Onsdagen den 3 oktober 2018: Smärtfri och riktigt uppspelt


 Kära dagbok…

Jag i skärmmössa

Så glad att jag är smärtfri att jag funderar på att rulla hatt.

Hurra! Jag är smärtfri! Nu hoppas jag att det varar (ja, inte var som i pus utan räcker!) länge, åtminstone tills jag ska till tandläkare Reza om en vecka. Då ska han in i tandrötterna och böka igen.Gissningsvis är det inte skönt. Jag har tagit det säkra före det osäkra och aviserat att jag tar flexledigt under och efter tandläkarbesöket nästa onsdag. Då kan jag ligga hemma och grina och ha ont – om det behövs. Fast det vill jag förstås inte tänka på just nu. Nu vill jag bara njuta av att slippa tandplågan så att jag kan fungera normalt på jobbet och hemma. Faktum är att jag är så glad att jag vill fira/rulla hatt på nåt sätt. Tänkte hitta en glad bild i fotoarkivet att lägga ut här, men jag ser oftast ledsen, bedrövad, arg eller ful ut. Bilden till vänster är rätt neutral.

∼ ♦ ∼

Med tanke på rubriken slutar säkert många att läsa här. Det skiter jag i, även en sån som jag har rätt att må bra. Att vara smärtfri har gjort mig riktigt uppspelt. Kan tandvärk orsaka bipolaritet, tro? Jag känner mig väldigt, väldigt glad – till skillnad för nyss när jag var väldigt, väldigt ledsen. Glädjen gjorde att jag nästan började fnittra vid morgonens möte i vårt vackra universitetshus. Jag tyckte nämligen att en av föredragshållarna var slående lik Dick van Dyke och förväntade mig ett sång- och dansnummer. Det blev det… inte. Men sammantaget var mötet bra och intressant. Fler såna möten önskar jag!

Universitetshuset interiör

I en av salarna här var jag på möte i morse.


I övrigt gick min arbetsdag mest ut på att jaga nyheter 
till mitt nyhetsbrev. När jag slog mig ner vid jobbdatorn på förmiddagen hade jag tre – och dessa ska bli tio till fredag klockan 10. Dessutom hade jag inget givet foto. Men jag oroar mig inte, det brukar lösa sig. To be continued…

Veckans kris på jobbet är fortfarande aktuell. När ska den tredje kaffemaskinen vara åter i bruk, tro???

Lapp från Jobmeal om avstängd kaffeautomat

När ska krisen vara slut? Vi klarar oss knappt med två kaffemaskiner.

∼ ♦ ∼

Lucifer med böckerna Bland spöken och helgon och Den mörka ängeln

Elly Griffiths tycker att Lucifer är söt. Lucifer själv gillar förstås hennes böcker om Ruth.

Både igår kväll och i kväll är jag ensam med katterna eftersom Anna jobbar. Igår dammsög jag och läste bara en liten stund. I kväll tänker jag läsa mer. Det blev nämligen bokbyte igår från spöken och helgon till en mörk ängel. Lucifer tycker att båda böckerna är bra. När jag la ut en bild på honom med böckerna på Instagram i morse lämnade en av författarna – den som som är i livet av de två – en kommentar om att han var söt. Elly Griffiths har skrivit boken till höger i bild. Det är den tionde delen i böckerna om rättsarkeologen Ruth Galloway, en serie böcker som jag verkligen gillar. Så det var förstås extra roligt för mig att just Elly Griffiths, en av mina brittiska favoritförfattare,
lämnade en hälsning vid min bild.


Lilla Citrus ligger i min skrivbordsstol, Mini 
ligger gärna i mitt knä, numera, inte bara på armstödet. Men Mini och Lucifer turas också om att knöla ner sig i Annas röda skokartong. Mini får precis plats. Lucifer får… bättre plats i Annas fåtölj.

Mini i en skokartong

Mini får precis plats i Annas röda skokartong.


Och nej. Jag har fått en avi om ett stort brev 
som jag ska hämta på Kvarnen. Mig veterligen har jag inte beställt nåt från Förlagssystem. Stora brev och paket innebär antingen kostnader eller jobb. Men det klart att jag är nyfikis! Fast i kväll orkar jag inte ge mig ut igen. Det får bli en annan kväll. Inte i morgon heller – jag har ju hela helgen på mig.

Avi om paket från Förlagssystem

Vad kan det vara??? Några dar till får jag vara nyfikis.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 3 oktober 2018: Smärtfri och riktigt uppspelt

 1. Agneta skriver:

  Så himla skönt att tandvärken gett med sig 👍🏻😃!

  Gilla

 2. Vad skönt att värken gett med sig, inte undra på att du blir i hatten 🙂

  Kaffemaskinerna på jobbet MÅSTE ju funka, blir kalabalik här när nån står trasig en halv dag ..

  Söta dom är, kattepuserna 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är helt underbart att slippa värken. Fast jag bävar för nästa dejt med tandläkare Reza, trots att han är väldigt snäll… 😱

   Bara två av tre funkar fortfarande på vårt våningsplan. Krisen är total.

   Familjen Katt är gosigast i världen. 😻😻😻

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.