Onsdagen den 17 oktober 2018: Mycket att tänka på och fundera över


 Kära dagbok…

Selfie svartvit

Ont i huvet och mycket att tänka på/fundera över.

Nu är det andra dan i rad som jag vaknar med huvudvärk och illamående. Jag sover inte alls bra om nätterna. Oftast är jag trött och går och lägger mig och somnar i tid – för att sen vakna nästan en gång i timmen tills det är dags att gå upp. Tycker mig märka att Anna har det lite likadant.

Fullmåne kan det ju inte vara varje natt, men vi har väl var och en mycket att tänka på och fundera över.

 

 

Städ- och verktygsförrådet

En titt in i vårt kombinerade städ- och verktygsförråd med ingång från hallen. Klädkammaren har vi numera i Pojkrummet.

Igår kväll telefonerade jag med en vän som jag tycker har väldigt mycket mindre bra saker som sker i livet just nu. Vi försökte peppa varandra och lyfta fram de bra sakerna som trots allt också finns. Men det var också nästan så att vi kunde skratta åt eländenas eländen som liksom aldrig tycks ta slut. Varför ska livet hela tiden vara en kamp och fyllt av ledsamheter eller tråkigheter? Är vi inte värda att få må bra och ha det gott längre än nån vecka här och där? Det blir väldigt tärande i längden, tycker jag. Sen skrattade vi lite till åt att vi kan bli så glada åt att städa, att det är en sån njutning när det är rent och ”ostökigt”. Jag lyfte fram Annas och mitt klädkammarprojekt och min vän det faktum att h*n ska putsa fönster i helgen. Så roliga är vi, jag och mina kompisar.

∼ ♦ ∼

Inte heller Lucen tycks ha det lätt i livet just nu. Han är antingen dämpad eller väldigt bråkig. Framför allt är han på lilla Citrus som har all möda i världen att freda sig från sin bror. Och så är han hungrig hela tiden. Igår var han som ett plåster på mig från det jag kom till det han och de andra fick mat. Han la sig på kökssoffan och såg utsvulten ut, så till sist föll jag till föga och serverade kvällsmat. Efter maten verkade han känna sig smutsig, för han gick och la sig – i duschen. När Anna sen kom hem plåstrade han på henne. Han vill nästan alltid sitta i hennes knä och se liten ut – så liten en sexkilos kattkille nu kan se ut.


Jag har i stället fått
Mini till plåster. Hon bara älskar att ligga på armstödet och trycka sig mot mig när jag sitter i bästefåtöljen. Det är skönt när det är kallt, men annars ganska svettigt. Och hårigt. Det kliar i näsan jämt numera när hon sitter där. Vi tittade på gårdagens Vår tid är nu och så läste vi en stund innan jag tog bilen och åkte och hämtade Anna som jobbade sent igår.

∼ ♦ ∼

På jobbet hörde jag fler än jag som har svårt med sömnen just nu. Jag känner mig inte särskilt stressad, men jag är orolig för många saker. Ett stort orosmoment gäller utlandsresenärerna som nu har varit kvar över en och en halv vecka för länge. Får de inte komma hem snart riskerar det att få knepiga följder. Vi har idag fått ett datum och vi hoppas att det håller. Mina tankar går till dem nästan hela tiden. Sen på jobbet försöker jag förstås arbeta också. Den här veckan är ganska lugn för min del och innehåller mest möten och inte så mycket produktion. Då tänker jag på annat och funderar över hur det ska bli.

∼ ♦ ∼

Vad Håkan Nesser tänker och tycker om en arbetsplats såsom min framträder tydligt ur dessa rader som jag läste igår i min bok på gång. Jag måste… le, lite… Inspärrade, sprätta, uppbära lön i akademikervärlden…

Citat om universitetsförvaltningen ur Svalan katten rosen döden

Inspärrade borde vi vara i stället för att få lön (= sno pengar från de riktiga akademikerna..?)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 17 oktober 2018: Mycket att tänka på och fundera över

 1. FEM skriver:

  Jag sover inte heller om nätterna. Klockan 2 ungefär vaknar jag varje natt och sen vänder och vrider, upp på toan, tillbaka i sängen, vänder och vrider, släpper ut katt, tillbaka i sängen, vänder och vrider. KAN inte sova. Ibland ligger jag och läser miss i nassen, men Pinnen kan ju bli störd när jag tänder lampan eller om jag går upp och försvinner till lässtolen.

  Har också tänkt mig att tvätta fönster i helgen. Började förra helgen med övervåningen och nu är det dags för nedre planet. Inte kul alls, men nödvändigt när man knappt ser ut.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Visst är det jobbigt?! Den här gången vaknar jag typ en gång i timmen och lyckas somna om ganska snart igen, men sömnen blir otroligt störd. Och eftersom jag också är sambo kan jag inte tända och läsa i sängen.

   Här blir inga fönster tvättade i helgen, det är vännen som ska göra det. Vi hoppas få hem utlandsresenärerna så jag är beredd på att rycka in med den support och hjälp som behövs. Fast det brukar i alla falla bli lite dammsugning hemma. Fönstren får vi avvakta med, det är för mycket just nu (som alltid).

   Gilla

 2. Jag har också tänkt på att jag sovit uselt senaste tiden, inte lika uselt som du som vaknar varje timme, men, svårt att somna och vaknar då och då. Aptrött när klockan ringer 😦

  Ibland kan tråkiga projekt ändå bli roliga, då resultatet är något som glädjer en 🙂 Jag sprang på gardiner till vardagsrummet igår, så till helgen ska dom strykas och sättas upp. Fönstren dom blev ju tvättade för en månad sen.

  Men, det där med strandade utomlands lät ju inget kul, hoppas det blir en snabb och smidig lösning på det !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Du också?! Vi tycks bli fler och fler.Jobbig att ha svårt att somna och dessutom sen vakna då och då när en verkligen lyckas somna. Vi kanske behöver vara lite lediga..?

   Jepp visst är det så, resultatet glädjer. Våra fönster får tyvärr förbli oputsade tills vidare.

   Nä inte ett dugg kul är det när de som är strandade är på sjukhus. Vi vill ha hem dem och nu hoppas vi på morgondagen till kvällen.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.