Bakom din rygg


Ett inlägg om en bok.Sofie Sarenbrants bok Bakom din ryggNu är det semester och jag inledde den i helgen
med en deckare av en kvinnlig svensk författare. Jag fortsätter på samma spår, det vill säga deckare av en kvinnlig svensk författare. Tidigare har jag läst ett antal av Sofie Sarenbrants böcker och har väl haft lite olika uppfattning om dem. Bakom Bakom din rygg har jag varit nyfiken på länge, främst för att den har fått ganska blandad kritik. Nu läser jag inte recensioner innan jag själv läser en bok, men ibland kan det ju vara lite svårt att värja sig, särskilt om boken i fråga är lite hajpad. Sofie Sarenbrants böcker är ofta just hajpade. Nu har det gått ett tag sen Bakom din rygg kom ut och det är helt rätt läge för mig att läsa den.

Stefano äger en frisersalong på Östermalm, en salong som är mycket inne just nu. Där jobbar Jenny – tack vare att hennes mamma har betalat hyra för en stol ett helt år. Jenny är förtjust i Stefano, men han är helt förlorad i den nya tjejen, Angelina. Svartsjuk och irriterad bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem Angelina egentligen är, för ganska snart upptäcker Jenny en del sprickor i den perfekta fasaden. Samtidigt mördas en av salongens kunder. Det visar sig inte bli det enda dödsfallet… Nåt som också visar sig är att människor inte alltid är dem de utger sig för att vara.

Boken byter hela tiden berättarperspektiv. Kapitlen är korta. Det funkar toppenbra och för snabbt in läsaren i bokens händelser, som då skildras ur olika synvinklar. Det går snabbt att läsa boken. Jag tycker att jag nyss har börjat läsa den när jag inser att jag är en tredjedel in i boken. Slutet får en bra och spännande twist, nåt som ger den här deckare pricken över i:et. För mig är det här en alldeles perfekt sommardeckare. Synd bara att stranden saknas för min del.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.