Lördag förmiddag den 14 juli 2018: Liket har just hittats…


 Kära dagbok…

Värmen håller i sig. I skrivande stund är det ännu förmiddag och jag duschade för nån timme sen. Det märks knappt. Katterna är också slöa, får mest små busryck då och då. Lucifer tar nog priset. Han kan ligga och se halvdö ut och sen plötsligt får han fart och rusar runt över hela lägenheten – för att i nästa sekund inta viloläge.

 

Boken Och blomstren dö och kaffe på sängen

Lördagsstart – deckare och uppvärmt kaffe. Och nej, inge pyjamasbyxor idag, det är för varmt.

Fästmön är och jobbar och F sussar ännu. Jag tar en stund vid datorn före frukost (som blir vid lunchtid) och påbörjar det här inlägget. I morse har jag haft mycket me-time. Jag vaknade vid 7.30-tiden, värmde kaffe och kröp tillbaka in i sovrummet. Där ägnade jag större delen av morgonen åt att läsa. Det blev bara avbrott för kaffeuppvärmning, nykokning, start av diskmaskin, tömning av kattpottor och sopning. Och dusch, förstås, men det är väl ändå att räkna som me-time eftersom jag var ensam och bara ägnade mig åt mig. Igår kväll läste jag ut en mycket konstig bok och bytte till en hederlig, svensk, relativt ny deckare i pocket. Rebecka Edgren Aldéns första bok, Den åttonde dödssynden, läste jag i våras och gillade mycket. En dag efter jobbet i förra veckan köpte jag uppföljaren, Och blomstren dö. Jag läser ju helst av allt deckare, men deckare i pocketutgåva är lite så där extra sommarkänsla för mig. Uppföljaren till den kanske däremot landar här i en annan typ av utgåva för recension. Det ser jag fram emot, för även tvåan är riktigt bra. Jag läste en tredjdel i morse och liket har just hittats…

Böckerna Jitterbug Perfume och Och blomstren dö

Igår kväll bytte jag bok från en mycket konstig till en hederlig, svensk deckare i pocket.

∼ ♦ ∼

Kycklingburgare klyftor och staropramen

När Anna står i köket blir det ofta med både spis och ugn påslagna. Igår gjorde hon burgare i två olika stekpannor och klyftor till oss. 

Nu ska jag sätta lite fart, för tanken är att vi ska till Slottet och besöka Slottsfrun a k a Annas snälla mamma a k a Mormor a k a Svärmor. Vi har blivit lovade att få med oss nyplockade hallon hem och så ska jag förstås ta upp lite potatis samt dill och eventuellt gräslök. Till eftermiddagsfikat tänkte jag ordna glass åt oss och även svänga förbi hos arbeterskan, som är ledig två timmar i eftermiddag, med nåt gott och kallt. Det enda som återstår är att tänka ut middagsmat. Jag tänker inte göra som Anna igår, ställa mig vid spisen med även ugnen på. Nej, det blir nåt snabbt tillagat när jag har köket. Igår gjorde Anna burgare och klyftor åt oss. Eftersom jag inte äter hamburgare utan bara kycklingburgare krävdes dessutom att hon använde två olika stekpannor. Ja, det är lite mickligt med matlagningen hos oss.

Dags att sätta fart…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.