skänka pengar till detta så här en dag eller några före lön. Det finns många föräldrar som tvingas vända på slantarna för att klara vardagen. Och då blir den här aktionen inte riktigt… OK.

∼ ♦ ∼

Rosor i tre färger

Livet är oberäkneligt.

På jobbet har stämningen varit dämpad idag. Livet kan vara härligt och vackert, men som jag skrev igår är det oberäkneligt och kort för somliga. Även om det inte var en nära kollega till mig som gick bort jobbade vi i samma stora projekt alldeles nyss. Nu är projektet på väg att avslutas – och kollegan finns inte kvar. Konstigt nog går livet vidare. Jag jobbar på med två nya, ganska stora och viktiga projekt. Nästa vecka ska vårt arbete med att ta fram information till intranätet påbörjas i det ena. I det andra projektet ska jag snyta ur mig en kommunikationsplan samt uppdatera och flytta om befintlig information om detta på intranätet. Planen påbörjade jag igår. Som vanligt jobbar jag med mitt nyhetsbrev varje dag. Jag hade tänkt avsluta arbetsdagen med ett fackmöte, men när lokal bytts tre gånger tappade jag lusten.

Efter lunchen tog jag en knapp halvtimmes friskvårdspromenad i Botaniska trädgården. Vi är flera som känner av våra onda ryggar just nu och jag är en av dem. Det var soligt, men den nordliga vinden drog genom jackan. Såväl en scarf i höstorange som varit min mammas som handskarna följde med, så det blev inte så många bilder tagna. Här är några av dem i alla fall och som vanligt gäller att en kan se hela bildtexterna, se bilderna som bildspel och kommentera varje enskild bild om en klickar på dem.

 

∼ ♦ ∼

I kväll hade jag tänkt sitta med mina räkenskaper samt nätshoppa linser innan jag  hämtade hem Anna från jobbet. I stället fick snälla Zeta skjutsa hem mig på eftermiddagen från jobbet för att hämta min egen bil så jag kunde åka och se till en av våra sjuklingar. Jag ser fram emot månadens enda lediga tillsammans-helg, men jag är inte helt säker på att vi kan inleda den med en konsert på fredagskvällen. Livet är fullt av överraskningar – och dagsverken av olika slag.

Skuggspel

Livet är fullt av överraskningar.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.