Tisdag kväll den 17 juli och onsdagen den 18 juli 2018: Påssjuka medan hettan håller i sig


 Kära dagbok…

Middag på lokal igår. Vi kunde sitta utomhus, den trevlige servitören hos Alessandro hittade plats åt oss, trots att där var fullt med folk och vi inte hade bokat bord. OCH en kärring vid ett annat bord dirigerade orkestern. Vi förstod ganska snart att de var sjuksköterskor. Eftersom jag betalade unnade jag mig och min sambo två öl var innan vi gick hem för att se Morden i Midsomer. Mycket att tänka på vid läggdags. Saknar vännen långt borta, men vet att h*n finns där. Tack! Jag kan inte säga mer.


I morse läste och läste och läste jag. 
Det blev bokbyte från ett fiktivt svenskt mord till en bok om ett verkligt svenskt mord. Ruggigt bra! Frukost intog jag i köket framåt mitt på dan. Dagens me-time blev alltså den i sovrummet på morgonkvisten. Igår blev det ingen me-time. Det är skitvarmt var en än befinner sig så vi bestämde oss för att ta en tur i bilen. Och vi behövde we-time.


Vi rullade ut ur stan norrut och hamnade på Thuns i Faringe
Där var det hyfsat att gå omkring bland kläder och prylar. Jag kollade av ett par saker med Annas snälla mamma per mobil innan jag shoppade loss. Jag köpte ett helt gäng med födelsedagspresenter till familjens julibarn, jag köpte lite hygienprylar till Anna och mig, disktrasor till hushållet och… två blåa tishor, ett par orange shorts och underkläder till mig själv. Efter denna lyckade shopping bjöd Anna på glass och kolsyrat vatten. Vi hittade lite skugga intill bilen, men inte på bänkarna och borden – de stod i solen. Och medan vi satt där kom tåget, det vill säga Lennakatten. Det har jag aldrig åkt, så kanske det vore nån resa att göra på min semester.

Men bäst av allt var nog de nya solbrillorna för hela 69 spänn – med orange detaljer. Mina gamla håller på att gå sönder, tyvärr, för jag gillar dem jättemycket. Fast när jag tog en selfie såg jag allt annat än nöjd ut, så Anna fick ta ett antal nya bilder på mig lite senare. Vacker blir jag aldrig, ännu fulare på foto.


Efter Thuns hittade bilen av sig själv till Olandsbaren i Alunda. 
Eftersom Anna hade bjudit på glass och dryck bjöd jag på mat och dryck. Det var rikligt med grönsaker och stora portioner. Bilgodiset vi hade tänkt äta på hemvägen glömdes bort i en påse i bagaget.


Innan vi lämnade Alunda hoppade vi in på ICA där 
för att köpa lite frukt och grönt, nötter, kattmat och TV-tidning, framför allt som jag glömde köpa igår. Och på tal om TV är det premiär för två brittiska miniserier i kväll. Självklart går de samtidigt, klockan 21. Därför tittar vi på Trauma på SvT1 och spelar in Innocent på TV4 på DVD-hårddisken. Då kan vi nämligen spola förbi reklamen.

∼ ♦ ∼

Och mellan programmen och när tankarna flödar fritt kan jag inte hjälpa att undra vilka personerna på det svartvita fotot på Olandsbaren var… Inte finns de på internet, men vad lämnade de till eftervärlden..?

Svartvitt foto på folk på Olandsbaren

Vilka var dessa människor? Vad lämnade de till eftervärlden?

∼ ♦ ∼

Jag strök mina kläder igår och jag har lovat att dammsuga i morgon. Dammsuger för att det behövs, inte för att jag tycker att det är skitkul. Försök att leva med tre katter som numera bara har två rum, hallen och köket att vistas på. Balkongen går inte att beträda. Anna blöter ner dem med vatten och de gömmer sig under våra möbler för att hitta svalka, de stackrarna.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 17 juli och onsdagen den 18 juli 2018: Påssjuka medan hettan håller i sig

 1. Det där lät som en trevlig lagom lång utflykt. Kul att hitta lite att shoppa också, snygga brills, sitter inte i vägen denna soliga sommar ! 🙂

  Vi åkte via Thuns när vi åkte Avesta-Täby i fjol,men det blev inget shoppat för oss, bättre lycka nästa gång 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja längre än så kommer jag knappast på min fem veckor långa semester. Jag behövde köpa lite presenter och snygga tischor är ju aldrig fel att ha till jobbet i höst. Jag gillar Thuns, för där finns det mesta. Igår var där hyfsat svalt också – inomhus.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.