Äpplets dag 2018: Skördat, klippt och läst


 Kära dagbok…

Äpple stort

Äpplen stora som meloner i Slottsträdgården.

Idag är det Äpplets dag fick jag veta via sociala medier. Det är ett otroligt äppelår i år noterade jag vid senaste besöket i Slottsträdgården. Äpplena där var inte bara många till antalet – flera av dem var enorma. Anna har gjort ett antal äppelpajer den här hösten och jag tillhör skaran som äter tacksamt och gärna. Men för tillfället ligger jag lite lågt med ätandet – tandvärken vill inte riktigt släppa och jag undrar om det är nån annan tand som bråkar eller vad. Förhoppningsvis ger värken med sig snart och om inte det sker får jag ta en ny kontakt med min tandläkarmottagning. En molande värk är inte optimalt för koncentrationen – oavsett om det handlar om jobb eller till exempel läsning för nöjes skull.

∼ ♦ ∼

Chiliskörd

Skördefest igår kväll.

Det är inte bara äpplen vi skördar så här års. Igår kväll plockade jag in de sista växterna från ballen*, bland annat en chiliplanta som vi fick av Zeta. Jag skördade de första – och sista – chilifrukterna. Sommaren var för varm vilket gjorde att chilin torkade ihop alltför snabbt. Och nu blir det för kallt för att de ska överleva på ballen trots inglasning. Det ska bli lite roligt att prova chilin i matlagningen. Jag får väl komma på nån rätt där de passar och försöka svänga ihop nåt, kanske till helgen. På fredag kväll blir jag troligen ensam hemma, så då äter jag nog på lokal. Men kanske lördag eller söndag. Vi får se. Jag gillar ju inte att laga mat, bara äta mat. På lördag är en del inplanerat annars. Bland annat ska jag vara lite chaufför på eftermiddagen – det är det lilla jag kan göra för Annas snälla mamma och hennes L. Kanske gör Anna och jag en djupdykning i våra klädkamrar under dan – det vore skönt att få ett ordentligt städskåp iordningsställt.

∼ ♦ ∼

Två komma tre grader på termometern

Ännu kallare i morse än igår.

I morse var det ännu kallare än igår, bara runt två grader. Jag packade på mig rejält och övervägde att vira en av mammas sjalar runt halsen, men klockan sprang på så det fick bli den sedvanliga lilla blåa snusnäsduken – jag hann inte leta upp nån sjal. (Vid järnvägen träffade jag Stora Farbrorn och Stora Hunden och jag önskade att jag hade den senares päls.) Arbetsdagen har även den inneburit det sedvanliga: möten, intranät och nyhetsbrev. Och en liten rast tillsammans med herr Fredag, en rast där vi pratade vårt andraspråk och skrattade häcklande åt oss själva och andra som är lite klantiga.

Jag gick till jobbet med urskitigt hår, för i kväll hade jag ju min sista dejt med M för hårklippning. Det känns väldigt dubbelt – att bli av med min duktiga frissa som har skött mitt hår under nästan 20 år är allt annat än kul. (Jag ser rätt nedslagen ut på efter-bilden.) Men mest är jag jätteglad för M:s skull, för jag vet att M är på helt rätt ställe.

∼ ♦ ∼

Litterärt sett har det hänt en del. Jag har nätshoppat tre högt önskade böcker: Skuggorna ruva, Den mörka ängeln och Syndabocken. Bokus hade alla tre till specialpris. Och så har jag läst ut och skrivit min recension av boken Labyrint – Illumination. På tur att läsas nu är den sista Ed McBain-boken som jag lånade i somras av kollegan P-son.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.