Tionde semestereftermiddagen och kvällen och lördagen den 28 juli 2018: Skivor till kaffet, sängar och drinkar… och ett och annat lock


 Kära dagbok…

Det var fruktansvärt varmt igår. Men det hjälps inte, mat måste lagas etc även om jag personligen skulle klara mig på popcorn/ostbågar och öl. Vi stack ner till Slottsträdgården igår eftermiddag. Jag grävde upp potatis och Anna klippte dill. Båda plockade vi hallon. Anna hittade visst lite smultron också. I ena hörnet av Slottet hittade vi svalka tack och lov och där stod vi en god stund innan vi åkte vidare till Stormarknaden. Där var det svalt, men ändå… Handla mat är så tråååkigt… Jag hade mycket hellre legat på en filt i skuggan och läst en bra bok eller badat. Men, som sagt, den här semestern reser jag litterärt och det får jag göra från hemmet på Main Street.

Slottet och delar av slottsträdgården

Slottet och dess trädgård var öde igår i hettan.


Katterna var riktigt medtagna igår. Lucifer 
orkade knappt äta och låg mest hela dan på ett golv nånstans, gärna under en stol. Citrus var lite piggelin och när hon fick tag i en kapsyl lekte hon faktiskt en liten stund. Mini sov mest, men njöt otroligt mycket av att bli ”kammad” av en speciell katthandske som Anna har skickat efter. Handsken är väldigt bra och en får med mycket hår. Från Mini blev det nästan en hel peruk…


Fredaxmiddag blev lax och till den vår egen potatis, 
limemajonnäs, romsås och grönsaker. Två bira sänkte jag och det förslog knappt. Först ganska sent kunde vi ta plats på ballen* där vi fredagsmyste med var sin GT** (limeskiva i min, citron i Annas), salta chips och en skål mycket salt godis.

∼ ♦ ∼

Lördag och planer… Nej, det blev inte nån playa idag heller. Vi hade sovit med öppet sovrumsfönster och golvfläkt i natt och lyckades därför sussa tills klockan var över åtta. Ljuvligt! Jag läste ut min andra Ed McBain från 1970-talet och bytte till en nutida gayroman.


Sen tyckte Anna att vi skulle åka och fixa skivor. 
Ja, inte skivor till kaffet utan skivor av diverse slag till hennes söner. Eftersom vi också hade råkat sitta sönder toasitsen i badrummet behövde vi en ny sån. Och svart skulle den vara, inte vit. Vi tyckte att det såg ut att bli en fin dag för Bauhaus och IKEA. Väderappen lovade både regn och åska. Jag kan meddela att det visserligen har varit mulet idag, men fan minst lika varmt som igår. Eftersom jag var väldigt osäker på om de tänkta skivorna skulle få plats i Clark Kent*** fick Anna ringa sin snälla mamma – som ställde in sina planer och hjälpte oss att köra stora skivor i sin lilla, men höga bil. Vi fick plats med alla skivor i vår lilla, lilla hiss i alla fall, tack och lov. Två av skivorna ska Anna måla, den ena ska vara klar till flytten på onsdag. Den tredje skivan är en bordsskiva och den står i vårt sovrum tillsammans med sjuhundrafyrtioelva IKEA-kassar. Jag bar och körde bil och lyckades inte få på den nya toasitsen, men väl bort den gamla…


Anna hann fixa både kaffe
och springa ner till Butiken på hörnet för att handla go-fika medan jag svor över det där jääävla dasslocket och idiotiska instruktioner i form av obegripliga piktogram. Svetten rann i floder… Jag behövde mycket socker och Anna hade köpt var sin bulle och var sin chokladboll åt oss. Samtalsämnet kring fikabordet var… diabetes…

Gofika

Mycket socker i dagens go-fika.


Med förnyade krafter
åkte Anna och jag för att handla middagsmat respektive tanka och sondera terrängen inför onsdagens flytt. Under tiden promenerade F med snabeldraken**** hemma. Det blev så rent och snyggt här, framför allt mattan i Bokrummet där katterna älskar att ligga och rulla och håra av sig.

Det börjar bli dags för middag och ett nytt försök att montera dasslocket. Härliga semester… Men allting går ju, som bekant, utom tennsoldater och små barn.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**GT = gin och tonic
***Clark Kent = min lille bilman
****promenera med snabeldraken = dammsuga


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.