Vännen Agnetas födelsedag 2018: Hösten är här, hurra, men bu för oupplysta gångvägar


 Kära dagbok…

Agneta finns inte i WF

Agneta må vara ogiltig i Wordfeud, men inte som vän!

Idag är det vännen Agnetas födelsedag. Och även om hon säger att hon vill glömma bort den, vill jag, som värdesätter vår vänskap djupt, komma ihåg henne.

Hade vi bott närmare varandra vore det enkelt att åka över och fira med nån blomma eller kanske gå ut och fira. Nu är det långt mellan våra boställen, så därför blir det lite uppmärksamhet här på bloggen.


Stort GRATTIS på födelsedagen och tack för allt stöttande, bland annat med deklarationen! Ovärderligt!

 

∼ ♦ ∼

Höstkväll

Höstkväll i Uppsala, endast upplyst av nedfallna, gula löv. No filter, alltså. Bilden är heller inte redigerad i Photoshop eller nåt annat bildbehandlingsprogram.

Hösten är verkligen här och jag gillar den. Hurra, liksom! Men jag är inte nådig i min kritik av gatubelysningen här i Uppsala. Igår kväll slutade Anna jobba klockan 20. Jag gick iväg 19.45 för att möta henne. Det är nämligen ingen rolig väg att promenera – i mörker. Vägen var igår i princip upplyst endast av nedfallna, gula löv. Hade Uppsala kommun haft bättre belysning på gator, trottoarer och gångbanor tror jag att antalet överfall på just den här vägen hade minskat. Visserligen greps en person nu senast, men det finns alltid människor som gillar att göra vidriga saker i skydd av mörkret. Promenaden mellan hemmet och Annas jobb tar cirka 15 minuter. Inget jag skulle vilja betala en svindyr bussbiljett för. Dessutom går bussen varken ända fram till Annas jobb eller till hemmet. Så jag försöker möta min sambo så ofta jag kan och orkar när det är mörkt. Inte för att hon ber mig, utan för att jag helt enkelt är rädd om henne. Att jag själv kan bli påhoppad på vägen har inte slagit mig. Jag är väl så ful och ser så fattig ut att ingen vill varken våldta eller råna mig. Ibland är det en fördel att ha utseendet emot sig. I afton slutar Anna inte förrän klockan 21.15. Sent, mörkt och för att det regnar gör att det blir hämtning med Clark Kent*.

∼ ♦ ∼

Löv med droppar på

Jag hann till jobbet före regnet.

Tidigt i morse skulle det regna, men jag hann till jobbet före regnet och jag tror att mitt promenadsällskap hann till sin buss innan också. Arbetsdagen har gått i vanligt tempo. Jag ska inte göra nåt nyhetsbrev den här veckan, men har påbörjat nästa veckas. I stället jobbar jag med andra saker som dagordningar, minnesanteckningar, intranät – bland annat orientering på intranätet för en nyanställd, extranät, rådgivning i kommunikationsfrågor, med mera. Sysslolös på jobbet är jag inte.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag glo på Vår tid är nu som jag spelade in på DVD-hårddisken igår och så ska jag ringa en vän som jag vet har ”lite mycket nu”. I skrivande stund har jag inga nyheter om våra utlandsresenärer och deras eventuella hemkomst. Men jag tänker på dem hela tiden, så gott som.

∼ ♦ ∼

Och sist, men absolut inte minst, vill jag tacka vännen FEM för besöket vid mina föräldrars grav och kärleksörten till min mamma på tvåårsdagen av hennes dödsdag i lördags. Att inte själv kunna gå dit, att veta att graven är helt osmyckad nu fram till allahelgona, gör en dotter väldigt ledsen. Därför uppskattade jag mycket  den blomma som vännen FEM satte där. Det du gör för mig, FEM, är lika  ovärderligt som det Agneta gör. Varmt tack!

Kärleksört vid graven

Kärleksört vid graven från vännen FEM i lördags.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vännen Agnetas födelsedag 2018: Hösten är här, hurra, men bu för oupplysta gångvägar

 1. Agneta skriver:

  Tack så mycket 😃💚!
  /gamla tanten 👵🏻

  Gilla

 2. Uff ja, många mörka gångvägspartier här i stan också. Jag har inte varit rädd/orolig förr, men när en jämnårig blev misshandlad och rånad häromåret, så har jag faktiskt blivit mer försiktig och lite otrygg.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Just den här biten är förskräcklig. Här finns många flerfamiljshus i närheten, men det är verkligen kolmörkt. Det som lyser upp på bilden ovan är dels löven på marken, dels ljusen från en pizzeria. Den kommunala gatubelysningen är skit här. 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.