Mina föräldrars bröllopsdag 2018: Jag vet vad jag gjorde i morse, men skönheten gick inte i arv


 Kära dagbok…

Mammas o pappas bröllopsfoto

Ett vackert par, mina föräldrar.

Idag det är mina föräldrars bröllopsdag. Hade de levt skulle de ha firat 59-årsdagen av sin vigsel i Kristbergs kyrka. De var ett vackert par, ser jag på fotografier. Jag var förstås inte med, jag kom först två och ett halvt år senare. Min pappa var stilig och min mamma slank och en riktig skönhet. Jorå, det har sagts mig att hon modellade på klädvaruhus och jag vet också att hon medverkade som statist i ett antal filmer under tiden hon bodde i Stockholm. Själv fick jag varken ärva pappas stilighet eller mammas skönhet. Nu är både mamma och pappa borta, men i mitt minne finns de kvar. Saknade, aldrig glömda, älskade.

∼ ♦ ∼

Selfie i regncape

Jag vet vad jag gjorde i morse – skämde ut mig. OCH blev blöt.

Som sagt… Att dottern till paret ovan inte har ärvt nåt tjusigt yttre blir väldigt tydligt på selfien här intill. Vem tänker inte på filmen Jag vet vad du gjorde förra sommaren (1997)..? I morse var det tack och lov varmare, men det regnade och blåste. I blåst funkar inte mitt lilla paraply, det vänder sig ut och in. Alltså återstod regncapen. Den rätt värdelösa regncapen, inköpt i Gamla stan i somras. Det som är bra med den är att den inte tar nån plats ihopvikt i jobbväskan.

Det som inte är bra med den är…

  • den är för kort
  • den är för tunn och blåser upp så jeansen blir blöta
  • luvan blåser av trots snören
  • luvan är toppig, vilket gör att en inte ser klok ut de stunder den sitter på huvudet och inte blåser av
  • jobbväskan får inte plats under (varav en jackärm bli dyngsur)

Kort sagt… allt. Är. Inte. Bra. Med. Regncapen. Det var tur att jag traskade ensam såsom jag skämde ut mig.

Jag måste verkligen införskaffa vettiga regnkläder så att jag kan fortsätta promenera till jobbet och både se normal ut och hålla mig torr. (Efter jobbet var jag nästan hemma när ösregnet kom. Då hade jag inte ens regncapen på mig.) Eller också får jag flytta eller göra en långresa till ställen där det inte regnar. Den här annonsen såg jag i lokalblaskan i morse och nog tillhör jag målgruppen den vänder sig till – något sånär. Särskilt kvinnlig är jag ju inte, fast jag är kvinna, men rätta åldern har jag minsann.

Annons kvinnligt resesällskap

Rätt målgrupp? Tja, särskilt kvinnlig är jag inte, men jag har i alla fall rätt ålder!

∼ ♦ ∼

På jobbet har jag harvat på med det vanliga, främst mitt nyhetsbrev. Roligast var det snabba besöket av före detta kollegan på SLU. Mörker och regn till trots tillhör jag de pigga och friska. Förutom tandvärken, som kommer och går lite. Det kan värka ihållande i fem minuter – och sen släpper det. De stunder värken sätter in är jag helt överens med mig själv om att ringa tandläkarmottagningen. De stunder jag är smärtfri har blivit flera. Då tycker jag att det känns onödigt att ringa. Det är ju inget hål i tanden, så vad mer skulle tandläkaren kunna göra för mig? Märkligt nog påverkar varken mat eller dryck smärtan. Smärtan har sin egen agenda. I morse tuggade jag till och med russin från müslin med tanden utan att det gjorde ont. Nej, det vete 17 hur jag ska hantera detta. Värken är fruktansvärd när den kommer och jag har svårt med koncentrationen och att jobba. När värken släpper… tror jag att jag är i himlen, typ… Kan blottade tandhalsar verkligen vara så här plågsamma eller är det nåt annat som orsakar värken??? En sak är säker och det är att riktigt söta saker undviker jag spontant för tillfället (även om en och annan äppelpajbit med glass slank ner igår kväll). Sötsaker undviker jag till viss del, dårå, men slåss gör jag inte. Narkotika skyr jag som pesten – om det inte är värktabletter mot ond tand. Jag tycker att det var rätt att Nutellatjuven blev dömd till fängelse. Samtidigt undrar jag för sjuhundrafyrtiofjärde gången över tidningars nyhetsvärdering…

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

Min onsdagskväll ägnade jag åt att handla mat på Stormarknaden när jag hade torkat till (passade på att uppdatera mobilsystemet under tiden jeans och skor torkade). Där insåg jag att äppelurkärnare är riktig hårdvara denna äppelhöst – jag köpte den sista i sista affären jag var inne i. Lite senare ska jag hämta hem Anna från jobbet i höstrusket. Bilen behöver ut och luftas och batteriet laddas. Maria Wern spelade jag in på DVD-hårddisken så att vi kan titta tillsammans nån annan kväll. Nu kanske det blir en macka eller nåt.

Äppelurkärnare

Hårdvara just nu!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Film, Jobb, Krämpor, Media, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.