Måndagen den 1 oktober 2018: Sorge- och höstmånad med värk, litteratur och dallrande nerver


 Kära dagbok…

Oktober 2016 i fotoalmananacka

Oktober 2016, när mamma gick bort…

Nu har vi gått in i det som är årets andra sorgemånad för mig. Den första sorgemånaden är juli. Det är svårt i oktober, för jag älskar hösten trots regn och mörker. Men det var då min mamma gick bort. Den 13 oktober är det två år sen. Det tar sin tid att komma igenom sorgen. Jag fick bra hjälp och gott stöd med sorgearbetet. Framför allt fick jag sörja ordentligt, nåt jag inte fick när pappa gick bort den där vackra sommardagen den 24 juli 2006. Men med tiden mildras sorgen. Det som emellertid alltid finns kvar är saknaden. Saknad, aldrig glömd.

Livet går vidare och jag med det. Just när jag ville försöka njuta av hösten igen (förra hösten var det ju lägenhetsköp, lägenhetsförsäljning och flyttplanering) slog den förbannade tandvärken till. Värken är så intensiv och snudd på outhärdlig stundtals – särskilt nattetid – att jag skulle vilja amputera huvudet. Magen börjar reagera rejält nu mot alla värktabletter. Och jag ska inte träffa tandläkare Reza förrän den 10 oktober igen… Ja ja, bara att försöka att bita ihop stå ut med smärtan och hoppas att den klingar av.

∼ ♦ ∼

Mycket värk, men god mat och dryck och bra nytta gjord – så kan jag sammanfatta helgen. Jag fick tillbringa den med min älskade Anna, som var ledig. Tyvärr var vi inte så piggelina nån av oss – jag med min värkande tand, Anna med sitt onda öga. Det var så mycket mer jag ville med den här helgen. Men ändå. Det viktigaste var att få vara tillsammans och att vi båda fick såväl lite me-time i helgen som mycket tid tillsammans. Jag lyckades läsa ut den sista sommarlånade boken och bytte från en dödlig vaggvisa till nyöversatta noveller och kortare texter om spöken och helgon av Oscar Wilde. Den senare boken fyndade jag i pocket under Kulturnatten hos Röda Rummet, ett av Uppsalas bästa antikvariat för böcker.

Böckerna Lullaby och Bland spöken och helgon

Bokbyte från mördande vaggvisa till nyöversatta spöken och helgon.


Hemma på Main Street hade brevbäraren
levererat ett pakt från Bokus. Jag hade en väldigt ivrig hjälpreda i Citrus att öppna paketet. Medan hon var mest intresserad av snörena, föredrog jag innehållet: böckerna Den mörka ängeln, Syndabocken och Skuggorna ruva, samtliga till specialpris.


Mer litteratur blir det senare i veckan 
om tanden inte bråkar för mycket eller om jag behövs på jobbet. På torsdag kväll har jag föranmält två personer till författarträff kl. 19 med Stina Wollter och Maria Ernestam på Akademibokhandeln på Stora torget. Jag tänkte gå och det tänkte även Anna, men nu behöver den senare gå på ett viktigt möte just samma kväll. Är någon i Uppsala intresserad av att hänga med? Skriv några rader i en kommentar till det här inlägget eller hör av dig till mig på annat sätt. Först till kvarn gäller!

Författarträff Stina Wollter och Maria Ernestam

Häng med mig och lyssna på Stina Wollter och Maria Ernestam på torsdag kväll!

∼ ♦ ∼

Glad gubbe

Nervigt, med ljust läge.

På jobbet har det varit många nerver i dallring idag eftersom vi har gått in i vecka 40 när det stora studieadministrativa systemet ska sjösättas. Driftsättningar av övriga system som påverkas har hittills gått bra, men det är ett system som har bråkat lite. Jag hoppas verkligen det blir ordning på detta till torsdag, som är dagen D för det systemet. Idag såg emellertid allting ljust och bra ut och jag fick till uppgift att skriva en text om det. Roligt att skriva nåt positivt. Annars har jag mest deltagit i möten, jag har skrivit en dagordning och lite annat samt påbörjat veckans nyhetsbrev. Sedvanligt arbete, med andra ord. I morgon ser jag fram emot lunch med NK* i stället för den lunchen jag fick ställa in i förra veckan på grund av tandvärk.

∼ ♦ ∼

*NK = Närmaste Kollegan på mitt förr jobb

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 1 oktober 2018: Sorge- och höstmånad med värk, litteratur och dallrande nerver

 1. Just runt årsdagarna så tänker man extra mycket på dom man saknar ❤

  Hoppas allt fungerar när ni släpper på det nya på jobbat !

  Håller också en tumme att du snart slipper tandvärken…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja visst är det så… 😢❤️

   Det har börjat bra. Idag är en mellandag, men i morrn körs det vidare. 😱

   Värktablett mitt i natten, men inte så ont under dan idag. På onsdag nästa vecka ska jag på nästa behandling hos tandläkaren. 😖

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.