Åsa-dagen 2018: Lite klent


 Kära dagbok…

Idag vill jag börja med nåt positivt: grattis till alla Åsor – ni har namnsdag! Se till att få lite extra uppmärksamhet från partnern eller dig själv. När jag hade namnsdag i somras gick jag och tog en vrålfika ensam. Egentligen skulle jag ha gått med en kompis, men livet kom emellan. Det gick alldeles utmärkt att go-fika på egen hand. Eller… jag fikade ju med Karin Slaughter, det vill säga hennes bok Den goda dottern.

Namnsdagsfika på Storken

Namnsdagsfika i somras med Karin. Slaughter, alltså.

∼ ♦ ∼

Lucifer hänger på en pall i köket

Lucifer var fortfarande gosig i morse och lite hängig. Men med mig vid frukostbordet var han.

Men åter till nutid för min del. Igår kväll skulle vi ju till veterinären med Lucifer. Han skulle sövas och rakas för han har fått tovor i pälsen igen, tovor som vi varken kan reda ut eller klippa. Förra sommaren helrakade (inte huvudet) veterinären honom. Han blev fin, men frusen. Den här gången bad vi veterinären att inte raka hela kattkroppen utan bakbenen, där tovorna satt. Lucifer pep i buren under bilresan och tycktes sen lugna sig. Vi lämnade honom hos Ekebys Djurpraktik och åkte vidare till ICA Väst för att storhandla. Men strax innan vi rullade in på parkeringen ringde de från veterinären. Det visade sig att det hördes blåsljud från Lucifers hjärta och därmed kunde han inte sövas. Vi kom överens om att de skulle försöka klippa och raka ändå, men jisses så uppskrämda vi var. Blåsljud i hjärtat… Men det kan ha berott på att Lucifer var oerhört stressad av situationen – han är ju ganska nyligen helt genomgången av veterinär på Djursjukhuset utan att nåt blåsljud från hjärtat hördes.

Citrus i kontorsstolen

Fräsa-Stina Hult låg mest i skrivbordsstolen, men var fram och nosade på bror Lucifer – och fräste åt honom.

Vi gick in på ICA och handlade med starkt klappande hjärtan båda två. Vet inte vad vi slängde ner i vagnen. När vi närmade oss utgången ringde veterinären igen och meddelade att de inte klarade av att klippa och raka katten i vaket tillstånd. Som förslag fick vi en lätt sövning med fokus på lugnande. Han skulle inte heller få nåt uppiggande efteråt utan få vakna till i sin egen takt. Att stå i en affär och ta beslut som kan sätta ett liv på spel… Ja, du förstår känslan. Vi valde i alla fall lätt sövning/lugnande, eftersom tovorna verkligen behövde komma bort. Sen handlade vi klart. Jag lovade Anna att om hon betalade handlingen skulle jag betala veterinären. Jag ville ju att den lille mannen skulle må bra! Sen åkte vi hem och väntade och väntade och väntade tills klockan skulle bli halv åtta och Lucifer hämtas. Jag städade kattpottorna och runt omkring dem, det gick inte att komma till ro. Så ringde Annas mobil och vi höll andan… Det var veterinären för tredje gången – och allt hade gått bra. Lucifer hade blivit lugn, men varit vaken. Strax före klockan 20 kom vi hem med en katt som var hög som ett hus, väldigt gosig, tog snedsteg, men var tovlös. Syster Citrus fräste åt honom och gjorde skäl för sitt mindre smickrande namn Fräsa-Stina Hult. Så småningom piggnade han till och kunde, liksom vi, äta en sen kvällsmat. Anna sov på en madrass i vardagsrummet i natt hos den lille klene killen. Tyvärr vaknade hon i morse och var klen själv. Vi får hoppas att det är nåt snabbt passerande, men idag blev hon hemma från jobbet. Vad gäller Lucifer och hans hjärta ska vi självklart kolla upp det på Djursjukhuset.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

Min arbetsdag gick i flygande fläng. På förmiddagen var det fullt upp med sedvanligt jobb och på eftermiddagen deltog jag i en nätverksträff i Universitetshuset, det med det vackra taket (se bilden nedan!). Vidare bokade jag in en intervju. På tisdag ska jag bli intervjuad av grupparbetande studenter. Det ska bli spännande att få vara på ”andra sidan”. Sist jag blev intervjuad var sommaren 2016 av Lisa Ericson. Vill nån lyssna på min lilla,klena (?) röst är det varsågod!

Taket i Universitetshuset breddare

Taket i Universitetshuset.


Och for your information, 
båda klenisarna mår bättre, men Fräsa-Stina Hult behandlar fortfarande lillebror med en viss skepsis.

Vi människor kopplar av i kväll med Maria Wern på TV4. Det är lagom spänning för klenisar.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Åsa-dagen 2018: Lite klent

 1. etuna1 skriver:

  Tack för gratulationen! Min bemärkelsedag blev uppmärksammad av tre människor och en hund (och av dig såklart). Hunden skickade t o m ett namnsdags-sms 🙂
  Jag firade stort genom att gå en 3-timmars kurs om bostadsrättsföreningar ikväll men nu är jag hemma och ska försöka sova några timmar.
  Hoppas L:s hjärtåkomma är övergående o att han slipper fler tovor. Tyvärr har vissa katter o hundar en sådan päls att det är omöjligt att undvika.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vassego! 😛 Du var en av dem jag hade i åtanke. Härligt att du även fick annan uppmärksamhet och underbar firning.
   Lucifer är lite dämpad och tjejerna är inte så snälla mot honom. Tovorna är borta i alla fall. Vi kardar honom.

   Gilla

 2. rexxmaster skriver:

  Trevligt att ha en röst till bloggen! 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.