Första semesterdagen 2018, the remains of the day: Fyndat, firande, flytt på gång och förlust igen


 Kära dagbok…

Idag på morgonen och förmiddagen hade jag mycket svår ångestMin sambo hade några ärenden på stan och jag försökte skriva av mig under tiden. Det hjälpte inte. När Anna skickade sms om att hon tyckte att vi kunde ses och ta en glass, svarade jag först att jag nog inte pallade, men skulle återkomma. Jag hade rivit ur lakan ur sängarna, vattnat och tömt kattpottorna och behövde ta en dusch. Efteråt kände jag mig bättre och stabilare och messade att jag skulle dyka upp efter tandborstning och besök i soprummet.  Det var liksom inte bästa dan för shopping, men jag köpte nåt jag behöver till min semester – det vill säga en bok. Akademibokhandeln på Stora torget hade 50 procent på reapriset på vissa böcker. Jag fyndade en mordhistoria, förstås. Men eftersom det blev nåt knas när jag skulle betala och trots att killen i kassan gjorde en korrigering såg jag när jag loggade in till banken att det hade blivit draget dubbelt. Förstås. Min vanliga otur. Så fynd och fynd, men… Sen var det gott med glass, som Anna bjöd på. Det blev min frukost, för jag kunde inte äta nån riktig frukost.


Hettan är olidlig 
och vi har suttit inomhus med fördraget och stängt på de flesta ställena. Katterna vet inte riktigt vart de ska ta vägen och ligger ofta utslängda lite här och var. Men Citrus var sällskapssjuk och ville prata en stund. Dessutom fick jag karda henne lite.

 

Flyttlåda och champagnehink

Firande och flytt på gång.

På eftermiddagen fick jag först ett sms och strax därefter ett telefonsamtal från annat håll som gjorde mig så glad och stolt att jag fällde en och annan tår efteråt. Nu håller jag min tumme att det ska räcka fullt ut (det är svårt att lämna referenser även om de i det här fallet var goda). Det jag har sett i vår är ansträngningar som jag först inte trodde på. Nu har jag insett att jag hade fel och att det finns en vilja och en styrka. Jag är så glad och jag tänker att vi ska fira lite på ett eller annat sätt i morgon.

Men innan vi kan fira i morgon kommer äldsta bonussonen hit för att gå igenom sina saker som han har i lådor här. Därefter åker han, hans mamma och jag till IKEA. Hans flytt närmar sig och det behövs ett och annat till det första hemmet. Mormor/Annas snälla mamma har också lovat stöttning precis som Den Snälla Mamman (= Anna) och Den Onda Mamman (= jag).

∼ ♦ ∼

Kalkon kyckling mimosasallad bröd och Staropramen

Kallskuret i form av kalkon och kyckling för min del, mimosasallad, bröd och en Staropramen.

Jag trotsade sunt förnuft på eftermiddagen medan Anna och F satt med pappersarbete (eg digitalt) och gick till Kvarnen. Lite grönsaker, bröd och en fotkräm följde med hem liksom sex stycken Staropramen. Hetta ska med kall öl fördrivas, nämligen. I kväll har vi tvättstugan. Jag har erbjudit att vara behjälplig, men Anna fixar det själv. Det lär bli en del springande/hissåkande. Därför passade det bra med kallskuret till middag. Dagens glada nyhet gjorde underverk för aptiten. Jag åt kalkon och kyckling, F och Anna rostbiff, alla åt bröd, Anna och jag åt mimosasallad, F åt grönsallad och jag drack en Staropramen. Till dessert drack vi kaffe medan Anna sprang till tvättstugan tur och retur.

 

∼ ♦ ∼


Till min senaste namnsdag nu i juli 
fick jag två Trisslotter av Anna. En av dem hade jag sparat och den skrapade jag i kväll. Och plötsligt kan det ju hända… fast inte mig, dock. Det blev ingen vinst. Men hade jag vunnit – och det såg bra ut ett tag – då hade det blivit fem gånger vinsten.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Första semesterdagen 2018, the remains of the day: Fyndat, firande, flytt på gång och förlust igen

 1. Men, det var väl inte bra att du har ångest, hoppas det känns bättre och det gör det nog efter en glassdejt !!

  Jag fick lov att köpa lite öl jag också, för en kall sådan, det sitter så gott nu när det är varmt.

  Kallskuret är generellt praktiskt OCH gott i värmen !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ångest är nåt som kommer och går och problem som utlöser ångest löses inte med en glassdejt. Men det blev bättre efter ett tag och jag kämpar på. Jag hade verkligen behövt en vän just nu, men det är som det är med det.

   Öl och kallskuret är gott i värmen, jaa! Och så enkelt att bara ställa fram, inte behöva starta spis eller ugn och värma upp lägenheten ännu mer.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.