Första semestermorgonen sommaren 2018: Litterär semester, men en ska bort och sill är gott


 Kära dagbok…

Nu har min semester inletts. Fem veckor ligger nästintill blanka framför mig. Jag har insett att det jag trodde faktiskt blir sant: det här blir en litterär semester. Det blir resor i böckernas värld. Jag har nyligen förflyttat mig från en skärgårdsö utanför Norrtälje till Östermalm i Stockholm.

 

Morfars brännvinsost ädelost knäckebröd gräddfil

Morfars brännvisost, ädelost, Leksandsknäcke och gräddfil… Men en sak skulle inte ligga i varukorgen egentligen. Vilken???

Det är ett spännande liv jag lever, må du tro. Inte alls det liv jag hade tänkt, utan ett annat. Jag försöker hitta ett eget rum i rummet, men jag är inte så bra på det och det är svårt för mig. Igår var jag så desperat att jag babblade med grannarna (måste ha ett socialt umgänge) och till och med erbjöd mig och därefter gav mig ut i hettan för att handla det som saknades till middagen. Jag köpte fyra saker, men en borde inte ligga i korgen. Jag vet att ”familjen” läser min blogg och glor på mina Instagrambilder, men kommenterar aldrig och gillar inte det jag skriver och fotar – om det inte är ett katt på bilden eller nån familjemedlem.  Men om nån ANNAN läser det här inlägget, får nån ANNAN gärna gissa vilken grej som inte borde ha legat i varukorgen! När jag la ut bilden igår på Instagram fick jag en del bra svar, dock inte det som jag tycker är det rätta. Ja, det är en mycket subjektiv frågeställning detta.

Det blev sill och potatis till middag och det är en fin middag, tycker jag. Öl och snaps gör tillvaron mer trivsam, även om jag luktar alkohol ur munnen. Sill, ädelost och kaviar luktar inte heller så gott oralt. F äter inte sill utan fick kycklingspetten jag hade köpt i lördags till min sambo att ha till söndagslunch på jobbet.

Sill och potatismiddag

Sill och potatis med tillbehör är en fin middag, tycker jag.

 

Retrohörna i köket

Min lilla retrohörna i köket. Det röda och granna är mitt.

Det är fruktansvärt hett dygnet runt. Jag vill sova med golvfläkt, det vill inte Anna. Kompromissen blev att ingen av oss sov så bra i natt. Anna vill stänga balkongdörren helt och fälla ner alla persienner mot solsidan i eftermiddag. Det vill inte jag, men inser att hon har rätt – vi släpper in värmen om vi har öppet och uppdraget. En får vandra i mörker på sin semester, med andra ord. Men jag får väl sitta i min lilla retrohörna i köket där en vit rullgardin är nerdragen men det ändå är ganska ljust för tillfället. Mammas köksbord och stolar har jag visserligen gett bort till Anna innan vi blev sambor, men soffan, pallen och stolen är röda, granna och bara mina. Där kan jag sitta och det känns bra. Köksbordet och sängen är sånt jag lånar plats vid eller i.

Katterna ligger mest utslängda nånstans. Lucifer ligger helst på balkongen, medan Mini föredrar skrivbordsstolen eller stolen i hallen alternativt balkongen just nu. Citrus hittade jag under farfarsfåtöljen nyss. Tänk den som finge plats ett eget rum i rummet där.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag gå och tömma pottor och vattna och riva ur lakan ur sängarna, för här ska tvättas i kväll och bäddas rent.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Första semestermorgonen sommaren 2018: Litterär semester, men en ska bort och sill är gott

 1. etuna1 skriver:

  Brännvinsosten syns inte (?) på sillunchbilden nedanför…så kanske var det grejen som inte borde ligga i kundkorgen (?). Fast vällagrad ost är ju gott så JAG skulle vilja ha den på min sillunch! 🙂
  Här smälter vi bort i värmen. Vi har varit på turné lite överallt i (framför allt) Dalarna men nu är vi hemma och ägnar oss åt att renovera ett rum. Vi är nu snart klara med tapetseringen (el eg är sambon snart klar…jag springer mest runt och assisterar och googlar på diverse inköp till rummet). Igår försökte jag sitta på balkongen en stund på morgonen men jag höll på att bli överhettad så jag gick in rätt snabbt igen.
  Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fel och fel. För det första var det middag, inte lunch och brännvinsost passar till MEN… vi hade kvar av den gamla brännvinsosten. Nej, det var en annan grej som var fel.

   Det är väldigt hett här också. Jag har varit ute två gånger och även om jag köpte en bok den ena gången och öl den andra ångrar jag det. Svetten rinner i floder.

   Kram!

   Gilla

   • etuna1 skriver:

    En ny gissning:

    Gräddfilen är rektangulär och inte trekantig som de andra 🙂 🙂

    …eller om man ska vara mer matematisk; gräddfilen är formad som ett rätblock medan de andra mer har formen av prismor!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Bra gissning och så tänkte jag FÖRST. Men det finns faktiskt ett dummare svar… 😁

    Gilla

 2. MarveW skriver:

  Jag tycker snarare att det borde ligga fler saker i korgen, tex något gott och salt för att behålla vätskan i kroppen (kanske kex till ostarna). Eller varför inte lite lakrits.

  Gilla

 3. etuna1 skriver:

  Gräddfilen har inget ortsnamn! 🙂 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.